KICKBOXING

nedjelja, 03.10.2010.

Hrvatski klubovi na Flandres Open

U Beverenu u Belgiji održan je tradicionalni Međunarodni kickboxing turnir "Flandres Open 2010", na kojemu su sudjelovali i hrvarski kickboksači. Nastupali su sportaši iz kickboxing klubova "Tigar" iz Karlovca i Slunja te "BTI" iz Zaboka".



Na natjecanju je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 21 države

U pratnji trenera Cicvare iz KBK "Tigar", u Belgiji su u disciplini semi contact nastupili Leopold Katalinić -32 kg, Karlo Kapusović -52 kg i -57 kg, Mihael Pavlaković -52 i -57 kg, Lucija Cicvara -37 i -42 kg , Evita Lara Brkić -42 i -46 kg, Mateja Kunović -46 kg i Tena Kunović -50 kg.

Zlatnu medalju osvojila je Mateja Kunović u kategoriji -46 kg, pobijedivši Glikeriu Koutsinaou iz Belgije, Nikole Moss iz Britanije i na kraju Charlotte Smeth iz Belgije.

U Slunj dolaze čak dvije dvije srebrne medalje, koje je uspjela osvojiti Lucija Cicvara, članica KBK "Tigar“ Slunj, u kategorijama -37 kg pobijedivši Heike Hirschfield iz Njemačke i Pope Joyce iz Belgije, a izgubivši finale od druge Belgijanke rezultatom 7-8, i u kategoriji -42 kg pobijedivši Katlinku De Clieper iz Belgije i Lornu Greatbach iz Njemačke, te izgubivši u finalu opet od domaće protivnice 2-3.

Leopold Katalinić je u kategoriji -32 kg osvojio broncu pobijedivši u uvodnoj borbi za medalju Iana Baulnesa iz Belgije 3-2. Broncu je osvojio i Mihael Pavlaković u kategoriji -57 kg.

Evita Lara Brkić, unatoč početnoj pobjedi nad Monom Lauer iz Nizozemske 12-11, nije uspjela doći do medalje, a Karlo Kapusović i Tena Kunović su ispali u kvalifikacijskim borbama.


Leopold Katalinić - brončani u kategoriji -32 kg


Lucija Cicvara, dvostruko srebro, u kategorijama -37 i -42 kg


Mateja Kunović, pobjednica u kategoriji -46 kg


Mihael Pavlaković, brončani u kategoriji -57 kg

Članovi KBK "BTI" iz Zaboka su na turniru nastupili u pratnji trenera Zvonka Kara. U semi contactu su ostvarili sljedeće rezultate:

5. mjesto - Domagoj Vojaković, -37 kg, kadet
5. mjesto - Robert Vojaković, -42 kg, kadet
5. mjesto - Antonija Mikuljan, -46 kg, kadetkinja
5. mjesto - Matea Bajs, 5 mj, 50 kg, kadetkinja
3. mjesto - Karlo Vojaković, -57 kg, junior
3. mjesto - Katarina Jelenčić, -50 kg, juniorka


Karatina Jelenčić iz zabočkog "BTI" na postolju


Lijepo, zar ne?


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #