KICKBOXING

četvrtak, 23.09.2010.

Pred Hr kickboxačima finalne borbe


Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore u tijeku je u Beogradu. Odrađena su 3 dana kvalifikacija i pred nama su polufinalne i finalne borbe. Raspored je pun od ranog jutra pa sve do 20 sati navečer. 5 tatamija, 2 ringa, 1559 natjecatelja u svim disciplinama kickboxinga, a natjecatelji iz 52 zemlje sa 5 kontinenata. Do sada najbrojnije Svjetsko prvenstvo.

Osim što je najbrojnije, ovo svjetsko prvenstvo definitivno se može ocjeniti kao razina više u kvaliteti borbi. Počevši od onih najmlađih u kategoriji -28 kg, pa do najtežih kategorija juniora u ringu. Odlične borbe, odlična tehnika i puno znanja kod ovih mladih boraca, pokazanih na ovom Svjetskom prvenstvu, garancija su daljnjeg razvoja kickboxinga u cijelom svijetu.

Hrvatski kickboksači mogu biti zadovoljni. Evo ostvarenja nakon trećeg dana kvalifikacijskih, a jednim dijelom i polufinalnih borbi:

Semi contact, mlađi kadeti:
U finale su se plasirali: Jure Beus, Jure Drlje, Magdalena Zrilić i Kristina Ravlić. Polufinalnu borbu nije prošla Renata Dražina - osvojla je brončanu medalju, dok su ostali mlađi kadeti u semi contactu zauzeli pozicije od 5. do 17 mjesta.

Semi contact, stariji kadeti:
U finale se je plasirala Petra Lončar. Brončane medalje osigurali su Katarina Cukarić, Ela Filipović, Magdalena Grubić, ali one još u petak imaju polufinalne borbe i realno za očekivati je da bi u ovoj kategoriji mogli imati još koje finale. Još su brončane medalje osvojili Tea Šumić, Robert Basara i Davor Šiljac, ali konkurencija je bila prejaka te se nisu plasirali dalje u finalne borbe.

Semi contact, juniori:
U ovoj kategoriji, već u prvim borbama naši reprezentativci naletili su na jake protivnike. Najdalje je ovdje - do 5. mjesta dogurala Katarina Jelenčić. U četvrtfinalnoj borbi je zaustavljena.

Light contact, stariji kadeti:
Ova kategorija je odrađena do četvrtfinala i nastavak je na rasporedu u petak, predzadnjeg dana Svjetskog prvenstva. U četvrtfinale su se plasirali: Neven Gerenčir, Robert Basara, Marko Opšivač, Kata Šare, Diana Tanushaj, Lea Barović, Karla Bartolin i Emily Vitasović. Polufinalne i finalne borbe su na rasporedu zadnjeg dana prvenstva, u subotu, 25. rujna.

Light contact, juniori:
U ovoj kategoriji odrađen je dio kvalifikacijskih borbi do četvrtfinala. U polufinale plasirali su se i osigurali brončane medalje: Tibor Ileš, Alvin Ališić, Luka Rakun, Andrej Gudac, Karmen Bertić, Ivona Jakša, Kristina Mijat i Doris Vitasović, dok su u borbama za ulazak u polufinale zaustavljene Renee Škulić, Ivana Bilić i Lana Ješić koje su time osvojila peta mjesta. U petak su na rasporedu preostale četvrtfinalne borbe u kojima nastupaju Saša Ljubojević, Jerko Tolić, Marko Filipović i Marin Mindoljević, kao i polufinalne borbe boraca koji su četvrtfinale odradili u četvrtak..

Full contact, juniori:
Odrađene su četvrtfinalne borbe u kojima su pobijedli, osigurali brončane medalje i plasirali se u polufinale: Dominik Šulc, Ognjen Topalović, Ivan Tabak i Nato Cvitan, dok su za ulazak u finale zaustavljeni Josip Mitrović i Karlo Finka, osvojivši brončane medalje. Polufinalne borbe su na rasporedu u petak, 24. rujna.

Low kick, juniori:
Ova disciplina došla je do finalnih borbi. Osiguravši srebrnu medalju, u finale su se plasirali Marija Bodač, Matea Tabak, Ana Marija Maršić, Mate Rudan, Toni Čatipović i Zvonimir Čikotić. Njihove finalne borbe na rasporedu su zadnjeg dana prvenstva, u subotu 25. rujna. Brončane medalje osvojili su, ali nisu se plasirali u polufinale: Josipa Bilobrk, Marijana Rako, Tomislav Balić, Stipan Prtenjača i Bruno Nazlić.

K1, juniori
U ovoj disciplini najviše se, na 5. mjesto plasirao Mile Dadić.

Kao što smo rekli, prvenstvo se nastavlja u petak, kada su na rasporedu preostale četvrtfinalne i polufinalne borbe. U petak su na rasporedu, pored ostalog glazbene forme - izvedbe bez oružja i kick light, ali u tim disciplinama ne sudjeluju hrvatski reprezentativci.

Za subotu, 25. rujna, zadnjeg dana prvenstva predviđene su izvedbe glazbenih formi s oružjem, sve finalne borbe, kao i borbe timova u semi contactu. Naravno, na kraju subotnjeg rasporeda je podjela medalja i sayonara party. Hrvatska reprezentacija planira u subotu navečer povratak u Hrvatsku

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #