KICKBOXING

četvrtak, 02.09.2010.

Olimpijada borilačkog sporta u punom zamahu

Kao što ste mogli već pročitati u medijima, a najviše na našem najinformiranijem borilačkom web portalu Profightstore, Svjetske igre borilačkih sportova u Pekingu - ili kako se ovdje neslužbeno naziva - Olimpijada borilačkog sporta u punom jeku, u stvari moglo bi se reći da se približava kraju.

Igre su započele 28. kolovoza svečanim otvaranjem, onakvim kakvog ga samo Kinezi mogu prirediti. Prvog dana započela su natjecanja u wushu, judou i sumo, sljedećeg dana, 29. kolovoza hrvanje, Muay thai, judo, ju-jitzu i sumo. Na žalost, drugog dana natjecanja naš Emil Zoraj je i završio svoj nastup izgubivši prvu borbu od svjetskog prvaka Rusa Artema Levina, koji je kasnije postao i osvajač zlatne medalje ovih Svjetskih igara, ali je istog dana naš ju-jitzu borac Vedran Ikić osvojio srebrnu medalju, izgubivši u finalu od Španjolca Thaer Odeh Martina.

Trećega dana, 30. kolovoza nastavljaju se natjecanja u boksu, Muay Thaiju, karateu i aikidu. Toga dana stižu i kickboksači u Peking.

31. kolovoza i 1. rujna odigravaju se natjecanja u boksu, karateu i hrvanju. Ovaj dan je za Hrvate u Pekingu bio vrlo poseban - karataš Danil Domdjoni i karatašica Jelena Kovačević osvojili su zlatne medalje i dva puta je svirala Lijepa naša. Divan osjećaj, pogotovo kada ti prilaze ljudi koji uopće ne znaju tko si i kojem sportu pripadaš, ali ti čestitaju zato što si Hrvat, a dolje na podiju se diže hrvatska zastava.

U ova dva dana kickboksači se aklimatiziraju i imaju treninge.

2. rujna nastavljaju se borbe u boksu, Muay Thaiju, taekwon-dou i hrvanju. Lijepa je vijest da je danas na postolju bila i naša taekwon-doašica Petra Matijašević koja je osvojila srebrnu medalju. Ovo je četvrta medalja na ovim igrama za Hrvatsku.

Danas ujutro, obavljeno je kontrolno vaganje i liječnički pregled koje je naš jedini predstavnik u kickboxingu Sanjin Pol Vrgoč - full contact, -71 kg, uredno prošao. Popodne je sačinjen ždrijeb i u Sanjinovoj kategoriji izgleda ovako:

1/4 finale: Gregor Stračanek (Slovenija) - Xu Yan (Kina)
1/2 finale: Christian Kvartingen (Norveška) - Sanjin pol Vrgoč (Hrvatska)
1/2 finale: Pobjednik 1/4 - Nikolay Osobskiy (Ukrajina)

Ždrijeb što se tiče našega Sanjina je povoljan - susreće se s viceprvakom svijeta Norvežanom Christianom Kvartingenom, dok je svjetski prvak Nikolay Osobskiy u donjem dijelu ždrijeba.

Ovdje valja posebno napomenuti da je kineska Wushu federacija službeno priznala kickboxing kao svoju disciplinu u Kini i formalno se učlanila u WAKO Svjetsku kickboxing federaciju. To je razlog što je WAKO Board of Direcrors odlučio pozvati i 6 kineskih boraca u full contact - 4 muška i 2 ženske, koji su uvršteni u ždrijeb. O tome više uskoro.

Sudionici u kickboxingu su:


















Eto, sutra počinju borbe u sve tri discipline kickboxinga - semi contact, full contact i low kick, pa će više vijesti biti sutra. A slika. Biti će, već ih je na tisuće.

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #