KICKBOXING

petak, 27.08.2010.

Tigrovi za Beograd spremni

U SAVUDRIJI SU ODRŽANE OD 16. - 26. 08, ZAVRŠNE 10-DNEVNE PRIPREME KARLOVAČKIH TIGROVA ZA SVJETSKO PRVENSTVO U BEOGRADU

Završile su 10- dnevne pripreme karlovačkih Tigrova u Savudriji, u kampu "Veli Jože", za predstojeća natjecanja do kraja kalendarske godine od kojih je najvažnije Svjetsko Prvenstvu koje se održava u Beogradu, od 19. - 26. 09. 2010.

Nakon Beograda Tigrovi će nastupati još i na "Flanders Open" u Beverenu u Belgiji, "Italija Open“ u Italiji u Bergamu, te na "Slovenia Open" u Zagorju ob Savi u Sloveniji i "Croatia Open" koji će se održati u Rijeci.

Trener Cicvara izjavio je :
"Nakon 3 mjeseca priprema i požrtvovnog rada, moji su reprezentativci iz Tigra 100 % spremni napraviti odličan posao na Svjetskom prvenstvu, Grist čemo kao pravi tigrovi i siguran sam da ćemo u Beogradu napraviti odličan posao jer se rijetko tko pripremao ovako ozbiljno kao mi.

Pripreme koje sam odradio sa svojim natjecateljima nisu samo sadržavale klasične treninge, nego sam radio na pojedinačnom tehničkom razvoju svakog natjecatelja u odnosu na njegove vlastite predispozicije i trenutne mogućnosti. Osim toga održao sam niz predavanja svojim učenicima o vrlo važnim temama kao što su "Krvna slika kod sportaša", "Vitaminizacija kod mladih sportaša", "Sportska prehrana i dodaci", "Hidracija sportaša", "Psihostimulansi i zloupotreba u sportu", i "Dinamičko istezanje pred natjecanje i trening", a sve kako bi bili dobro upoznati sa problemima koji mogu nastati kod sportaša u periodima intenzivnog treninga i priprema, ali i u normalnim uvjetima.

Pored toga moji su učenici u ovih 10 dana radili na usvajanju novih tehnika koje koriste Amerikanci koji imaju u semi contactu najuspješniji svjetski tim u seniorima, a pregledavali smo i vlastite i službene snimke s velikih svjetskih natjecanja unatrag 4 godine kao što su protekla Svjetska i Europska prvenstva, Irish Open i Flanders Open, gdje su snimane samo finalne borbe u svim kategorijama od najboljih svjetskih natjecatelja.

Usporedo s time radilo se na kondicijskom treningu, razvoju eksplozivnosti, snage i brzine, te koncentraciji pred borbu i u samoj borbi. A da bi pripreme bile zaista kvalitetne, dopremili smo i borilišta u kamp kao i svu potrebnu opremu.“


















Eto, svi se nadamo lijepom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #