KICKBOXING

srijeda, 09.06.2010.

Pozlatila se Ana, pa još dvaput


Ana Znaor, članica kickboxing kluba „Sušak“ iz Rijeke, osvojila je dva zlatna odličja na Svjetskom kupu u Italiji (Rimini). Nastupila je među seniorkama u dvije kickboxing discipline – semi i light contactu u kategoriji preko 65 kg. Time je ponovila prošlogodišnji uspjeh kad je na isti način „pomela“ svjetsku elitu.

Svjetski kup u Riminiju (Italija) je okupio 1860 boraca iz 28 država. Natjecanje je trajalo 3 dana, a borbe su se odvijale na 13 borilišta.

Organizator je za ovu priliku u ženskoj konkurenciji spojio kategorije do 70 kg i preko 70 kg u jedinstvenu težinsku skupinu preko 65 kg. Tako je Ana Znaor imala 6 mečeva u kojima je uvjerljivo pobijedila u sve svoje protivnice. U semi contactu je u osmini finala deklasirala Čehinju Irenu Kobosilovu 11:1. Slično je bilo u četvrtfinalu protiv Talijanke Martine Ferrari koju je također pobijedila prekidom na 10 bodova razlike, tj. rezultatom 14:4. Anina protivnica u polufinalu je bila Norvežanka Ina Grindheim koja je prošle godine bila proglašena najboljom kickboksačicom Svjetskog kupa.

Naša prvakinja je uvjerljivo slavila rezultatom 17:11. U finalu je protiv Ane bila Ruskinja Irina Murashova koja je prije toga pobijedila aktualnu svjetsku i europsku prvakinju Szofiju Minda iz Mađarske. Ipak, to joj nije pomoglo protiv raspoložene Ane Znaor koja ju je deklasirala rezultatom 11:1.

Sutradan je Ana nastupila u light contactu. Budući da je ona aktualna svjetska prvakinja propustila je prvo kolo i dočekala je pobjednicu četvrtfinala. To je bila Talijanka Sara Begni. Ani su pobjedu dodijelili sva tri bodovna suca i meč je završio rezultatom 3:0. U finalu ju je dočekala Poljakinja Beata Lesnik koja je prije toga pobijedila ogromnu sunarodnjakinju Paulinu Biec – višestruku svjetsku i europsku prvakinju u svim kickboxing disciplinama. Ipak, bez obzira na tu senzaciju, Lešnik nije protiv Ane Znaor imala nikakve šanse. Naša prvakinja ju je nadvisila u svim tehničkim elementima borbe, a posebno atraktivni su bili višestruki udarci nogom koji su završavali na glavi indisponirane Poljakinje. I ta borba je završila rezultatom 3:0.

Tako je Ana Znaor ostala jedna od rijetkih osoba u povijesti Svjetskog kupa koja je osvojila dva zlata u dvije različite kickboxing discipline u prestižnoj superteškoj skupini. To je odličan nagoviještaj za predstojeće Europsko seniorsko prvenstvo koje će se u light contactu održati krajem listopada u Azerbejđanu, a u semi contactu krajem studenog u Grčkoj. Također je Ana potvrdila svoj status najtrofejnije mlade hrvatske športašice svih vremena.

Dva velika pehara s kojima se vratila iz Rimnija povećali su broj njezinih svjetskih i europskih odličja na ukupno 39! Od toga su 4 naslova svjetske prvakinje, 2 europske prvakinje te 16 titula pobjednice Svjetskog kupa.












- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #