KICKBOXING

nedjelja, 13.06.2010.

Dva poraza, dvije izgubljene titule

Roso u Zaječaru



U subotu, 12. lipnja Marin Roso, član KBK "Sveti Duh" iz Osijeka, u Zaječaru (Srbija) nije uspio obraniti titulu WAKO Pro Europskog prvaka u low licku, -85,100 kg.

Pred oko 3000 gledatelja Roso je od domaćeg borca Bobana Stojanovića izgubio nokautom u 4. rundi. U odličnoj borbi Roso je prvu rundu vodio, drugu je odradio nešto slabije dok je treća bila podjednaka. Presudan je bio udarac u lijevu potkoljenicu našeg borca u 4. rundi.

Evo, kako su srpski mediji opisali ovu borbu:

U subotu, 12. juna pred nešto više od 3000 ljudi u sportskoj hali u Zaječaru, Boban Stojanović je došao do Wako Pro titule Evropskog prvaka u disciplini low kick, u kategoriji do 85 kg. Savladan je Hrvat Marin Roso, a način na koji je Boban to uradio je još impresivniji - nokautom u 4.rundi.

Posle otvorene prve runde, u kojoj je možda gost iz Hrvatske ostvario malu prednost, druga i treća runda u potpunosti pripadaju Srbinu. Bolje je završavao razmene i meč vodio u svom pravcu. Opšti je utisak da je bio kondiciono spremniji, a koliko je odlučan bio najbolje se videlo u četvrtoj rundi kada je posle low kickova u Marinovu potkolenicu, sudija prekinuo meč.

















Tomasović u Palma de Mallorci



Istog dana na drugom kraju Europe u Palma de Mallorci (Španjolska) Marko Tomasović, član KBK "Pit Bull" iz Splita, također je borbu izgubio prekidom u 4. rundi midle kickom u pleksus od Španjolca Damiana Garcie. Meč je bio za WAKO Pro titulu Europskog prvaka u K1, -94,200 kg.

Titula je otišla u ruke Damiana Garcije, koji je pred svojim navijačima u španjolskoj Palma de Mallorci pobijedio Tomasovića tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Presudio je Garcijin udarac u pleksus splitskog šampiona.

- Naravno da mi je žao što nisam bolje odradio borbu, ali sve u svemu sam zadovoljan. Nisam imao puno vremena da se s boksa prebacim na K1. Do tog udarca borba je bila zaista dobra i imao sam nekoliko pokušaja koljenom, ali je Garcia sve to izdržao - rekao je Marko, te najavio sljedeće borbe.

- Imam dogovoreno još nekoliko borbi u K1, a onda idem na europsko prvenstvu u full contactu.












Šteta, zar ne?


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #