KICKBOXING

četvrtak, 03.06.2010.

Svjetski kup - Best Fighter




U petak, pa do nedjelje - 4. do 6. lipnja 2010., u talijanskom gradu Riminiju održati će se 15. po redu Svjetski kickboxing kup "Best Fighter". Jedan od najvećih kickboxing turnira u svijetu i ove će godine okupiti brojne sportaše iz cijelog svijeta - prijavljeno je 1710 natjecatelja iz 26 država.

Natjecanje će se održavati u semi i light contactu, full contactu i glazbenim formama, a u statusu demonstracijske discipline je light kick, što u Hrvatskoj nije priznato. Što se dobnih skupina tiče, natjecati će se mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori te veterani. Ukupno natjecanja će se održavati u 154 natjecateljske skupine.

Što se hrvatskih sudionika tiče - prijavljeno je točno 100 natjecatelja koji će se natjecati u semi, light i full contactu u svim dobnim skupinama, osim veterana. Nastupaju članovi iz 14 klubova, a u ovom trenutku ističe se registracija Ane Znaor i Borisa Miškovića - aktualnih svjetskih prvaka u light contactu, kod kojih su i očekivanja najveća.

Pregledom hrvatskih prijava na službenoj stranici WAKO federacije za on line registracije - Easy-registration, vidljivo je da su po dobnim skupinama ravnomjerno raspoređene prijave - podjednako je i starijih kadeta, juniora i seniora. Po disciplinama ih je podjednako u semi i light contactu, dok ih je samo 7 u full contactu.

U sudačkom dijelu, među oko 60 sudaca iz brojnih zemalja, sudjeluju i naši međunarodni suci Kristina Pilko, Petra Mikuličić, Davor Oštrić, Luka Tuta i Boris Pavičić, a Romeo Deša, kao dužnosnik WAKO Svjetske federacije vodi cjelokupno natjecanje.


Što reći - sretno svima - i na putu, i na borilištima.



- 23:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #