KICKBOXING

utorak, 11.05.2010.

Ličani kickboksaju


Da kickboxing postaje sve popularniji i kod Ličana govori činjenica da je od nedavno Gospić bogatiji za još jedan klub borilačkih sportova.

Kickboxing klub "Gospić" osnovan je u studenom 2009. godine kada je brojao svega 10 članova, da bi sada nakon samo 6 meseci ta brojka dosegnula 30-tak članova. Svakodnevno pristižu novi članovi među kojima ima i veliki broj djevojaka.

Znajući da su Ličani poznati po izrazito velikoj snazi i borbenosti možemo očekivati da će ovaj klub dignuti mnogo kvalitetnih boraca što nam treneri i osnivači ovog kluba Marko Bubaš i Antonio Tomić sa sigurnošću potvrđuju. Dodaju da već sada, nakon samo pola godine treniranja, ima pojedinaca koji se izdvajaju kao potencijalni vrhunski borci.

Na upit kako se financijski pokrivaju i kakvi su im uvjeti za treniranje, treneri Bubaš i Tomić odgovaraju da su privremeno dobili prostoriju za trening koju im je omogućio Grad Gospić, a što se tiče financija za sad se pokrivaju članarinama i pokojim sponzorima koji su pomogli pri nabavci opreme za treniranje.

Treneri naglašavaju da je cilj ovoga kluba da privuče što veći broj mladih boraca koji bi svoje slobodno vrijeme iskoristili trenirajući bilo da je rekreativno ili natjecateljski, i dodaju da bi voljeli da se općenito više mladih ljudi u Gospiću posvete sportu, a da što manje vremena provode po kafićima i diskotekama.

Na pitanje kada ćemo ih moći vidjeti na natjecanjima trener Bubaš koji ima licencu za muay thai trenera, a ujedno se i natječe u tajlandskom boksu i u kickboxingu, te Tomić koji ima veliko iskustvo i znanje koje je stekao trenirajući dugi niz godina, objasnili su da je jako bitno da članovi prvo imaju sportski odgoj zatim slijedi kvalitetna bazična priprema na koju se nadovezuje tehnika i ostali čimbenici koji čine pravog borca. Tek kada članovi dosegnu jednu određenu razinu znanja i kondicije, biti će spremni za natjecanja. Na dobrom su putu i smatraju da će uskoro izaći na natjecanje i predstaviti sebe i svoj grad u najboljem svjetlu.


Što reći - bravo Ličani.


KBK "Gospić" iz Gospića - 30-tak članova sa svojim trenerima - Markom Bubašem i Antoniom Tomićem




- 22:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #