KICKBOXING

srijeda, 16.12.2009.

Pakrac pucao po šavovima




Prošlog vikenda, u Pakracu održan je naš najveći kickboxing turnir - Međunarodni kickboxing turnir "Croatia Open - Final Fight 2009", na kojem je sudjelovao rekordan broj natjecatelja - 732 iz 86 klubova iz 6 zemalja - Bosna i Hercegovina, Italija, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Hrvatska.

Natjecanja su se odvijala u četiri discipline kickboxinga: u semi contactu, light contactu, full contactu i low kicku te u četiri dobne skupine - mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori. Borbe su se održavale na 4 tatamija i na jednom ringu, a potrajale su do kasno u noć.

Ovaj turnir prvenstveno je pokazao vrhunsku kvalitetu u svim natjecateljskim disciplinama - i domaćih i gostujućih boraca. Posebno su zanimljive bile seniorske borbe u low kicku. Također je pokazao da za ovaj turnir postoji veliki interes te će organizator sljedeće godine morati naći dodatna rješenja (veća dvorana ili veći broj borilišta).

Ovim natjecanjem Hrvatski kickboxing savez završava jednu od svojih vrlo uspješnih natjecateljskih godina nakon čega nam predstoji zbrajanje rezultata te priprema za novu 2010. godinu. O ukupnim rezultatima u 2009. godini u jednom od sljedećih postova.

Evo i izvještaja:
















Evo i nekoliko slikoprikaza:


Pogled na dvoranu - lijevo


Pogled na dvooranu - desno


Pogled na gledalište - u dvorani je bilo i do 1500 duša


A bilo je i 30-tak sudaca


Pehar za najbolji klub


Borbe seniora u semi contactu


Borbe seniorki u semi contactu


Borbe u low kicku - seniori


KBK "Tigar" Karlovac - najbolji klub turnira


Izvršni organizator turnira - Tihomir Jirasek (lijevo) uručuje pobjednički pehar Zoranu Cicvari, treneru najboljeg kluba na "Croatia Open - Final Fight 2009" turniru, u prisutnosti predsjednika Hrvatskog kickboxing saveza prof. Predraga Znaora.



Eto, baš lijepo.

- 23:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #