KICKBOXING

subota, 28.11.2009.

Svjetski prvaci Pero Gazilj i Boris Mišković


Danas se što se rezultata tiče počelo vrlo tmurno i trajalo tako do predvečer. Jedna po jedna izgubljena borba činile su da ovaj dan bude tmuran i loš ža našu reprezentaciju. Ali, pred kraj, Pero Gazilj i Boris Mišković dali osvjetlali su svima nama ovaj dan. Postali su svjetski prvaci.

Evo, kako su tekle borbe

MARKO DEŠA - Drew Neil (GBR) - finale, semi contact -89 kg
Marko je bio posebno motiviran za ovu borbu. Kako kaže - sad ili nikad. Međutim sam početak nije davao obaćavajući rezultat. Vrlo brzo Drew Neil je postigao 3 boda. U sljedećem napadu nogom, Marko je krivo doskočio i ostao ležati na pudu z bolnim grčevima na licu. doktor je došao i odmah prekunuo brobu. Slomljen palac desne noge. Aktivirana povreda još od jučer. A doktor nije dozvolio nastavak, jer je upravo on jučer sanirao palac Marku nakon borbe. Prekidom u prvoj rundi, Marko je izgubio borbu pri rezultatu od 0:3 te ostao na jučer osvojenom drugom mjestu i srebrnoj medaji.

PERO GAZILJ - Peter Cikos (HUN) - finale, semi contact -94 kg
Pero je od samoga početka držao kontrolu nad tatamijem. Znao se je pravilno postaviti na napade Cikosa, odličan rad nogu, upravo Perina specijalnost donijeli su bodovnu razliku s kojom je Pero mogao borbu privesti kraju. Rezultatom 14:10 Pero Gazilj je pobijedio, osvijio prvo mjesto i zlatnu medalju te ponovno 3. puta postao svjetski prvak u semi contactu. Bravo Pero!

BORIS MIŠKOVIĆ - Stephen Keraph (USA) - finale, semi contact
Boris je jednostavno vladao tatamijem. Od samoga početka nije dozvolio Amreikancu da ga ni na koji način ugrozi. Pravilno korištenje svih tehnika i brzina dovele su da Boris završi ovu borbu s 10 razlije već početkom treće runde. Boris Mišković pobijedio je rezultatom 17:7, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju te postao svjetski prvak u semi contactu. Bravo Boris.

BOJAN MIŠKOVIĆ - Lopez Mickael (FRA) - četvrtfinale, full contact, -86 kg
Na samom početku, Bojan je ušao rezerviran. Vrlo snažan Francuz. Međutim vrlo brzo Bojan je svojoj tehnikom i brzinom počeo stvarati bodovnu razliku oju je održavao do kraja borbe. Jednoglasnom odlukom sudaca Bojan je pobijedio 3:0, osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale. Večeras u polufinalu Bojan ima borbu s Talijana Mattie Bezzona.

BOJAN MIŠKOVIĆ - polufinale, full contact, -86 kg
Bojan je cijelo vrijeme imao inicijativu i tijekom cijelog meča održavao bodovnu prednost. Pravilan rad, brze tehnike i što je najvažnije, u kritičnijim trenucima točno je slijedio upute iz ugla. Sve skupa to ga je dovelo do pobjede. Bojan Mišković pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca, osvojio srebrnu medalju i plasirao se u sutrašnje finale gdje će se susresti sa Sergeyem Bogdanom iz Rusije.

SANJIN POL VRGOČ - Nikolay Osobskiy (UKR) - polufinale, full contact, -71 kg
Teško je opisati ovu borbu. Borba puna akcije, stalnih izmjena udaraca kod oba borca, međutim bodovi na ekranu stalno su pokazivali drugačije. Činilo se kao da su suci gledali i sudili neku drugu borbu. Na ekranima su bodovi znatnu prednost davali Ukrajincu. Tako je borba i završila, jednoglasnom odlukom sudaca 0:0 Sanjin Pol Vrgoč izgubio je ovu polufinalnu borbu, ostao na jučer osvojenom 3. mjestu, ali što je svima najvažnije, osigurao si je vizu za Peking, gdje će imati prilike za revanš s Nikolayem.

DINO ČATIPOVIĆ - Sarkhan Jabbarov (AZE) - četvrtfinale, full contact, -91 kg
Dino je od samog početka krenuo vrlo suzdržano protiv iznimno snažnog Azerbejdžanca, koji je od samog početka vrlo snažno pogađano Dina. Nekoliko pokušaja suprostavljanja i Dino je održavao bodovnu razliku od 4 - 5 bodova. Početkom druge runde Dino prima dva snažna udarca u vrlo kratkom roku. Treći snažni udarac desnim krošeom bio je prejak. Sudac je odbrojao do 10 i borba jeprekinuta. Dino Čatipović izgubio je knockoutom ovu četvrtfinalnu borbu i ostao na ždrijebom dobivenom 5. mjestu.

DAMIR TOVAROVIĆ - Jacek Puchacz (POL) - četvrtfinale, full contact, +91 kg
Borba s vrlo malo bodova, s vrlo malo akcije. Naravno, ne očekuje se od superteškaša stalna akcija, ali ova je borba bila vrlo mirna. Cijela prva runda prošla je u eđusobnom ispitivanju i ispipavanju, a svi udarci koji i jesu plasirani završili su u blokadama. Prve dvije runde prošle su prilično usporeno. Pred kraj druge runde Poljak stvara minimalnu bodovnu prednost. U trećoj rundi, Damir kreće u napad, ali malo tih udaraca završava na mjestima gdje bi to trebalo. Poljak dosta toga blokira, ali i poentira. Borba je završila pobjedom Poljaka. Jednoglasnom odlukom 0:3 Damir Tovarović je izgubio i ostao na nakon teske borbe s Ukrajincem osvojenom 5. mjestu.

ŽELJANA PITEŠA - Tonje Sorlie (NOR) - četvrtfinale, full contact, -56 kg
U ovu je borbu Željana ušla prilično rezervirano i kako bi se reklo, jednostavno nije išlo. Norvežanka je cijelo vrijeme borbu držala pod svojom kontrolom, dok Željana nije slušala savjete iz kuta. Početkom treće runde Željana prima udararac nogom u glavu, sudac procjenjuje da treba brojati, nakon 8 Željana je bila spremna, nastavila je borbu do kraja, ali bez većeg pomaka u bodovnoj razlici. Jednoglasnom odlukom sudaca 0:3 Željana Piteša, izgubila je ovu četvrtfinalnu borbu, ostala na petom mjestu, na korak do medalje, na korak do vize za Peking. Šteta.

NIVES RADIĆ - Olga Slavinskaya (RUS) - polufinale, full contact, -70 kg
Borba dviju poznatih protivnica. Od samog početka prilično ujednačena borba s odličnom razmjenom prvenstveno ručnih udaraca. Ipak, na kraju izgleda da je Ukrajinka imala nešo veći motiv i borba je završena odlukom sudaca 1:2 za Ukrajinku. Nives Radić je izgubila ovu polufinalu borbu i ostala na osvojenom 3.mjestu i brončanoj medalji.

ANA BAJIĆ - Anna Gladkikh (RUS) - polufinale, full contact, +70 kg
Ana je od samoga početka borbe krenula u svome prepoznatljivom stilu. Stalni rad rukama, povremeno koja nožna tehnika. Puno aktivnosti, ali i Ruskinja je primijenila istu tehniku i bila preciznija. Na kraju borbe Ruskinja je kod sva tri suca ostvarila znatnu bodovnu razliku. Ana Bajić izgubila je jednoglasnom odlukom sudaca 0:3, te je time i ostala na trećem mjestu i brončanoj medalji dobivenima po ždrijebu.

Eto, tako je prošao naš četvrti dan na svjetskom prvenstvu. Osvojene su 3 brončane medalje (Sanjin Pol Vrgoč, Nives Radić i Ana Bajić), 2 srebrne medalje (Marko Deša i Bojan Mišković - s mogućnošću pozlate) i 2 zlatne medalje (Pero Gazilj i Boris Mišković).

Sutra nas ocekuju timske borbe u semi contactu i Bojanovo finale u full contactu, do 86 kg. Sretno svima.
Kako je loše započelo, tako je na kraju dobro završilo. Možemo biti zadovoljni.

Eto.



- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #