KICKBOXING

četvrtak, 26.11.2009.

Drugi dan Svjetskog prvenstva - vrlo dobro je



Danas su nastavljene borbe na Svjetskom kickboxing prvenstvu u disciplinama semi contact, full contact, glazbene forme i aero kickboxing. Na rasporedu su bile šesnaestine i osmine finala u semi contactu i full contactu.

Nastupali su i naši. Evo kako su prošli:

ANDREJ GUDAC (semi contact, -63 kg) svoju je prvu borbu imao protiv Talijana Domenica De Marka, aktualnog viceprvaka Europe i višestrukog pobjednika svjetskih kupova. Na žalost, mladi (još uvijek junior) Andrej nije mogao značajnije ugroziti "starog" Domenica. Izgubio je rezultatom 2:12. Ovime je Andrej Gudac ostao na 9. mjestu.

ZVONIMIR GRIBL (semi contact, -84 kg) je prvu borbu imao u smini finala protiv Romana Brundla iz Austrije. Do treće runde prilično izjednačen meč, ali uz stalnu malu prednost Austrijanca, koji pred kraj druge runde daje Zvonku udarac nogom u glavu i pravi veću bodovnu razliku. U trećoj rundi, prilično netaktički Zvonko kreće u nadoknađivanje bodovne razlike, međutim Austrijanac je znao odgovoriti na svaki Zvonkov napad te postiže još veću razliku. Na kraju je rezultat bio 13:22 za austrijanca. Ovom izgubljenom borbom Zvonimir Gribl ostao je na 9. mjestu.

MARKO DEŠA (semi contact, -89 kg) u osmini finala se susreo s Kazahstancem Yerseitom Kalmenovim. Marko je odmah od početka stavio borbu pod svoju kontrolu, te održavao bodovnu razliku od 7-8 bodova. U trećoj rundi naprvio je još dodatnu razliku i borba je prije kraja prekinuta zbog rezlike veće od 10 bodova. Marko je pobijedio 19:9 i plasirao se u četvrtfinale gdje ga očekuje Ukrajinac Maksym Dzhurayvev.

PERO GAZILJ (semi contact, -94 kg) danas nije inao borbu. Sutra u četvrt finalu dočekuje Britanca Marka Deacona koji je danas pobijedio u osmini finala Francuza Devi Sandavy Fabricea.

BORIS MIŠKOVIĆ (semi contact, +94 kg) je imao danas zadnju borbu današnjeg programa na tatamiju 3 protiv Austrijanca Guntera Weningera. Boris je od samoga početka stvorio razliku od nekoliko bodova koju je s lakoćom održavao sve do kraja meča. Boris Mišković pobijedio je rezultatom 12:7 i plasirao se u sutrašnje četvrtfinale gdje će se susresti s nositeljem ove skupine Mađarom Tiborom Wappelom.

ANA LOJEN (semi contact, -65 kg) je također imala zadnju borbu današnjeg programa za žene, u osmini finala, protiv Ruskinje Marine Popove. Od samoga početka vidjela se znatna razlika u kvaliteti borkinja. Ruskinja je preuzela inicijativu, dok je Ana bila prilično ukočena. Ana Lojen izgubila je rezultatom 12:18, te je ostala na ždrijebom dobivenom 9. mjestu

ANA ZNAOR (semi contact, -70 kg) obzirom da je nositeljica skupine, danas nije imala borbu, već sutra u četvrtfinalu ima svoju prvu borbu protiv Britanke Jem Cambel.

Team Croatia - timske borbe su na rasporedu zadnjeg dana svjetskog prvenstva, u nedjelju.

I bez obzira na jučerašnji loš početak našeg nastupa u full contactu, današnji dan je bio dobar.

SANJIN POL VRGOČ (full contact, -71 kg) je svoju prvu borbu imao u šesnaestini finala protiv Makedonca Dejana Ristovskog. Od samog početka Sanjin je držao kontrolu nad borbom i cijelo je vrijeme održavao značajnu bodovnu razliku. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Sanjin je pobijedio Makedonca i plasirao se u osminu finala gdje će se susresti s BrazilcemValmirom Erthalom.

U drugoj današnjoj borbi SANJIN POL VRGOČ se je u osmini finala susreo s BrazilcemValmirom Erthalom. I u ovoj borbi je Sanjin bio nadmoćan. Cijelo vrijeme je održavao znatnu bodovnu razliku, nije dozvolio Brazilcu da ga na bilo koji način ugrozi i na kraju okončao borbu pobjedom. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Sanjin Pol Vrgoč je pobijedio i plasirao se u četvrtfinale gdje će se susresti s Kanađanom Markom Capobiancom, koji je danas u osmini finala s 2:1 pobijedio Mađara Gabora Totha

IVAN STUPALO (full contact, -75 kg) je svoju prvu borbu imao protiv Talijana Corrada Luchetija. Od samog početka Ivan je kontrolirao borbu, držao konce u rukama i nadmoćno priveo borbu do kraja. Ivan Stupalo pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 i plasirao se u četvrtfinale gdje će se susresti s Rusom Yusupom Magamedbekov

BOJAN MIŠKOVIĆ (full contact, -86 kg) susreo se u osmini finala s Poljakom Arkadiuszom Dembinskim. U prve dvije runde prilično je borba bila ujednačena, s blagom prednošću Bojana (rezultat nakon 2 runde bio je 2:1 za Bojana), ali je zato Bojan nadmoćno odradio i napravio razliku u trećoj rundi. Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 Bojan Mišković pobijedio je u ovoj borbi i plasirao se u četvrtfinale gdje će se sutra susresti s Francuzom Michaelom Lopezom.

DINO ČATIPOVIĆ (full contact, -91 kg) danas nije imao borbu, već će se sutra u četvrtfinalu susresti s Azerbejdžancem Sarkhanom Jabbarovim koji je danas s 2:1 pobijedio Kanađana Roberta Weismana.

DAMIR TOVAROVIĆ (full contact, +91 kg) je imao tešku borbu protiv Ukrajinca Viktor Adobash. Ukrajinac je prilično silovito krenuo u borbu, odmah na početku je Damira midle kickom udario u jetra i činilo se da će Damir posustati, ali pametnom taktikom Damir je vrlo brzo bodovno se izjednačio te na kraju i pobijedio odlukom sudaca 2:1. Ovom pobjedom Damir se plasirao u četvrtfinale gdje ga očekuje Poljak Jacek Puchacz.

ŽELJANA PITEŠA (full contact, -56 kg) danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima sutra u osmini finala protiv Talijanke Francesce Lungi.

MARIJA MALENICA (full contact, -60 kg) također danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima sutra u osmini finala protiv Njemice Adriane Marksteiner.

NIVES RADIĆ (full contact, -70 kg) također danas nije imala borbu. Svoju prvu borbu ima (vjerojatno) sutra gdje u četvrtfinalu čeka pobjednicu iz meča Ukrajinke Mariye Baduline i Talijanke Valerije Merkurio.

ANA BAJIĆ (full contact, +70 kg) kao ni ostale naše djevojke u full conactu, danas nije imala borbu, već svoju prvu borbu ima u polufinalu u subotu s Ruskinjom Annom Gladkhinom.

Na kraju dana možemo zaključiti - dobro je. Od 10 današnjih borbi Hrvati su pobijedili u 7 borbi i pobjednici su se plasirali u daljnje natjecanje: Marko Deša, Pero Gazilj Boris Mišković, Sanjin Pol Vrgoč (2 borbe), Ivan Stupalo, Bojan Mišković i Damir Tovarvić.

Iz daljnjeg natjecanja otpali su: Andrej Gudac (9. mjesto), Zvonimir Gribl (9. mjesto), Ana Lojen (9. mjesto) i Dino Vidović (17. mjesto).

Svoje prve borbe tek očekuju: Ana Znaor, Dino Čatipović, Željana Piteša, Marija Malenica, Nives Radić i Team Croatia u timskm borbama semi contacta.

Sve u svemu vrlo dobro je, ma sto dobro je, odlicno je. Idemo dalje.

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #