KICKBOXING

subota, 14.11.2009.

Ako nije u novinama, nije se ni dogodilo

Već dvije godine članovi Hrvatskog kickboxing saveza pretplaćeni su na Press Clipping - servis u kojem istoimena firma prati cijelu seriju novina, revija, časopisa, web portala i radio stanica te izvlači sve novinske ili web članke, ili transkripte radio emisija u kojima se spominje neki pojam ili pojavljuje neka riječ, ime ili slično, a iz područja koje Vas interesira i u skladu s ključnim riječima koje ste ugovorili da se prate.



Tako su se i kickboksači pretplatili te svakodnevno iz hrvatskog tiska dobivaju pregled svih objavljenih članaka u kojima se spominje kickboxing i sve vezano uz njega.

(He,he pitate se odakle mi informacije?)

Svakog dana u raznim dnevnim i tjednim novinama, časopisima, revijama izađe po neki članak o kickboxingu, o nekom klubu ili sportašu. Od Osijeka (Glas Slavonije, Slavonski dom), pa do onih iz metropole (Jutarnji, Večernji, Vjesnik, Sportske novosti, 24 sata - u svim izdanjima) pa preko Zagorje (Zagorski list), Karlovca (Karlovački list), Rijeke (Novi List), Pule (Glas Istre), i onda preko Zadra (Zadarski list), Šibenika (Šibenik news) pa sve do Splita (Slobodna Dalmacija) i do krajnjeg juga Dubrovnika (Dubrovački list).

I dobro je to. Dobro je jer svi dobiju sve informacije koje objavi hrvatski tisak. Dalmatinci pročitaju i doznaju objavljene vijesti i reportaže iz Zagorja, Istrijani porčitaju što pišu Slavonci, Primorci doznaju o događanjima u Dubrovniku ili Zagrebu.

I dobro je to - svi sve pročitaju i svi sve doznaju. I svi znaju da će se ono što oni serviraju svojim novinarima pročitati u svim krajevima Lijepe naše, u svim klubovima kickboxing saveza. I ne može sada neki nadobudni trener svoga ljubimca kovati u zvijezde, ostvareni rezultat prikazivati kao povijesni, recimo neko treće mjesto ne nekom mešunarodnom turniku, kada su istovremeno prvo i drugo mjesto osvojili također Hrvati. I dobro je to.

I izvještaji su sada umjereniji, ujednačeniji, izbalansiraniji. Jer svi znaju da će biti porčitani ili "pročitani". I dobro je to.


A dogodi se da se i pokoji članak propusti, da ga Press clipping ne pronađe i ne objavi. Šteta. A zaslužili su ti o kojima se piše da se o njima ili njihovim uspjesima čuje. Stoga ja sada objavljujem dva članka koja sam dobio drugim kanalima, pa neka se vidi:





Mladi karlovački "Tigrovi", o kojima je riječ u gornjim člancima, svakako su to svojim uspjesima zaslužili.


Eto, ako i Vi imate članak koji je izašao u Vašim lokalnim glasilima, a želite ga podijeliti s ostalima, dovoljno je kliknuti na PIŠI MI @, insertirati scanirani članak i poslati mi e-mail. Ja ću ga objaviti.


Eto, informiranja radi.


- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #