KICKBOXING

četvrtak, 12.11.2009.

Neš ti čelendža iliti izazova


Na nekoliko borilačkih web portala pojavila se vijest da će se 6. prosinca 2009. u dvorani OŠ "Bogumil Toni" u Samoboru održati već četvrti po redu Ultimate K1 fight Challenge. Ove godine, naglasak je više na K-1, kažu.

Borilačku večer obilježiti će K-1 turnir osmorice, te tri superfajta gdje će Nenad Šančić pred domaćom publikom odraditi glavni meč večeri protiv Slovaka Patrika „Styx“ Slesingera.

Da odmah budem iskren, ne zanima me baš MMA, to je nešto što baš i ne pratim, pa izbjegavam i komentirati, ali K1 u Hrvatskoj mislim da donekle poznajem, barem onaj službeni, zakonski, oficijelni. Pa da vidimo tko se tu pojavljuje, na ovom "konačnom izazovu"?

K1 - Turnir osmorice
Goran Plećaš - Hollyspirit
Neno Cepak - Tsunami
Jan Sobolewski - Poljska
Lukasz Darowski - Poljska
Tomislav Labaš - TNT Samobor
Jani Vintar - TBK Brežice
?

K1-Superfight
Agnieska Reslinska (Poljska) - Petra Levičar (TBK Brežice)
Anthony Fictorie (Hardcore-Nizozemska) - Matija Dujnić (Bushido Zg)
Nenad Šančić (TNT Samobor ) - Patrik „Styx“ Slesinger (Slovačka)

Eto, da Vam budem iskren, jedino poznajem Gorana Plećaša Gigija, dobrog borca koji je nastupao za Osiječki "Sveti Duh". Zadnji puta službeno je nastupao ove godine u Ivanić Gradu na državnom kickboxing prvenstvu u low kicku, a prije toga 2007. u K1 u Poreču, također na državnom prvenstvu. 2006. bio je i u reprezentaciji u susretu sa Srbima u Osijeku.

Za ostale "konačne izazivače" ja nisam čuo, odnosno nisam ih sreo u hrvatskim službenim K1 ili barem low kick borbama.

I pitam se što to možemo očekivati u Samoboru? Zar mi nemamo svojih dobrih K1 ili kyokushinkai fightera, nego dovlačimo i velike toškove puta plaćamo nekim nepoznatim imenima juniora iz Poljske, MMA borce iz Slovačke, pa čak i iz Nizozemske. Ma svaka čast jednom Anthonyu Fictorieu, ali neke ni na googleu ne možeš pronaći.

I na kraju pitam se, pitam: zašto ekipa organizatora ne napravi turnir s kyokushinkai borbama. Pa to je pravi fight, to su prave borbe, to je ono pravo što diže adrenalin. Čemu to petljanje s nepoznatim borcima u K1?


Eto.


- 00:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #