KICKBOXING

srijeda, 05.08.2009.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - 14. put



Evo nam praznika naše pobjede i dana zahvalnosti svim braniteljima koji su stvarali slobodnu i demokratsku Hrvatsku. Svima im hvala, svima vam hvala, svima nam hvala.

Znam da bi sve to trebalo imati na umu stalno, iz dana u dan, pogotovo u ovim teškim državnim trenucima, ali oni pravi će to razumjeti i otrpiti što se to možda i ne ističe, a na žalost niti ne poštuje onako kako su to mnogi zaslužili.

Ali, život ide dalje, a danas je dan da se podsjetimo nekih stvari i da se o tome nešto i kaže.

Brojni članovi Hrvatskog kickboxing saveza, početkom '90-tih prvi su se uključili u razne postrojbe za obranu domovine. Sportaši, treneri, suci, roditelji, djeca. Svoja znanja borilačkih vještina ponudili su svim borcima ne bi li ih naučili i osposobili za te teške trenutke koji su uslijedili nakon osamostaljenja Lijepe naše. Uključili su se i postali nositelji aktivnosti u mnogim specijalnim, najelitnijim postrojbama. Postali nositelji najodgovornijih i najopasnijih zadataka.

Spominjati imena, ma koliko to svaki borac i ratnik zaslužio, jednostavno nije moguće, prvenstveno jer nemam sve prave podatke. Mnogi su srcem ušli u obranu domovine, ostali samozatajni, a takvi su i danas. Ranjeni, sa zdravstevnim problemima, sa svim mogućim životnim problemima, neki bez posla, neki u zasluženoj mirovini, na visokim i "običnim" dužnostima, neki po bolnicama i toplicama, ali svi u svojim klubovima i dalje prenose svoje znanje na mlađe naraštaje. Bila bi nepravda neke spomenuti, a neke propustiti. Ne bih želio nikoga povrijediti, jer poštenim braniteljima dosta je uvreda sa svih strana.

Sjetimo se, Hrvatski kickboxing savez osnovan je u Zagrebu, 16. svibnja 1992. a svoje prvo državno prvenstvo održao je 21. svibnja 1995. u Poreču. Dakle za vrijeme ratnih godina. Po završetku rata, nakon Oluje koje se eto danas prisjećamo i nakon oslobađanja domovine, isti ti borci, majstori borilačkih vještina okreću se otvaranju kickboxing klubova, podučavanju mladih ovom prekrasnom sportu i razvoju kickboxinga u Hrvatskoj. I uspjeli su.

Stoga, svima im hvala, svima vam hvala, svima nam hvala.


Photo by: Ilija Veselica - Ile, Sinj/Split - vidjeti: Fotozine galerija



- 13:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #