KICKBOXING

nedjelja, 24.05.2009.

Nakon 12 rundi Tovarović izgubio od Nosyreva


Damir Tovarović, član splitskog "Pit Bulla", kao što sam najavio u u jednom od prethodnih postova - vidi post - odborio je jučer borbu i izgubio.

Nakon što je (prvenstveno svojom nepažnjom) teško knockoutiran na "Obračunu u ringu" u Splitu, 21. ožujka ove godine, pa nakon toga propustio obranu svoje titule koju je snagom pravila izgubio, dobio je poziv da pokuša ponovno osvojiti WAKO Pro titulu svjetskog prvaka u full contactu.

Poziv je prihvaćen, ekipa je otišla u Rusiju, u Rostov, ali očito nije bilo dovoljno vrmemena za kvalitetne pripreme kako bi se mogao suprostaviti Rusu Anatolyju Nosyrevu u borbi za titulu svjetskog prvaka u full contactu u super teškoj kategoriji po profesionalnim pravilima WAKO Pro federacije.

Borba je održana u 12 rundi, a suci su u svojoj odluci bili jednoglasni - s 3:0 pobijedio je Rus i osvojio titulu. Bodovni score bio je: 120:111, 120:111, 119:113.




Naši nisu nezadovoljni, bez obzira na ishod borbe. Ipak, treba biti realan i priznati da je Nosyrev jedan od najboljih ruskih boraca u full conractu, a ovom pobjedom je dokazao da je i jedan od trenutno najboljih full contact superteškaša u svijetu.

A što se Damira tiče - vidjeti ćemo. Težak knockout u Splitu, pa sada i ova izgubljena borba, svakako nisu obećavajući za daljnju karijeru šampiona. Nešto treba promijeniti - ili raditi više ili drugačije. Ipak, mislim da treba raditi više, puno više.


Eto.

- 20:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #