KICKBOXING

ponedjeljak, 30.03.2009.

Ante, ne žaluj, ima vremena

Kako to uvijek biva, dogodi se upravo onako kako to ne bismo željeli. O takvim događanjima davno nam je Murphy u svom zakonu pisao. Eto, 21.3. u Splitu je bio veliki, najveći, deveti "Obračun u ringu" (više o tome sam već pisao u postu prije) i u devetoj borbi te prekrasne večeri nastupao je naš Damir Tovarović. Protivnik mu je bio Slovenac Rok Štrucl, a borba je bila u K1, +91 kg.

I sve je bilo dobro i lijepo dok u jednom trenutku na početki treće runde Štrucl ne poteže high kick, pogađa našeg Damira u glavu i on pada ko pokošen. Uletili treneri Žaja i Matas, uletio doktor. Odmah se vidjelo da je KO prilično težak. Niti nakon nekoliko minuta Damir se baš nije snalazio s prostorom i ravnotežom.

I što sad? Ovo sam trebao napisati u postu s izvještajem s "Obračuna" međutim, ima neka druga veza. Naime, Damir je kao WAKO Pro Interkontinentalni prvak u full contactu imao ugovoren meč za obranu titule, i to tjedan dana kasnije, odnosno u prošli petak, 27. ožujka u Turskom polumilionskom gradu Eskisehiru, oko 250 km zapadno od Ankare, odnosno oko 350 km jugoistočno od Istanbula.

I što sad? Težak KO i nikome pametnome ne pada na pamet nikakva borba, a kamo li obrana titule. Teška srca, ali ipak racionalan, Žaja donosi odluku - ne ide se, prepuštamo titulu, važniji je Damir i njegovo zdravlje nego sve titule svijeta. Pametno Žaja.

A što sad? Kickboxing savez Turske organizirao je veliku priredbu, uloženi su veliki novci, borba večeri je trebala biti borba za WAKO Pro titulu njihovog "heroja" Hamze Kendircioglua. Nije bilo druge nego naći zamjenu i ne osramotiti se u svijetu.

Pogledajte najavu meča u jednom od prošlih postova.

I srećom, Robert Modrić iz zadarske "Croatie" je imao koliko - toliko spremnog momka - Ante Zubčić, mladi, 22-godišnji, 95 kg težak Zadranin, inače pobjednik Hrvatskog kupa u full contactu, prošle godine.

Spremili se i otišli na put trener Robert Modrić, sutkinja Kristina Pilko i mladi Ante Zubčić sa željom da ostvare nemoguće. U stvari, cilj je bio pošteno odraditi borbu, pa što bude.

Ante je imao ozlijeđeno rame koje je donekle sanirano prije meča. Nažalost, rame nije izdržalo pod silnim naletima gorostasnog Turčina Hamze Kendircioglua. Mladi Zadranin odlično se držao prvu rundu da bi mu rame otkazalo u drugoj. Uvidjevši da nema smisla boriti se samo jednom rukom, trener Robert Modrić prekinuo je borbu predajom krajem 2. runde.

"Ipak, bilo je krasno slušati Hrvatsku himnu usred Turske i ovacije koje je Ante dobio nakon meča! Predsjednik Turskog Saveza je dao Anti naziv "Lavlje srce", što mislim da itekako zaslužuje nakon što se bez ikakvog straha suprotstavio 19 kg težem Turčinu koji je dvostruki Europski prvak u full contactu" – naglasio je trener Modrić po povratku u Hrvatsku.

A evo i nekoliko sličica s tog susreta.




















Sve u svemu svi zadovoljni - i Turci, i Hamza, i naša mala delegacija. A ti Ante, ne brini, još je vremena za osvajanje svakojakih titula. Od hrvatskih do svjetskih. Biti će.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #