KICKBOXING

petak, 12.12.2008.

Evo nam piše predsjednik


Uoči Međunarodnog kickboxing turnira "Croatia Open - Final Fight" koji će se u subotu, 13. prosinca održati u Pakracu na naše e-mail adrese stiglo nam je pismo predsjednika HKBS-a. Da ne prenosim i ne prepričavam, evo ga u cijelosti:

Poštovani prijatelji kickboxinga,

posljednjih tjedana je većina vas ponovno dobila razna potpisana i nepotpisana pisma s raznih strana i adresa (Kutina, Benkovac, Rijeka). Vezano uz njihov sadržaj kojim se vodstvo HKBS-a optužuje za krađe i malverzacije ponavljam moj odavno izrečen stav: nadležna državna tijela će izreći svoja mišljenja, zaključke i odgovarajuće mjere, a do tada ćemo mi nastaviti intenzivno raditi na svekolikom prosperitetu kickboxinga u Hrvatskoj i svijetu. Vodstvo HKBS-a, pored svog intenzivnog posla i pomanjkanja raspoloživog vremena, nema nikakve potrebe raznim dopisima odgovarati na nekulturna, bezobrazna, lažljiva i klevetnička pisma. Postoji mjesto i vrijeme koje je predviđeno za takva razračunavanja, a jedno od njih je Skupština HKBS-a. Usput koristim priliku da vas obavijestim da je Hrvatski olimpijski odbor u potpunosti podmirio svoja ovogodišnja financijska davanja prema HKBS-u i da su ta sredstva u potpunosti transferirana klubovima prema odlukama Skupštine HKBS-a. Sve te materijale koji objašnjavaju i dokazuju naše novčano djelovanje ćete dobiti na redovnoj godišnjoj sjednici Skupštine saveza.

Vezano uz vaš status u Skupštini HKBS-a obavještavam vas o nekim odlukama koje je donio Upravni odbor na trodnevnoj sjednici održanoj u Portugalu za vrijeme nedavnog Europskog prvenstva:

1) Svi klubovi, natjecatelji, treneri, suci i predstavnici klubova koji 12. i 13. prosinca 2008. nastupe u Kutini na Božićnom kickboxing turniru „Croatia open“ stegovno će odgovarati, tj. bit će isključeni iz članstva HKBS-a.

2) Svi klubovi koji su članovi HKBS-a, a nisu u 2007. i 2008. nastupili ni na jednom od državnih prvenstava, državnim kupovima, međunarodnim turnirima iz Kalendara HKBS-a, svjetskim kupovima, europskim ili svjetskim prvenstvima imaju još šansu da potvrde svoj status aktivnog člana HKBS-a nastupom na međunarodnom turniru „Croatia open – Final fight“ u Pakracu. Ukoliko ne nastupe u Pakracu smatrat će se da su neaktivni i Skupština će razmotriti njihovo isključenje iz članstva HKBS-a bez obzira na njihovu plaćenu članarinu savezu.

3) Budući da je turnir u Pakracu međunarodan i otvoren - plaćanje članarine savezu neće biti uvjet za sudjelovanje! Provjera izvršenja vaših financijskih obveza prema savezu će biti do kraja godine uoči godišnje sjednice Skupštine HKBS-a kao uobičajeni kriterij za punopravno sudjelovanje u radu i odlučivanju.

I za kraj, zadovoljan sam pripremama i prijavama koje smo dobili (i još uvijek pristižu) za sudjelovanje u Pakracu. Prijavljeno je preko 500 natjecatelja iz 70 klubova iz 12 država. Vaše je mjestu među njima i podsjećam vas da jedino unutar HKBS-a možete:

1) sudjelovati na WAKO natjecanjima koja su jedino priznata od GAISF-a
2) sudjelovati na WAKO europskim i svjetskim prvenstvima u Hrvatskoj
3) sudjelovati u hrvatskoj kickboxing reprezentaciji koja je priznata od HOO-a
4) ostvariti status kategoriziranog športaša Hrvatske koji ima pravo na stipendiranje
5) dobiti nagradu Vlade RH u iznosu od 70.000 – 120.000 kn za europsku ili svjetsku zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji
6) ući u godišnji izbor najboljeg športaša Hrvatske po izboru HOO-a

Vodstvo HKBS-a je uz vašu pomoć prethodnih godina intenzivno radilo na realizaciji ovih ciljeva i ostvarilo ih je! Nastavimo zajedno dalje i uživajmo u športskom druženju u Pakracu. Dobrodošli!

Predsjednik HKBS-a
Predrag Znaor, prof.


Eto, svaki komentar je suvišan. Valjda je sada svima sve jasno. Zar ne?

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #