KICKBOXING

utorak, 10.06.2008.

Ana i Zvonko pobjednici Svjetskog kupa

Ana Znaor i Zvonimir Gribl pobjednici Svjetskog kupa u Italiji
Borci iz Primorsko-goranske županije osvojili 8 medalja


Ana Znaor i Zvonimir Gribl, članovi kickboxing kluba iz Malinske osvojili su svaki po zlato i broncu na 13. svjetskom kupu koji je protekli vikend održan u Italiji (Salsomaggiore Terme, pored Piacenze).

Ana Znaor je nastupila u apsolutnoj kategoriji preko 65 kg i u dva dana je imala 7 borbi. Prva je među juniorkama u light contactu i treća među junorkama u semi contactu. Nastupila je još u seniorskoj Open kategoriji među 38 natjecateljica, uglavnom svjetskih i europskih prvakinja, a nakon 3 borbe je zauzela 9. mjesto.

Zvonimir Gribl je također imao 7 borbi. On se natjecao samo u semi contactu. Prvi je u skupini veterana preko 35 godina i preko 75 kg, a treći je među seniorima u svojoj kategoriji do 84 kg. Opći je dojam da su ga suci, nakon njegove 3 pobjede, oštetili u polufinalnoj borbi protiv Austrijanca Romana Brundla. Meč je završio rezultatom 8:9, a Griblu nisu priznali posljednja dva boda.

Pored Malinskara, jedini natjecatelji iz Primorsko-goranske županije su bili predstavnici Kickboxing kluba Draga iz Rijeke. I oni su ostvarili odličan uspjeh. Nihovih 5 natjecatelja su osvojili 4 odličja i to 3 srebrne i jednu brončanu medalju. Među junorima u light contactu druga mjesta su osvojili Ivan Senkić do 69 kg i Luka Vukušić do 79 kg. U kadetskoj konkurenciji u semi contactu Veronika Kušina je druga do 46 kg, a Nikolina Zeman je treća do 28 kg. Ivona Baričević je nastupila u semi contactu među juniorkama do 65 kg, ali je nakon poraza u prvoj borbi ostala bez medalje.

Borce su vodili njihovi treneri Predrag Znaor iz Malinske i Klaudijo Vukušić iz Drage. Na ovom natjecanju su nastupili i hrvatski suci. Cjelokupno natjecanje je kao tehnički direktor svjetskog kupa vodio Romeo Deša iz Omišlja, a posebne pohvale je među 50 međunarodnih sudaca dobila naša Petra Mikuličić iz Drage.

Na Svjetskom kupu je nastupilo 1.762 natjecatelja iz 29 država koji su se u disciplinama semi contact, light contact, full contact i glazbene forme tri dana nadmetali na 14 borilišta.






Bravo Primorci.

- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #