KICKBOXING

ponedjeljak, 09.06.2008.

Cicvara Team najbolji na Svjetskom kupu


Prvi tim Tigra "Cicvara Team" je osvojio veliki pobjednički pehar Svjetskog Kupa, dok je drugi tim kadeta završio na 3. Mjestu.

Dana 06.-07. lipnja u Italiji, u gradiću Salsomaggiore, održn je 13. SVJETSKI KICKBOXING KUP – BESTFIGHTER, na kojem je ove godine nastupilo prema očekivanjima 1762 natjecatelja iz 29 država.

To je jedino natjecanje gdje se na svjetskoj razini jednom godišnje sudaraju timovi u borbi za titulu najboljeg tima na svijetu.

Brojnije je i od samog Svjetskog i Europskog prvenstva, jer na Svjetskom Kupu iz jedne države može nastupiti više natjecatelja u istoj kategoriji, za razliku od Svjetskih prvenstava gdje nastupa samo određeni broj reprezentativaca.

U Italiji je iz Hrvatske nastupilo samo nekoliko kickboxing klubova, između ostalih Karlovački Tigar, Pakrac, Ivanić Grad, Mornar iz Splita, Mawashi iz Makarske, Budokaj iz Rovinja, Viktorija iz Rijeke, Zmaj iz Bedekovčine, Lav iz Pule, i Malinska sa Krka.

Karlovački Tigrovi su pod vodstvom trenera Zorana Cicvare nastupiti u 3 timske kategorije, te u 14 pojedinačnih kategorija.

Prvi mlađekadetski Team – "CICVARA TEAM" je bio sastavljen od samih karlovačkih Tigrova, a sastav je bio - Karlo Valentić, Denis Šiljac, Robert Basara i Nancy Magdić, a u finalu je zbog ozljede Valentića zamijenio Marino Štefanac.Prvi meč trebao je biti sa aktualnim svjetskim prvacima - Kiraly team iz Mađarske, ali su oni u posljednji tren odustali i predali meč. U finalu su bili još jedni favoriti – Talijani koje su mladi Tigrovi deklasirali, napravivši im 16 bodova razlike, pa je taj meč završio rezultatom 27-11. Veličanstvena je to bila predstava na centralnom tatamiju, a nakon osvojene titule prvaka uslijedile su čestitke svih Hrvata koji su se zatekli na Svjetskom kupu.

U timu je najveći posao odradio Denis Šiljac koji je svog protivnika pobijedio s 9 razlike, a svi drugi su samo trebali to zadržati.

Drugi tim mlađih kadeta "SPEVEC-CICVARA TEAM" nastupio je u mješanom sastavu karlovčana i članova Kickboxing kluba "Ivanić Grad" kojeg je vodio trener Ivica Spevec, a team su predstavljali Matija Dokmanić i Danijel Dokmanić iz Ivanić Grada te Edis Sušić i Lucija Cicvara iz Karlovca. Pretkolo je tim propustio, dok se je u drugom kolu susreo s Talijanima iz tima Yama Arashi. Početak je bio dobar , te je nakon neodlučenog rezultata prve borbe u drugoj borbi Edis Sušić iz Tigra napravio veliku razliku za tim od 8 bodova. Međutim sljedeći član tima iz Ivanić Grada izgubio je sa 14 bodova tako da je Lucija Cicvara trebala pobjedu od 6 bodova. Lucija je odradila neriješeno, pa je konačni rezultat za Talijane bio 23-18.

Treći starijekadetski Team sačinjavali su dva Tigra Antonio Hodak i Marino Štefanac, zatim član Ivanić Grada Tomislav Miljan i natjecateljica iz Pakraca Tihana Jirasek. Oni su odmah u prvom kolu izgubili rezultatom 5-23. Grci su bili iznimno kvalitetni i pobjednik se znao već nakon prve borbe. Jedini pozitivan skor napravila je Pakračanka Tihana Jirasek.

Drugog dana natjecanja u pojedinačnom nastupu osvojena su 4 pehara pobjednika Svjetskog kupa, 2 srebra i 5 bronci.

Prva su mjesta osvojili mlađi kadeti Denis Šiljac u – 32 kg nakon 4 uzastopne pobjede nad Poccalom 11-0, Collelom iz Italije 8-0, Barbiensom iz Francuske 9-0 i u finalu nad Sušićem iz Tigra 2-1
Drugu titulu pobjednika osvojio je Robert Basara – 47 kg, nakon što je u prvom kolu kao favorit bio slobodan, u drugom kolu pobijedio je Leonetija iz Italije 5-4, a u finalu Ferrya iz Irske 5-2.
Treći pehar pobjednika osvojila je Petra Lončar – 32 kg, koja je pobijedila Mizursku iz Bugarske 4-2, Luciju Cicvara iz Tigra 4-3 i u finalu Kristinu Ravlić iz Makarske 8-6 nakon produžetaka.
Četvrti pehar pobjednika osvojila je Mateja Kunović – 42 kg pobjedivši Plessis iz Južnoafričke republike predajom, zatim predstavnicu Italije 2-1 i na kraju 6-0 Viktoriju Sas iz Mađarske.
Srebro je osvojio Edis Sušić – 32 nakon što je pobijedio Lanzilaoa iz Italije 6-5, Beusa iz Makarske 3-0 ipak u Tigrovu finalu je od njega bolji bio Denis Šiljac rezultatom 1-2. Srebro je osvojila i Mateja Kunović u – 37 kg.

Bronce su osvojili Lucija Cicvara – 32, Tena Kunović i Nancy Magdić – 37 kg, Denis Šiljac – 37 i Marino Štefanac + 47 kg. Antonio Hodak i Karlo Valentić nisu uspjeli osvojiti medalje u ovoj zaista brojnoj konkurenciji..

Koliko je velik ovaj uspjeh Tigrova i trenera Zorana Cicvare dovoljno govori podatak o direktnoj čestitci Predsjednika Svjetske kickboxing federacije – WAKO, g. Enia Falsonija koji se slikao sa najuspješnijim kadetskim timom na svijetu, te iskrenoj čestitci Tehničkog direktora ovogodišnjeg Svjetskog kupa i Glavnog Tajnika HKBS-a Romea Deše na ostvarenom iznimnom uspjehu mladih Tigrova.

Ovo natjecanje pokazalo je direktno na svjetskom planu, da Tigrovi, članovi Hrvatske kickboxing reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu imaju snage i znanja ostvariti san i u Karlovac i Hrvatsku donjeti titule Svjetskih kadetskih prvaka u semi contaktu.

Nakon ovog uspjeha koji je i bio očekivan, Tigrovi s pravom očekuju nastavak odlične suradnje s gradonačelnikom grada Karlovca prof. Damirom Jelićem i Karlovačkom športskom zajednicom.


Bravo tigrovi. Ovo ste odradili lavovski.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #