KICKBOXING

nedjelja, 08.06.2008.

Mrav pregazio Mamuta

Naš najbolji kickboksač u ringovnim disciplinama 2007. godine MARKO TOMASOVIĆ, prvi je Hrvatski superteškaš u povijesti koji nastupa na Olimpijskim igrama, i to ove godine u Pekingu. Kako je Marko još uvijek kickboksač (srcem i dušom), vrijedi zabilježiti na ovim stranicama i njegove uspjehe i u boksu.

Evo kratke vijesti s EABA Memorijala Hakije Turajlića, koji je održan u Sarajevu, u subotu, 7. lipnja 2008.

Marko Tomasović pomeo je konkurenciju u Sarajevu na EABA turniru Hakija Turajlić te u jakoj konkurenciji od 70-ak boraca iz preko 15 zemalja proglašen za najboljeg boksača cijelog turnira i time osvojio i novčanu nagradu organizatora, a posebno je interesantan podatak da je Marko drugi Hrvat u povijesti kojem je to pošlo za rukom, jedini je dosad taj prestižni naslov dobio prije 9 godina bivši Europski i svjetski prvak u poluteškoj kategoriji Stipe Drviš!

Posebno je intrigantan put koji je Marko prošao na svom posljednjem turniru pred odlazak na Olimpijske igre, naime organizatori su mu u prvom kolu postavili višestrukog osvajača turnira i miljenika sarajevske publike Alena Beganovića diva od 204 cm te 142 kg, inače također višestrukog prvaka i reprezentativca Crne Gore koji je zbog svoje monstruozne građe dobio nadimak Mamut a kako znamo od prije našeg šampiona Marka Tomasovića su mediji zbog visine od 'samo' 185 cm i težine od 'samo' 100 kg prozvali Mrav jer tako zbilja i izgleda pokraj tolikih boraca pa bi zgodan naslov za ovu pobjedu bio i 'Mrav pregazio Mamuta!'. Ne treba posebno ni naglašavati da su suci bili apsolutno naklonjeni Crnogorcu ali ni kompletno ozračje i atmosfera u dvorani, navijanje, 20 kila i 20 cm prednosti pa ni sramotno sudačko navlačenje nisu bili dovoljni ni blizu da ugroze pobjedu našeg šampiona, prvog Hrvata u povijesti u superteškoj kategoriji, koja se u svijetu naziva još i 'ogledalo nacije', koji se plasirao na Olimpijske igre.

U finalu je Marko pregazio i višestrukog prvaka Slovenije Roka Urbanca sa 21:10 koji je u polufinalu deklasirao prvaka Švicarske Arnolda Jergiaja.

Veliki je uspjeh postigao i Osječanin Ante Čepo koji je također osvojio zlato u srednjoj kategoriji dok je drugi Hrvatski olimpijac Mario Šivolija izgubio je nezasluženo već u prvom kolu protiv Bosanca Đemala Bošnjaka.

Lijepo i bravo Marko.

- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #