KICKBOXING

utorak, 15.04.2008.

Bravo Leo, odlična priredba

Uvodni tekst i komentare (s manjim ispravkama) prenosim s web portala PROFIGHTSTORE

U prepunoj dvorani "Veli Jože" u Poreču protekle nedjelje, 13. travnja 2008. održane su atraktivne borbe u low kicku, full contactu, K-1 i MMA u sklopu "3. memorijala David Šain" koji se održava u spomen tragično preminulom članu kick boxing kluba "King" Poreč. Održano je 10 od ukupno 11 najavljivanih borbi u kojima je bilo moguće vidjeti žestoke okršaje od prve do zadnje runde pa sve do "exspress" nokauta i submissiona.

Borba između amaterskog viceprvaka svijeta u K-1 Ivana Stanića iz Rijeke te Osječanina Marina Rose nije održana jer se potonji nije pojavio na turniru.

Najboljim borcem turnira proglašen je Frane Radnić iz splitskog "Pit Bulla" koji je svog protivnika Gorana Plećaša dvaput srušio te potom nokautirao u samo dvadesetak sekundi borbe.

Najžešća borba večeri bila je između teškaša Jasmina Bećirovića i Igora Mihaljevića koji je borbu dobio odlukom sudaca i to minimalnom razlikom.

Po prvi puta na ovom turniru održane su dvije MMA borbe u kojima su protiv mađarskih boraca Paula Bose i Petera Lorinca nastupili Puljani Denis Dejanović i Davor Jugovac iz tima "Trojan Istra" kojeg vodi trenutno najbolji hrvatski MMA borac u srednjoj kategoriji Zelg Galešić. Pulski borci pobijedili su mađarske protivnike već u prvim minutama borbe.

Pobjedu su odnijeli i svi domaći borci iz porečkog "Kinga", a to su bili Stefano Benčić u low kicku i Mirzet Barjektarević u full contactu te Bojan Zec u K-1.

Zapaženi rezultat u K-1 borbi ostvario je i Predrag Platiša iz zagrebačkog "Barun Trenka" koji je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Stipu Stipetića iz kluba "Terminator" iz Splita.







1. borba, low kick -63,5 kg, 3x2 min
Stefano Benčić - "King", Poreč
Jozo Jurica - "Sensei" Čapljina
Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 - pobjeda Stefano Benčić

- Mladi borci kreću žestoko već u prvoj rundi te izmjenama udaraca nastavljaju sve do kraja treće runde. Jednoglasnom odlukom sudaca pobjedu je odnio Stefano Benčić.


2. borba, full contact, -81 kg, 3x2 min
Arif Mulalić - "Sana 2004" Sanski Most, BiH
Mirzet Bajrektarević - "King", Poreč
Knock outom u 3. rundi pobjeda Mirzet Barjektarević

- Nakon kratkog ispitivanja snaga Barjektarević kreće boksačkim tehnikama na Mulalića kojemu sudac broji krajem druge runde. Borba se nastavlja te sredinom treće runde nakon drugog brojanja, Barjektarević pobjeđuje nokautom.











3. borba, K1, -86 kg, 3x2 min
Stipe Stipetić - "Dalmacija", Dugi Rat
Predrag Platiša - "Barun Trenk", Zagreb
Jednoglasnom odlukom sudaca 0:3 - pobjeda Predrag Platiša

- Platiša upućuje nekoliko jakih middle i low kickova uzdrmavši Stipetića koji je u trećoj rundi već znatno izmoren. Platišinu nadmoć tokom cijele borbe potvrdili su i suci proglasivši ga pobjednikom s 3:0.

Komentar Gorana Plećaša s ULTIMATE FIGHT FORUM-a

Predrag je skolski odradio mec sa Stipeticem, drzao ga je na distanci prednjima i kruznima, dobro se kretao i dodatno ga izmorio u klincu, Stipetic je u drugu rundu usao vidno izmoren i nije vise bilo snage u njegovom zadnjem direktu, najopasnijem oruzju i Platisa je fino odradio do kraja, jos ga je malo stisnuo pred kraj i zasluzeno pobjedio.


4. borba, ultimate fight, -85 kg, 2x5 min
Denis Dejanović - "Trojan", Pula
Pal Mozsar - Mađarska
U 55. sekundi prve runde - predajom protivnika zbog gušenja, pobjeda Denis Dejanović

- Prva MMA borba večeri trajala je vrlo kratko. Na samom početku Dejanović ruši Mađara na pod te sudac ih vraća na sredinu ringa. Nakon kraće borbe na tlu Dejanović završava borbu gušenjem.


5. borba, K1, -81 kg, 3x2 min
Bojan Zec - "King" - Poreč
Vidak Mrvalj - "Sensei" - Čapljina
Knock outom u 2. rundi - pobjeda Bojan Zec

- Neravnopravna borba u kojoj je Zec bio daleko jači završava prekidom u drugoj rundi zbog ozljede lijeve ruke Vidaka Mrvalja.











6. borba, ultimate fight, -75 kg, 2x5 min
Davor Jugovac - "Trojan", Pula
Peter Lorinez - Mađarska
Predajom protivnika zbog udaraca u parteru u 2:28 minuti prve runde - pobjeda Davor Jugovac

- Nakon dužeg izbivanja zbog ozljede Jugovac se u velikom stilu vraća na ring gdje je već u prvoj rundi odnio pobjedu tehničkim nokautom. Jugovac kreće žestoko, obara protivnika na pod te upućuje mu nekoliko udaraca u glavu iz mounta. Sudac vraća borbu na sredinu ringa, a Jugovac svladava Mađara udaracima šakom i koljenom iz bočnog mounta.


7. borba, full contact, -71 kg, 3x2 min
Sanjin Pol Vrgoč - "Mornar" - Split / Pula
Matić Nikola - "Sensei" - Čapljina
Jednogalsnom odlukom sudaca 3:0 - pobjeda Sanjin Pol Vrgoč

- Nadmoć Sanjina Vrgoča tokom cijele borbe u kojoj je on uglavnom udarao dok se Matić branio. Jednoglasnom odlukom sudaca pobjednikom je proglašen Sanjin Pol Vrgoč.











8. borba , K1, -81 kg, 3x2 min
Marijo Valentić - "Sokol", Slunj
Luka Šimić - "Bushido" - Požega
Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 - pobjeda Marijo Valentić

- Relativno mirna borba u kojoj su protivnici uglavnom taktizirali bez većih izmjena udaraca. Suci su jednoglasnom odlukom dodijelili pobjedu iskusnom Mariju Valentiću.

Komentar Gorana Plećaša s ULTIMATE FIGHT FORUM-a

Pogledao sam jos meceve Simic - Valentic i Platisa - Stipetic. Luka ga je malo previse respektirao,pogotovo u klincu, ali odlicno iskustvo za dalje, Luka je neugodan borac, ima strasno oko i filing za distancu.














9. borba, low kick, -75 kg, 3x2 min
Frane Radnić - "Pit Bull", Split
Goran Plećaš - "Sveti Duh" - Osijek / Zagreb
Knock outom protivnika u 28-toj sekundi prve runde - pobjeda Frane Radnić

- Najkraća borba večeri. U prvih deset sekundi borbe Radnić je Plećaša poslao dvaput na tlo nakon čega je njegov trener bacio ručnik i borba je prekinuta.

Goran Plećaš sam komentira svoju borbu na ULTIMATE FIGHT FORUM-u

Jebote, izuo me ko zadnjeg papka...pustio sam da krene s poludistance, cimnuo me low kickom i pogodio lijevim kroseom tam di se spaja celjust i uho. Svaka mu cast, nisam se nadao ovakvom pocetku al me jebacki pogodio i nema se tu kaj vise, brojao mi sudac al sam bio skroz zgubljen i brzo me opet rusio,digo sam se al je trener bacio rucnik i sudac prekinuo mec, opravdano.
Jako sam razocaran i skroz prazan,eto... Nisam mislio da mi se to moze desit al eto,da vidim kak je zgubit i na taj nacin pa da napisem knjigu na kraju. Hvala svima na podrsci.


Komentari forumaša:
- Gleda sam meč. Svakome se ono može desit. 90% boraca bi palo od onakvog udarca. Savršen primjer krošea u najosjetljiviji dio brade.
- Znam da ti je koma, reci ti kaj hočeš,ali po meni onome tko tima muda stupiti u ring,nikakav,ali nikakav ishod nije sramota...



10 . borba, K1, + 91 kg, 3x3 min
Jasmin Bećirević - "Tigar" - Slovenija
Igor Mihaljević - "Tigar" - Karlovac
Odlukom sudaca 1:2 - pobjeda Igor Mihaljević

- Najbolja i najžešća borba na turniru. Oba teškaša pokazali su vrhunsku fizički spremnost i neprikosnovenu tehniku. Borba je počela žestokim napadima i izmjenama udaraca da bi u drugoj rundi borci smanjili intenzitet. U trećoj rundi ponovo su krenuli žestoko s izmjenama udaraca nogama, rukama i koljenima tako da je vrlo teško procijeniti tko je bio bolji borac. Ipak, suci su s 2:1 presudili u korist Igora Mihaljevića.














I na kraju, odlikaši, pogledajte:


Ljepotice u društvu kickboksača - Ivan Stanić, danas bez borbe (šteta), Valentino Venturini koji se malo odmara i Ivan Rudan koji se vraća.


Lijepo, još jedna lijepa kickboxing priredba. Veselimo se idućoj.



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #