KICKBOXING

subota, 12.01.2008.

Stipe Žunić - najbolji kickboksač među atletičarima






Treba najprije reći - Stipe Žunić, još uvijek član kickboxing kluba "Sveti Krševan" iz Zadra je aktualni Svjetski kickboxing prvak u juniorskoj konkurenciji u disciplini light contact, težinska skupina +89 kg.







Evo komentara objavljenog na Nokaut forumu neposredno nakon što je Stipe osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka:

Sada napokon imamo prvaka u lightu, i to u kategoriji +89. Ime mu je Stipe Žunić, to ime dobro zapamtite jer je momak jednostavno najbolji. Toliko talenta, volje, duha, predanosti, žara, poleta se vidi jednom u 100 godina. Jednog dana biti će apsolutni kralj ringa, u to san duboko uvjeren. Stipe, samo naprid! Zadar je ponosan na tebe! - Brada.


Ali Stipe Žunić ne samo da je dobar kickboksač, već je i pametan dečko, vidio da u kickboxingu nema kruha (šteta, šteta - mislim to što nema kruha), okrenuo se oko sebe i skužio da može puno toga kazati i u majci svih sportova - atletici.

I kazao je - ove je godine postavio svjetski juniorski najbolji rezultat u bacanju koplja - čak 73,91 metara. Znate li vi koliko je to? Puno i daleko, daleko.

Evo što sam našao među vijestima o Stipi:

23.07.07. - Stipe Žunić bacio koplje preko 73 metra
Proteklog vikenda na terenima Parka mladeži u Splitu održan je atletski miting "Split 2007", međunarodno natjecanje koje je okupilo preko stotinu sudionika iz Hrvatske, Slovenije i BiH.
Nastupilo je, s više ili manje uspjeha, i 12 članova AŠK-a Zadar.
Posebno vrijedi istaknuti rezultat mladog Stipe Žunića koji je u 6. seriji bacanja koplja, bacio fenomenalnih 73,91. Time ne samo da je popravio nacionalni rekord za više od šest metara, već je postavio i najbolji svjetski juniorski rezultat ove sezone.

30.07.07. - Pervan zlatni, a Žunić brončani na 9.olimpijskom festivalu mladih u Beogradu
Na 9. olimpijskom festivalu mladih Europe održanom u Beogradu 16-godišnjak Dino Pervan osvojio je u skoku u dalj prvo mjesto sa skokom od 7.49 metara, a Stipe Žunić u bacanju koplja treće mjesto s hicem 70.98 metara. Prije Beograda zadarski atletičari nastupili su i na Svjetskom prvenstvu u Ostravi za mlađe juniore i juniorke.
"Već je bila velika stvar što su Dino i Stipe uspjeli prvo ispuniti norme, a onda i što su nastupili, započeo je trener Šola."Stipe Žunić je osvojio prvu hrvatsku medalju na festivalu u Beogradu, broncu u bacanju koplja u konkurenciji 21 kopljaša dok je Dino bio zlatni izjednačivši svoj osobni rekord."
Stipe Žunić, koji je prije natjecanja ostao bez jedinog novog koplja izjavio je: "Atmosfera u Beogradu je bila fantastična, naši kolege iz reprezentacije su nas bodrili i navijali, međutim temperature su bile visoke, a i puhao je jak vjetar."
Pervan i Žunić ovim su rezultatima ušli u skrb HOO koji će ih financijski pratiti u narednim natjecanjima kroz stipendije i opremu za natjecanja.


11.07.07. - Running man na svom blogu izvještava: Na svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu u Ostravi prvog dana odličan je u kvalifikacijama koplja bio Stipe Žunić koji je u prvom hicu bacio koplje 71,94 m i tako se odmah kvalificirao za finale sa ukupno 5. rezultatom. Stipe je malo manje bio uspješan na kugli gdje nije uspio ući u finale. Stipe se na kraju plasirao na 8. mjesto u bacanju koplja.


Eto, sve čestitke Stipi.

- 01:49 - Komentari (67) - Isprintaj - #