KICKBOXING

subota, 29.12.2007.

Glas Istre o aero kickboxing timu iz Poreča

Jučerašnji broj istarskog dnevnika "Glas Istre" objavio je članak novinara K. Flegara o aero kickboxing timu iz Poreča kojeg čine Diana Bunić, Mirjana Burlović i Vanja Kajić - članice hrvatske kickboxing reprezentacije koje su na prošlom Svjetskom kickboxing prvenstvu u portugalskoj Coimbri osvojile brončanu medalju. Članak možete pogledati i u on line izdanju "Glasa Istre", a evo ga copy-paste i za vas ovdje:

IZUZETAN USPJEH ČLANICA POREČKOG KICKBOXING KLUBA »PRIME«

Svjetska bronca za Dianu, Mirjanu i Vanju


Nedostatak prostora u Poreču, ali i u Novigradu, gdje Diana vodi kickboxing grupu od 30-ak žena, najveći im je problem, no nadaju se da će tome uskoro doći kraj budući da je već počela izgradnja nove dvorane, a to bi se u bliskoj budućnosti trebalo dogoditi i u Novigradu



POREČ - Novigrađanka Diana Bunić, Umažanka Mirjana Burlović i Porečanka Vanja Kajić, članice porečkog kickboxing kluba »Prime« (koji proizlazi iz taekwondo kluba »Poreč«), nedavno su osvojile broncu na svjetskom prvenstvu u aerokickboxingu, u kategoriji ekipa bez stepa. Nije to samo izuzetan uspjeh postignut zahvaljujući prirodnim predispozicijama, upornosti, marljivim pripremama i zaraznom entuzijazmu, već je riječ o pravoj hollywoodskoj priči u stilu Pepeljuge. Ove su seniorke, naime, iako se aerokickboxingom bave već sedam godina, u ožujku prvi put nastupile na državnom prvenstvu održanom u Rovinju. Tada su osvojile drugo mjesto i ušle u nacionalni tim koji je boje Hrvatske branio u portugalskoj Coimbri od 26. studenog do 2. prosinca.

- Prijavile smo se iz znatiželje, željne izazova i novih iskustava. Ništa posebno nismo očekivale, pogotovo ne medalju, iako smo se u dubini duše ipak pomalo nadale! Konkurencija je stvarno bila jaka. Natjecalo se devet ekipa iz sedam zemalja i, očekivano, zlato je pripalo Mađaricama, a iza njih su se plasirale Slovenke. To su iskusne ekipe koje ne pobjeđuju prvi put i sretne smo da smo imale priliku vidjeti kako to one rade. Treće mjesto je za nas bilo pravo, veliko iznenađenje i evo, euforija još uvijek traje, pričaju energične i atraktivne sportašice.

Treninge, koje inače održavaju triput tjedno, dva mjeseca prije svjetskog prvenstva počele su odrađivati svakodnevno, i to, kako su istaknule, gdje god bi stigle, u zatvorenom ili vani. Nedostatak prostora u Poreču, ali i u Novigradu, gdje Diana vodi kickboxing grupu od 30-ak žena, najveći im je problem, no nadaju se da će se to uskoro riješiti, budući da je u Poreču već počela izgradnja nove dvorane, a to bi se u bliskoj budućnosti trebalo dogoditi i u Novigradu. O kakvoj je čeličnoj volji ovih triju djevojaka riječ svjedoči činjenica da su u Coimbri, u nedostatku alternative, svoju koreografiju, koju je osmislila Diana, do savršenstva uvježbavale u jednoj podzemnoj garaži!

- Ključ uspjeha je samo konstantno treniranje i znoj, a nama ništa nije bilo teško! Dodatna motivacija su nam bili i brojni sponzori koji su nam pružili nesebičnu podršku, kažu i objašnjavaju da je za ovu disciplinu potrebno imati dobru kondiciju i trenera (njihov je Dragan Zdjelar) izvježbati tehniku kickboxinga, imati osjećaj za muzikalnost i ritam te sinkronizirane pokrete.

U aerokickboxingu kombinirani su elementi borilačkih vještina i aerobika, koje na ovakvom natjecanju treba prezentirati koreografijom uz glazbu u trajanju od minute i pol do dvije. Naše sugovornice, na krilima postignutog uspjeha, nastavljaju raditi, a prvi im je idući nastup zakazan za kraj svibnja, kada će Poreč biti domaćin evropskog prvenstva u taekwondou.




Njihov je rezultat poticaj i inspiracija za svih 200-tinjak članova taekwondo kluba »Poreč«, među kojima 70 seniorki, od 18 do 45 godina, a vjerojatno i za neke nove aerokickboxerice…








Bravo cure.


- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #