KICKBOXING

nedjelja, 16.12.2007.

Je li sve baš legalno?

Istovremeno s izvještajem sa subotnjeg MMA / K1 turnira u Samoboru - "Ultimate fight night 2" - javlja nam se i tajništvo Hrvatskog kickboxing saveza. Evo, sinoć primljenog e-maila:

Poštovani,

putem sredstava javnog informiranja, između ostalih objavljeno i na web portalu Profightstore, tajništvo HKBS-a obaviješteno je o održavanju MMA / Kickboxing priredbe - turnira "Ultimate Fight Challenge 2" održane u Samoboru, 15.12.2007., a na kojoj su sudjelovali i članovi Vaših klubova.

Na priredbi su održane 4 borbe po K1 pravilima, za što ingerenciju u Hrvatskoj ima jedino Hrvatski kickboxing savez kao što ima svu nadležnost i za svoje registrirane članove (klubove i pojedince) za nastupe u kickboxingu (u svih 7 disciplina - priznatih od AGFIS-a) u svijetu. Pravo organiziranja kickboxing priredbi / turnira u Hrvatskoj imaju samo članovi Hrvatskog kickboxing saveza, a ukoliko priredba nije predviđena kalendarom, ista se može organizirati samo uz pismenu dozvolu koju izdaje tajništvo HKBS-a (bilo da je organizira sam član - klub ili pojedinac ili drugi vanjski suradnik u suradnji s nekim klubom - članom HKBS-a).

Uz pismenu dozvolu za održavanje kickboxing borbi, organizator u kontaktu sa sudačkim odborom HKBS-a mora osigurati da kickboxing borbe sude samo licencirani suci registrirani pri Sudačkom odboru Hrvatskog kickboxing saveza. Suce će za suđenje odrediti predsjednik sudačkog odbora HKBS-a, koji također o ovome nije obaviješten, niti je ikoga za ovaj turnir delegirao.

Prema našim saznanjima, večernju priredbu - turnir organizirao je g. Marijan Ban i klubovi UFK Ban-Dubrava i UFK Samobor, a koji nisu članovi Hrvatskog kickboxing saveza. Navedena priredba nije prijavljena u kalendaru natjecanja Hrvatskog kickboxing saveza, a organizator nije zatražio niti dobio pismenu suglasnost za održavanje borbi po K1 pravilima.

Temeljem svega prije navedenoga - "Ultimate Fight Chalenge 2" večernja priredba u Samoboru je što se kickboxinga tiče - nelegalna.

Kako Hrvatski kickboxing savez ima stalne kontakte i dobru suradnju s Hrvatskim savezom slobodne borbe, od predsjednika g. Željka Banića obaviješteni smo da i sa strane HSSB ista priredba nije imala suglasnost te da je i s njihovog stanovišta nelegalna.

Na navedenoj priredbi sudjelovali su Vaši članovi. Svojim sudjelovanjem na navedenoj priredbi Vaši članovi, pretpostavljamo iz neznanja, podržali su održavanje nelegalne priredbe, a time su i prekršili pravila Hrvatskog kickboxing saveza.


Je li legalno ili nije - vidjeti će se u sljedećih nekoliko dana. Samo jedino što je sigurno - svima treba puno više suradnje i komunikacije.

- 23:59 - Komentari (10) - Isprintaj - #