KICKBOXING

ponedjeljak, 17.09.2007.

Kako smo prošli s Bosancima

Susret juniorskih kickboxing reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine održan je u nedjelju, 16. rujna 2007. godine u Sukošanu kraj Zadra. Održano je ukupno 11 borbi, od kojih je 10 bio susret reprezentacija.

Organizatori ovog susreta bili su kickboxing savezi Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a domaćini i izvršni organizatori bili su članovi Kickboxing kluba „Croatia“ iz Zadra, kojeg vode Edi Milošević i Robert Modrić.

Večernja kickboxing priredba održana je pod pokroviteljstvom Općine Sukošan, a načelnik općine g. Tomislav Dražić je upriličio prije priredbe prijem za predsjednike i izbornike oba kickboxing saveza - g. Senada Mujkanovića i prof. Predraga Znaora koji su predvodili svoje timove na ovom susretu, dok su za sportski dio bili zaduženi izbornici - s hrvatske strane Josip Čikotić i prof. Marko Žaja, a izbornik juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je Salko Zildžić, inače aktualni svjetski amaterski i profesionalni prvak u low kicku.

Sama priredba održana je uz pomoć firme Fuzul International, a vlasnik firme g. Željko Fuzul uručio je pehare i medalje učesnicima. Inače firma Fuzul International već nekoliko godina vrlo aktivno sudjeluje u više priredbi koje organizira KBK „Croatia“ iz Zadra, među kojima je i - to valja posebno istaknuti, pozivni humanitarni kickboxing turnir „Za Svjetlo“ koji se svake godine održava pred Božićne blagdane za štićenike udruge „Svjetlo“ s ciljem prikupljanja sredstava i darova djeci s posebnim potrebama.

Susret kickboxing reprezentacija je održan u novoj sportskoj dvorani Osnovne škole Sukošan, pred oko 300 gledatelja. Suci su bili: Igor Bezjak (Viškovo), Miljenko Kutleša (Imotski), Nedžo Bratić (Tuzla), Dominik Lubina (Čapljina), a voditelj i nadzornik sportskog susreta bio je Romeo Deša, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza.

Same borbe bile su zanimljive i atraktivne i izbornici obiju reprezentacije imali su dobru priliku provjeriti trenutno stanje i spremnost reprezentativaca pred nastup na predstojećem Europskom kickboxing prvenstvu za juniore koje će se održati u mjestu Faro, u Portugalu od 6. do 11. studenog ove godine.

Evo i rezultata održanih borba:

Predborba:
- Low kick, -63,5 kg, 3x1,5 min
Toni Sikirić („Croatia“ - Zadar) - Karlo Klarić („Pit Bull“ - Split)
- pobjeda Klasić odlukom sudaca - 1:2

1. Low kick, -56 kg, 3x1,5 min
Marija Malenica (Cro) - Nataša Žerajić (BiH)
- pobjedna Žerajić odlukom sudaca - 1:2

2. Low kick, -60 kg, 3x1,5 min
Barbara Vlahov (Cro) - Olja Žerajić (BiH)
- pobjeda Vlahov odlukom sudaca - 3:0

3. Low kick, - 65 kg, 3x1,5 min
Iva Bencarić (Cro) - Sanja Ostojić (BiH)
- pobjeda Bencarić s KO u 1.r.

4. Low kick, -63,5 kg, 3x2 min
Veton Ademi (Cro) - Šemso Šabanović (BiH)
- pobjeda Ademi s KO u 1.r.

5. Low kick, -67 kg, 3x2 min
Luka Tomić (Cro) - Bahrudin Mahić (BiH)
- pobjeda Tomić odlukom sudaca 3:0

6. Low kick, -71 kg, 3x2 min
Ivan Romić (Cro) - Vidak Mrvalj (BiH)
- pobjeda Romić s KO u 2.r.

7. Low kick, -75 kg, 3x2 kg
Viko Stojanov (Cro) - Igor Emkić (BiH)
- pobjeda Emkić odlukom sudaca 0:3

8. Full contact, -75 kg, 3x2 kg
Božo Perišić (Cro) - Arif Mulalić (BiH)
- pobjeda Perišić odlukom sudaca 3:0

9. Low kick, -81 kg, 3x2 min
Agron Preteni (Cro) - Almin Hopovac (BiH)
- pobjeda Hopovac odlukom sudaca 1:2

10. Low kick, -86 kg, 3x2 min
Ante Verunica (Cro) - Sanel Sarajlić (BiH)
- pobjeda Verunica odlukom sudaca 3:0

Rezultat susreta juniorskih kickboxing reprezentacija:
Hrvatska - Bosna i Hercegovina - 7:3

Lijepo, lijepo. Ono što se imalo prilike vidjeti u dvorani može se ocijeniti solidnim, a i treneri i borci sada znaju što im je činiti u sljedećih mjesec i po dana.

Eto.


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #