KICKBOXING

srijeda, 01.08.2007.

US Open, pa dva puta

Zvonimir Gribl, član Kickboxing kluba iz Malinske, osvojio je dva prva mjesta na US Openu u Orlandu, Florida, SAD. Gribl je bio najbolji u semi contactu u kategoriji boraca do 39 godina i do 90 kg, a onda se sastao s pobjednicima ostalih kategorija u tzv. skupini elite i također osvojio zlato. Imao je 7 borbi, a sve protivnike je uvjerljivo pobijedio s 2 - 4 boda razlike. U finalu je bio bolji od Amerikanca Chrisa Rappolda, nekadašnjeg WAKO PRO svjetskog profesionalnog prvaka.

US Open je najcjenjeniji i jedan od najvećih svjetskih kickboxing turnira. Ove godine je nastupilo oko 3000 boraca, a borbe su se istovremeno odvijale na 35 borilišta. Griblu je ovo četvrti put da nastupa na US Openu. 1997. je osvojio četvrto mjesto, a 1998. i 2003. je bio brončani. Ove se godine naš aktualni svjetski prvak u semi contactu vratio iz Amerike s 2 pehara visine 160 cm. To je odlična najava za predstojeće svjetsko prvenstvo koje se održava krajem studenog u Portugalu gdje će Gribl pokušati obraniti svoj svjetski naslov te četvrti put postati svjetski prvak.

Podsjetimo se, prvi Hrvat koji je osvojio prvo mjesto na US Openu i postao apsolutni šampion bio je 1996. godine Roland Conar, također član KBŠU Malinska, a jedini prvak u juniorskoj konkurenciji je 1998. bio 17-godišnji Dominik Tedesco tadašnji učenik Zvonimira Gribla. Zvonimir Gribl je Gospićanin koji živi u Njemačkoj i vodi svoj kickboxing klub „Kampfsportvereins Sidekick“ u Plochingenu, a nastupa za klub iz Malinske kojeg vodi Predrag Znaor.





Bravo Zvonko!




- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #