KICKBOXING

petak, 13.07.2007.

Wanted! Traže se! Traženi su!

Evo dvije crtice koje ide u prilog dobroj slici Hrvatskog kickboxing saveza u svijetu.

Kao prvo i da bude jasno - Hrvatski kickboxing savez u svijetu je poznat savez s dobrom slikom prvenstveno zbog svojih sportaša (počevši od Branka Cikatića, pa na ovamo).

Ali, i dužnosnici su u svemu dali svoj obol (počevši od Žarka Modrića koji je sudjelovao na osnivačkoj skupštini i bio jedan od osnivača WAKO Svjetske kickboxing federacije i od Petra Mijića koji je još davne 1974, održao prvu kickboxing priredbu u ondašnjoj Jugi, pa do današnjih dužnosnika saveza koji su i dužnosnici u WAKO-u).

Pitate se gdje je predsjednik? Predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza prof. Predrag Znaor je od Ennia Falsonia dobio poziv da sudjeluje na Sveafričkim igrama u Alžiru, gdje je svoje mjesto našao i kickboxing.

Trenutno su u tijeku natjecanja - uključujući i kickboxing, nekih vijesti baš i nema, samo znamo da je oko 10000 sportaša i oko 8000 policajaca.

Dvije stvari su tu zanimljive i vrijedne isticanja.

- Sveafričke igre su "olimpijske igre crnoga kontinenta" u organizaciji Afričkog olimpijskog odbora. To što je u igre uključen i kickboxing dobar je znak na putu kickboxinga kao sporta ka Olimpijskim igrama - jasno, nije to ni brz ni jednostavan put i istini za volju i vrlo je neizvjestan - najprije treba dobiti priznanje od Međunarodnog olimpijskog odbora, pa onda savladati i othrvati se svim onim silnim lobijima, itd, itd.

- Druga zanimljiva stvar - predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza pozvan je da sudjeluje i svojim znanjem i iskustvom pripomogne uspješnoj promociji kickboxinga na ovim igrama.

Lijepo.


Na slici: Prof. Predrag Znaor (lijevo) - predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza i ing. Romeo Deša, glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza

Druga crtica vremenski je smještena u sredinu listopada ove godine. Tada se u gradu Macao u Kini održavaju Azijske Indor igre u organizaciji Azijskog olimpijskog komiteta. I na tim igrama kickboxing je dobio svoje mjesto. I tu će biti prilika pokazati se i dokazati se. Napraviti još jedan korak ka.

Na te je igre, kao tehnički direktor kickboxing natjecanja pozvan naš glavni tajnik Romeo Deša. On i inače vodi WAKO svjetska i europska prvenstva u svojstvu tehničkog direktora, ali ovo je sada prvi puta da kickboxing u Aziji (kao priznati sport od strane Azijskog olimpijskog komiteta) sudjeluje na ovako značajnim igrama, koji su Kinezima generalna proba za dvoranska natjecanja na olimpijadi u Pekingu.

Eto, i s ove strane pozitivna ocjena rada još jednog hrvatskog kickboxing dužnosnika.

Lijepo, zar ne?


- 23:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #