KICKBOXING

petak, 20.04.2007.

2. Kickboxing memorijal "David Šain"

I veli meni i svima nama Sinke:
• dajte na stranu politiku, zanima nas izvještaj iz Poreča. (sinke 18.04.2007. 15:31)

Stoga, dosta politike, vraćam se i započinjem ovaj novi post:

Bravo Leo


eto, upravo tako želim započeti ovaj post. A evo zašto:

U nedjelju navečer, 15, travnja 2007. u Poreču je u organizaciji domaćeg Kickboxing kluba „King“ kojeg je mozak i duša Leonardo Komšić, održan je pozivni kickboxing turnir 2. Kickboxing memorijal "David Šain".




































Pred oko 1500 gledatelja, imali smo prilike vidjeti odličnih 9 borbi od planiranih 10. Evo kako su tekle borbe:

1. borba - full contact, -63,5 kg, 3x2 minute
Ivan Bilić - "Planet sport" - Pula vs.
Stefano Benčić - "King" - Poreč

Borba dva juniora, kod kojih se odmah, već po početnom gardu vidjelo da dolaze iz teakwon-do škole. Dakle, bočni gard i pretežito rad nogama. Tijekom cijele borbe Ivan Bilić aktivniji i realizira više čistih udaraca.

Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 pobjeda Ivana Bilića iz KBK "Planet Sport" iz Pule.












2. borba - full contact, -75 kg, 3x2 minute
Ante Gracin - "Pit Bull" - Split vs.
Mirzet Barjektarević - "King" - Poreč

Susret mladog i visokog Ante Gracina iz Splita i nakon dužeg vremena ponovno u kickboxing ringu, iskusnog Mirzeta Barjektarevića - ovaj puta u obrani boja porečkog "Kinga". Počelo je s oštrim napadima Mirzeta i relativno uspješnim eskivažama Ante, ali nažalost po Antu, samo nekih tridesetak sekundi. Mirzet, oštro, snažno, kao da želi pokazati da zbog odsustva s kickboxing ringova nije ništa izgubio niti oslabio. Serije udaraca Mirzeta su sve snažnije, a obrana Ante popušta i u četrdesetoj sekundi sudac procjenjuje da se Ante ne brani, broji prvi knock down. Ante se vraća u stav, nastavlja se borba, Mirzet bez milosti, Ante bez obrane, i već nakon sljedećih 40 sekundi - Ante je ponovno u knock downu. I kada se je ponovno vratio, i kada je sudac dao znak za nastavak borbe i taman kada je Mirzet ponovno krenuo, gong označava kraj prve runde i u stvari produžava borbu na sljedeću rundu.

I u drugoj rundi ista priča - Mirzet napada, Ante se bezuspješno brani, ide nazad, gubi kontrolu - sudac zaustavlja borbu s onim uzdignutim palcem s kojim započinje brojanje - ali ovaj puta broji do deset - treći knock down u borbi i borba je gotova.

Tehničkim knock outom u 30 sekundi 2. runde pobijedio je Mirzet Barjektarević.




























3. borba - K1 Style, -81 kg, 3x2 minute
Dejan Milošević - "Planet sport" - Pula vs.
Bojan Zec - "King" - Poreč

Početna razmjena udaraca, više bi se reklo ispitivanje protivnika. Bodovi gotovo pa ujdenačeni - blaga prednost Porečana Bojana Zeca i onda, odjednom, pedeseta sekunda prve runde, Bojanov desni high kick sjeda u glavu Dejana, Dejan gubi tlo pod nogama, pada ko pokošen i gotova borba. Sudac niti ne broji, odmah prekida brojanje, poziva liječnika, ali srećom, osim gubitka borbe i pauze u sljedeća 3 mjeseca, Dejan nema drugih posljedica.

Klasičnim knock outom u 1. rundi pobijedio je Bojan Zec.





















4. borba - low kick, -67 kg, 3x2 minute
Filip Čepo - "Sensei" - Metković vs.
Vinko Đirlić - "Pit Bull" - Split

Filip Čepo bio se još u Viškovu spremao na borbu s Vinkom Đirlićem, ali ždrijeb je htio drugačije - Filip je u četvrtfimalu izgubio od Renata Gogoševića, dok je Vinko Đirlić u finalu svladao Gorana Kovačevića. Ali, evo Filipove prilike.

Filip Čepo iznimno izdržljiv i tvrd borac, Vinko Đirlić opasan u kratkim krošeima, a povremeno i high kickovima iz okreta - efektno, ali neprecizno. Svejedno je otelo uzdah porečkoj publici koja je Vinka nagradila pljeskom. Od samoga početka - prednost, skoro pa i superiornost Vinka - ekektan, učinkovit i precizan. Mada je i Filip aktivan, ali udarci najvećim dijelom završavaju na Vinkovim blokdama. I u drugoj rundi Vinko ima inicijativu, snažniji je pa uspješno probija blokade Filipa. Filip i dalje vrlo žilav i stalno aktivan.

Ipak, nakon minute i 30 sekundi druge runde, Vinko iskorištava priliku spuštenih Filipovih ruku, desni kratki kroše i sudac prekida borbu i broji Filipu. Filip tvrd, odmah je u gardu i nastavlja gotovo istim tempom. Čak i pojačava. Vinko, siguran u svoju pobjedu, popušta, Filip podiže tempo i u trećoj rundi se i bodovno približava Vinku, ali - ipak je Vinko iskusniji i snažniji i s lakoćom je održavao prednost do kraja borbe.

Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 pobijedio je Vinko Đirlić.











5. borba - full contact, -71 kg, 3x2 minute
Nikola Matić - "Sensei" - Metković vs.
Sanjin Pol Vrgoč - "Mornar" - Split

Još jedan tvrdi Hercegovac - Nikola Matić i s druge strane prekaljeni, mirni, smireni, hladni, samo na pobjedu usredotočeni, ozbiljni, prvoklasni borac - Sanjin Pol Vrgoč. Na ring je Nikola izašao u efektnom stilu - dimna zavjesa, Thompsonovi "Geni kameni", crni mantil s kapuljačom preko glave, a iza Nikole dr. Lubina, s rukom na Nikolinom ramenu i s ručnikom i bocom vode u drugoj ruci. Efektno, nema što. Istovremeno, Sanjin je istrčao, otrčao u kut, a tek se iza njega razvila dimna zavjesa, dekoracije radi ali prekasno za Sanjina, a on već u svom kutu, nema on vremena za te efekte i protokole - borba, borba i samo borba.

Započela je ta borba, Sanjin precizan, učinkovit, niti jedan udarac nije bez razloga, cilja i učinka. Pogađa Nikolu, a Nikola svejedno napada, pokušava, uporan je ali je neprecizan. Sanjin, onako školski - blokada, udarac rukom, udarac nogom, serija krošea - onih kratkih, karakteristično boksačkih, izlaz i tako redom, probija blokade, postiže bodove i slabi Nikokinu obranu. Sve u svemu prva runda prolazi vrlo aktivno kod oba borca, porečka publika je vrlo zadovoljna.

U drugoj rundi Sanjin plasira i odličan high kick, a inače cijelo vrijeme gradi svoju borbu, skuplja poene na onaj svoj školski način. Uporno i dosljedno.

U trećoj rudni nastavlja se dominacija Sanjina, Nikola je na konopcima, ali tvrdi Hercegovac bi svakog drugog borca iznenedaio - Sanjin, niti se je iznenađivao niti si nije dozvolio nikakva iznenađenja. Kako je i počeo - temeljito, strpljivo i sustavno gradeći borbu - tako je i završio. A svima u publici je ostalo čuđenje - koliko taj tvrdi Hercegovac može izdržati i istovremeno stalno biti aktivan.

Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 pobijedio je Sanjin Pol Vrgoč član KBK "Mornar" iz Splita

































6. borba - K1 Style, -75 kg, 3x2 minute
Goran Plećaš - "Sveti Duh" - Osijek vs.
Marko Benzon - "Pit Bull" - Split

Mnogi forumaši sa zanimanjem su očekivali ovu borbu - susret Gorana Plećaša borca Muay Thai provenijencije i Marka Benzona - boksačko-kickboksačko odgojenog borca. Nekako si je Goran Plećaš uzeo za zadatak pokazati i sebi i publici da u srazu tajlandskog boksa i kickboxinga pobjedu odnosi onaj stariji sport koji ima višestoljetnu tradiciju .

Prva runda prolazi izjednačeno - Goran plasira više low kickova, Marko se oslanja više na ručne tehnike. Oba borca učinkovita i precizna. Goran dobro pogađa lijevu butinu Marka, a povremeno i probija blokadu potkoljenice i udara s unutrašnje strane desne Markove netkoljenice. Ali i Marko je efektan i učinkovit u svojim serijama krošea. Prva minuta runde svakako pripada Goranovim low kickovima, dok drugi dio Marko nadoknađuje ručnim tehnikama.

Druga runda opet izjednačena - jedan sudac daje prednost Goranu, dva suca daju prednost Marku, a sve u svemu razlika je kod sva tri suca po jedan bod. Sa zanimanjem se očekivala treća runda.

Gong je označio početak, Goranu je nos lagano krvav, ništa značajno, Marku je lijeva natkoljenica crvena, ništa značajno. Počela je ujednačena razmjena udaraca i - najedanput je Goran stao. Nije slušao kut, nije se uopće ponašao kao do tada. Naravno da je to iskusni Marko znao iskoristiti, žestoko je napadao pretežito ručnim tehnikama, a posebno mu je učinkovit bio desni kroše. Istovremeno, i ono malo Goranove kontre završava na blokadama i Goran nepotrebno gubi snagu u nefokusiranim low kickovima, koji više ne pogađaju, a i Marko ih bolje eskivira. I nakon izjednačene prve dvije runde, dominacija Marka u trećoj koja mu je i donijela pobjedu.

Jednoglasnom odlukom sudaca 3:0 pobijedio je Marko Benzon.

I sada čudna reakcija trenera Damira Posilovića - ljut na odluku sudaca, prije proglašenja povlači svog borca i demonstrativno odlazi u svlačionicu. Iznenađujući postupak, inače vrlo korektnog Posilovića. Ali, tko će znati što ga je nagnalo na ovakav postupak. Stvarno čudno, a i porečka publika je jasno i glasno pokazala svoje mišljenje - zviždala je Posiloviću i tako ga ispratila na putu do svlačionice, dok je Marka, koji je ostao na ringu pljeskom nagradila.




























7. borba - K1 Style, -75 kg, 3x2 minute
Josip Kizivat - "Sveti Duh" - Osijek vs.
Stipica Duspara - "King" - Poreč

Sada već iskusnom, mada još uvijek mladom domaćem borcu Stipici Duspari, suprostavio se još mlađi, i malo manje iskusni Jospi Kizivat kojeg se sjećamo s prošlogodišnjeg juniorskog državnog prvenstva u Zadru.

I od samog početka - nimalo impresioniran domaćim favoritom Josip kreće u napad, vrlo efektno koristi koljena, dobra borba u klinču, koristi se i udarcem koljenom u glavu, a općenito odaje dojam da je u posljednjih godinu dana znatno napredovao, očvrsnuo i unaprijedio svoju tehniku. I kada se mislilo da je iznenađenje, barem u prvoj rundi, na pomolu - iskusni Stipica, najprije plasira jedan oštar desni kroše koji ne ruši Josipa, ali vrlo brzo u 1' i 40" Stipica plasira desni high kick, koji sjeda na Josipovu glavu u ovaj ko pokošen pada. Srećom bez značajnijih posljedica. J

Josip je svoje neiskustvo - a ono se očitovalo u vrlo aktivnom na početku borbe, potrošku dosta snage, gubitku koncentracije te slabljenjem obrane - platio klasičnim knock outom, srećom bez ozbiljnijih posljedica.

Klasičnim knock outom u 1. rudni pobijedio je Stipica Duspara.


U sljedećoj borbi trebao je nastupiti Sanel Muslić - kako sam doznao - "samostalni strijelac", a manager mu je Mladen Kranjčec iz Opatije - tako barem kažu. Međutim Sanel je otkazao borbu zbog, po njemu, slabe novčane ponude promotora ovog memorijala Lea Komšića. Leo je Sanelu u startu ponudio više nego većini boraca. Mada nedokazano i nigdje moguće provjeriti, eto, priča se - svjetski prvak u Muay Thaiju, osvojio titulu u Tajlandu pred 10000 gledatelja, priča se - pa kaže Leo: "Eto, neka i dobije". Ali, i drugu, povišenu ponudu Sanel odbija, zatim Leo nudi i poseban dodatak ako Sanel pobijedi, što ovaj prihvaća, ali ipak, dan ranije otkazuje svoj nastup. Leo je opravdano bio vrlo ljut, a Sanel ... to će on sam morati razmisliti o svom postupku i daljnjim prilikama da povremeno nastupi na ovakvim priredbama i zaradi si nešto.

I ovdje uskače dr. Dominik Lubina s mladim i tvrdim borcem - Marijo Marković - novo ime u ringu Hrvatskog kickboxing saveza. Vrlo efektno je u Viškovu pobijedio u osmini finala, a u četvrtfinalu je iznenadio i pošteno namučio Franu Radnića (koji ipak nije dozvolio iznenađenja).


8. borba - K1 Style, -71 kg, 3x2 minute
Marijo Marković - "Sensei" - Metković" vs.
Dejan Tašić - "Sveti Duh" - Osijek

Već prilikom izlaska Dejana Tašića, iza kojeg je išao Damir Poslilović, publika je zviždanjem pokazala da nije zaboravila iznenadni Damirov postupak nakon borbe Gorana Plećaša. Ali ...

Susret mladog Marija i iskusnog Dejana - očekivanja su bila svakakva, ali sva na strani Dejana, pa ipak je iskusniji, ali i odličan borac. Gong, prvi sraz, bum, obostrani udarac i ... Dejan pada, diže se, tetura, pada, sudac nemilosrdno broji, Dejan tetura ko u betsžinskom stanju, pada na koljeno, hvata se za konopce, sudac maše sa svih deset prstiju pred očima Dejana, koji ih vidi, ali sigurno ne kuži što znače. Što je bilo? Sinergija, "lucky punch", dobro naciljani direkt ... novo ime ... tko će ga znati, vidjeti ćemo 5. svibnja ponovno u Poreču, ali sada ostaje samo jedno veliko iznenađenje - glasan uzdah publike i veselje Marija i dr. Lubine.

Knock outom u petoj sekundi prve runde pobijedio je Marijo Marković iz Metkovića.


I ovdje se moram osvrnuti na uspjeh dr. Lubine. Još su nam svima u sjećanju borbe njegovih starijih kadeta u light contactu i juniora u full contactu u nekoliko posljednjih godina i moglo se je reći da je to tek početak koji nije davao željene rezultate. Ove je godine sav taj rad i trud počeo davati dobre rezultate i evo nam nekoliko odličnih mladih, mada neskusnih, ali svakako tvrdih i tehnički dorađenijih boraca od kojih se već ove, ali svakako iduće godine mogu očekivati zapažene borbe u ringu. Da, upornost i trud se isplate.


I sada je trebala biti borba u super teškoj kategoriji između Ante Lovrića iz Andrijaševićevog "Thunderman Gyma" iz Splita i Jasnima Bečirovića iz koparskog "Tigra", svojevremeno viceprvaka svijeta u Muay Thaiju, a ujedno i dobrog prijatelja i sparing partnera Kingovaca.

Međutim, dan ranije, odnosno večer prije ekipa iz "Thunderman Gyma" - Ante Lovrić i Tomislav Jurić Grgić s trenerom Sinišom Andrijaševićem sudjeluje u boksačkoj priredbi u Stuttgardu, gdje su sudjelovali u predborbama u uvodnom dijelu boksačke priredbe koje je vrhunac bila borba za titulu WBA profi prvaka u super teškoj kategoriji između Ruslana Čagajeva i Nikolaja Valujeva (o tome više na Profightstore web portalu za borilačke sportove). Sudjelovali i slavno popušili tehničke knockoute (dakle obojica po 3 knock downa) u prve dvije runde. I odmah nakon borbe na put, u rano popodne dolazak u Poreč - i što se je moglo očekivati? Tomislav Jurić Grgić nestaje, Siniša Andrijašević ne zna što bi od sramote, Ante Lovrić pošteno prihvaća preuzetu obavezu.

Naravno da prije početka priredbe dolazi do promjene rasporeda. I dok se je čekalo da će se Tomislav Jurić Grgić ipak pojaviti odnekud, ponudio se Marijo Valentić da uskoči, ali nije se moglo dozvoliti da Marijo sa svojih osamdesetak kila stane ispred skoro pa 100 kilaša Bečireviča, pa se nastup Bečireviča otkazije, a kao posljednja borba na raspored se stavlja borba između Ante Lovrića i Valentina Venturinija - Tina.


9. borba - K1 Style, +91 kg, 3x2 minute
Ante Lovrić - "Thunderman Gym" - Split vs.
Valentino Venturini - "King" - Poreč

Valentino Venturini ponesen svojom publikom, a Ante Lovrić opterećen događanjima od večer prije - tako su i obilježili početak borbe - u stvari i cijelu borbu koja je trajala 1 minutu i 50 sekundi.

Valentino je odmah od početka oštro napadao, Ante se u početku koliko toliko branio, koristio je nožnim tehnikama, ali iako viši i dužih ruku, nije koristio tu svoju prednost. Valentino svojom silovitošću, snažnim udarcima, pretežito ručnim tehnikama je bio superiorniji. Pred kraj runde, u jednom silovitom napadu, Valentino udara desnim krošeom, zatim koljenom u skoku i Ante je knock outiran.

Knock outom u 1. rundi pobijedio je Valentino Venturini.


Na kraju su se suci suglasili i proglasili najboljeg borca 2. Memorijalnog kickboxing turnira "David Šain" - Stipica Duspara.


I na kraju treba reći - odlične borbe, odlična priredba, svi se veselimo 3. memorijalu.

Bravo Leo.



- 23:58 - Komentari (8) - Isprintaj - #