KICKBOXING

subota, 07.04.2007.

Dobro došli - ponovno

Hrvatsko seniorsko prvenstvo u low kicku donijelo je puno uzbuđenja, lijepih i manje lijepih događanja, ipak jako puno više onih lijepih, donijelo je dosta iznenađenja, ali svakako želim izdvojiti nešto što bi moglo imati dalekosežne posljedice, i to dobre, dapače, jako dobre na rad saveza.

U Varaždinu su se sjeli dva stara poznanika, suradnika i suborca - Anđelko Mladenović (trener Kickboxing kluba "Mladost") i Miljenko Rožmarić (trener Savate kluba Omega boks i izbornik muške savate reprezentacije) i dogovorili suradnju.


Anđelko Mladenović (lijevo) i Miljenko Rožmarić na HP u low kicku za seniore, Viškovo, 1.4.2007.


U čemu se ogleda ta suradnja:

- svi zainteresirani članovi savate klubova iz Varaždina i bliže okolice, ukoliko se žele natjecati u kickboxingu, registrirati će se u KBK "Mladost", dok će se svi kickboksači, koji se žele natjecati u savateu registrirati za SK "Omega boks". Inače, Zakon ne dopušta sportašu da se registrira za dva kluba istog saveza odnosno istog sporta, ali dopušta registriranje u dva pa i više sportova.
- i savate i kickboxing u Varaždinu će surađivati i međusobno se podržavati

Ta je suradnja dala već prve rezultate - na državnom prvenstvu su nastupili borci iz Savate kluba "Omega boks", a koji su registrirani za Kickboxing klub "Mladost" - ono što je posebno bilo zanimljivo je nastup Emerika Večerića koji je tada jedini mogao parirati svjetskom prvaku Frani Radniću, i po ocjeni mnogih, njihova finalna borba u kategoriji do 71 kg bila je borba prvenstva. Također, u kutu "savataša" viđen je i Goran Borović, ali o tome više neki drugi puta.


Emerik Večerić


Frane Radnić (lijevo) i Emerik Večerić nakon finalne borbe


Dakle, suradnja koja je kickboxingu donijela novu kvalitetu (ako još nije, zasigurno hoće), jer su došli odlični borci, jaču konkurenciju i svakako zanimljive borbe na državnim prvenstvima. Isto ono što je kickboxing savez dobio u suradnji sa Savezom tajlandskog boksa. Istovremeno, savate borci imaju priliku boriti se i imati dosta borbi jer, poznato je da kickboxing savez ima dobro razrađen sustav natjecanja koja su brojna i kvalitetna.

Što na kraju reći - i Miljenku Rožmariću, i Goranu Boroviću, i Emeriku Večeriću - dobro došli ponovno u Kickboxing savez. I čestitke na pametnom potezu i njima i Anđelku Mladenoviću. Od ovoga će svi imati koristi - i sportaši, i klubovi i savezi. Sport najviše.

Bravo.


- 23:59 - Komentari (3) - Isprintaj - #