KICKBOXING

ponedjeljak, 29.01.2007.

Tigrovi na Zlatnoj rukavici

28. siječnja, članovi karlovačkog kickboxing kluba Tigar, nastupili su na jakom međunarodnom natjecanju poznatom kao Zlatna rukavica ("Golden Glove 2007") koji je održan u Italiji, u mjestu Mareno di Piave, a nastupilo je oko 650 natjecatelja iz 16 država , te 15 nacionalnih timova u timskim borbama. Za karlovački Tigar nastupilo je 13 natjecatelja.

U kategoriji –135 cm – djevojčice, nastupili su Lucija Cicvara, Petra Lončar i Petra Miskić. Od njih se najbolje plasirala Lončar Petra koja je u finalu izgubila od pobjednice iz Italije Erice Panerotti rezultatom 7:4. a prije toga pobijedila je Luciju Cicvaru sa rezultatom 11:7. Lucija je tako nakon pobjede nad talijankom Ilariom Giacometti, od 8:2, osvojila 3. mjesto. Također u drugom dijelu ždrijeba Petra Miskić je osvojila brončanu medalju, zahvaljujući ždrijebu..

U kategoriji –145 cm nastupile su Mateja Kunović i Nancy Magdić. I Mateja i Nancy su upisale po tri pobjede. Nancy Magdić je pobijedila Nataliju Perini iz Italije, zatim Zoe Engelhardt iz Nizozemske, a potom i Mariu Panneroti, te je u finalu izgubila od Mateje Kunović koja je osvojila pobjednički pehar i zlatne rukavice. Nancy je tako osvojila srebrnu medalju.

Mateja Kunović je do pehara također došla kroz tri pobjede i to nad Ileniom Grigoleto iz Italije, Ambrom Niceforo i u finalu nad Nancy Magdić rezultatom od 5:3.

U kategoriji kadeta –135 cm, nastupio je Denis Šiljac, koji je pobijedio svog protivnika iz Italije, te osvojio veliki pobjednički pehar i zlatne rukavice.

U kategoriji dječaka -145 cm, nastupili su Borna Grčić i Luka Mlinac. Borna je ispao u kvalifikacijama, te je zauzeo 16. mjesto, dok je Luka Mlinac ostvario dvije pobjede nad Talijanima Stefanom Luchetta i Michelleom Padoanom, a dok je polufinalu izgubio od Grka Iasinasa Bakogiannia. Porazom u polufinalu Luka se ipak morao zadovoljiti brončanom medaljom.

U kategoriji –155 cm nastupili su Marino Štefanac, Sebastijan Džafer i Robert Basara. U toj vrlo teškoj skupini, oko 20-ak natjecatelja, do srebrne medalje je uspio doći Robert Basara i to porazom na produžetke u finalu 4:3, od Jake Hudalesa iz Slovenije. Prije toga Robert Basara je pobijedio tri talijanska protivnika i to Matea Ferrarija, Samuela Salimistarra i Mattiu Nicefora.

Marino Štefanac je pobijedio Karvina Burkea iz Nizozemske dok je u drugoj borbi izgubio od Mattie Nicefora kojeg je kasnije pobijedio Basara, pa je tako osvojio 5. mjesto. Sebastijan Džafer je u prvom kolu izgubio od Grka Elisaonasa Bakogiana te je osvojio 16 mjesto.

Od seniora u kategoriji –60 kg je nastupio Tomislav Stilinović, koji je osvojio drugo mjesto izgubivši u finalu rezultatom 10:9 od Slovenca Tomija Pečara. Prije toga izbacio je Talijana rezultatom 6:4.

U kategoriji –74 kg, nastupio je Goran Sambol koji nije uspio proći u drugo kolo u ovoj jakoj kategoriji u kojoj je nastupilo čak 39 natjecatelja iz cijele Europe.




Što na kraju reći do - bravo Tigrovi!



- 23:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #