KICKBOXING

subota, 06.01.2007.

Svjetske igre borilačkih sportova

Evo još jedne novosti iz WAKO Headqurters-a:

WAKO je jedna od 10 svjetskih federacija borilačkih sportova - osnivača Svjetskih igara borilačkih sportova.


Na slici predstavnici federacija borilačkih sportova s predsjednikom GAISF-a Hein Verbruggenom i generalnim sekretarom gđom. Christine Dominguez nakon povijesnog sastanka na kojem su u Briselu osnovane Svjetske igre borilačkih sportova - smješak na licima puno govori.

Sastanak predstavnika 10 federacija - karate, ju jitsu, kendo, hrvanje, wu-shu, taekwon-do, boks, tajlandski boks, sanbo i kickboxing održan je u Briselu, 18. prosinca 2006. i na njemu su se predstavnici federacija borilačkih sportova i predstavnici GAISF-a dogovorili o osnivanju Svjetskih igara borilačkih sportova. Sam čin osnivanja Svjetskih igara ocjenjuje se povijesnim i trenutkom nakon kojeg zapoćinje novo doba u borilačkim sportovima.

Živi bili pa vidjeli.

Prve svjetske igre održati će se 2010. godine, a o mjestu i datumu odlučiti će se na sljedećoj generalnoj skupštini GAISF-a, koja će se održati 27. travnja 2007. u Pekingu.

Kako sada stvari stoje, u sljedećih 20 godina, novih borilačkih sportova neće biti na olimpijsim igrama (sada su samo boks i taekwon-do) pa su Svjetske igre borilačkih sportova u stvari prava prilika za pokazati dostignuća u svakom pojedinom sportu, ali i ogroman poticaj razvoju svakog borilačkog sporta posebno.

Na Svjetskim igrama moći će sudjelovati samo najbolji od najboljih, kako kaže Falsoni: "la creme de la creme", borci koji su se kvalificirali za nastup na igrama na raznim regionalnim i svjetskim prvenstvima, a to garantira da će na igrama biti vrhunska sportska kvaliteta, ali i vrhunska organizacija, slično kao na Olimpijadi.

Eto, biti će zanimljivo to pratiti.


- 23:59 - Komentari (1) - Isprintaj - #