KICKBOXING

nedjelja, 03.12.2006.

Žaja je nezadovoljan

Danas su članovi Hrvatskog kickboxing saveza iz tajništva primili sljedeći e-mail:

Poštovani članovi Hrvatskog kickboxing saveza,

u radu sportskog saveza kao što je naš, jedan od najvećih borilačkih saveza u Hrvatskom olimpijskom odboru, koji danas broji 152 člana - klubova iz svih krajeva Hrvatske, s više od 6800 registriranih članova pojedinaca, normalno je da se javljaju nesuglasice, nesporazumi, pa čak i ljutnje. Međutim nije korektno služiti se neistinama.

U prilogu Vam dostavljan scan članka "Preživljavamo zahvaljujući Gradu i prijateljima" objavljenog u Sportskim novostima 2. prosinca 2006. kao i reagiranje predsjednika Znaora na izrečene i javno objavljene neistine.

Pročitajte i prosudite sami.

Srdačan sportski pozdrav
Romeo Deša - Glavni tajnik Hrvatskog kickboxing saveza



a članak je:





Na članak je reagirao predsjednik saveza Znaor:

Poštovani,

Sportske novosti su 2. prosinca 2006. objavile članak „Preživljavamo zahvaljujući Gradu i prijateljima“ u kojem se govori o uspjesima kickboxing kluba „Pit bull“ iz Splita. Veseli me svaka promidžba kickboxinga, ali u članku je napisano nekoliko neistina koje čitateljima negativno predstavljaju Hrvatski kickboxing savez (HKBS). Članak je napisan u obliku intervjua kojeg je novinar Sandro Deak vodio s trenerom „Pit bulla“ prof. Markom Žajom.

Sporni su navodi: „…u ove 23 medalje sa svjetskih i europskih prvenstava HKBS nije sudjelovao doslovce ni s jedinom lipom. Donijeli smo im 23 medalje, a od njih nismo dobili ništa.“

Marko Žaja obmanjuje javnost i širi neistine na račun HKBS-a. On je član Upravnog odbora HKBS-a i izbornik hrvatske full contact reprezentacije te u potpunosti zna sve relevantne činjenice. U tom svojstvu je Žaja sukreator svih odluka UO-a, pa i onih o sufinanciranju reprezentativaca. UO HKBS-a predlaže Skupštini HKBS-a Financijski plan za tekuću godinu i Skupština ga je do sada uvijek jednoglasno usvajala. Po tom planu HKBS izdvaja 80 do 120.000 kn godišnje za sufinanciranje reprezentacije. To su skromna sredstva, ali treba znati da je HKBS godinama dobivao od HOO-a za sve svoje aktivnosti ukupno od 60 do 100.000 kn, a ostalo se namiruje iz članarina klubova. Tako se unaprijed zna spisak osoba koje su na popisu za sufinanciranje. To su, pored najužeg vodstva Saveza, izbornici i suci te osvajači medalja na prethodnom EP i SP-u i njihovi treneri. Dakle, Žaja ne govori istinu!

Počevši od SP za juniore 1999. u Lisabonu kad je bila plaćena zrakoplovna karta njihovom članu Anti Biliću do danas „Pit Bull“ dobiva financijska sredstva HKBS-a za nastup na EP i SP-u! To su bili nastupi na: EP u Jesolu 2002., SP u Jalti 2003., EP u Budvi 2004., SP u Agadiru i Szegedu 2005. Također je ove godine bilo predviđeno sufinanciranje Marka Tomasovića za EP u Lisabonu i Frane Radnića za EP u Skopju, ali oni nisu htjeli sudjelovati u reprezentaciji. Savez je isto tako pronašao organizatora i sponzore koji su financirali sve troškove vezane za osvajanje europske profesionalne titule Frani Radniću.

Marko Žaja u razgovoru također tvrdi: „Budući da nas Savez godinama ignorira glede organizacije priredbi na Gripama…“

Na to mogu kratko odgovoriti da smo u potpunosti ispunili sve zahtjeve koje smo od „Pit bulla“ dobili povodom tih priredbi. Osnovna uloga HKBS-a je bila da se taj dan organizira državno seniorsko prvenstvo u ringovnim disciplinama te da izabrani finalni mečevi budu besplatne predborbe večernjoj gala priredbi. Žaja je iskoristio borce i trenere drugih klubova te suce HKBS-a da smanji troškove svoje organizacije. Na to smo svi pristali iako je sav prihod od ulaznica i sponzorstava naplatio samo „Pit bull“.

Toliko o navodnom ignoriranju, a o razlozima ovako neprimjerenog Žajinog istupa će još raspravljati nadležna tijela HKBS-a.

S poštovanjem,
Predrag Znaor, prof. - Predsjednik HKBS-a
U Malinskoj, 2. prosinca 2006.



Eto, to nije dobro. Pratiti ćemo daljnji razvoj događanja. Što vi mislite o tome?




- 09:19 - Komentari (17) - Isprintaj - #