KICKBOXING

četvrtak, 16.11.2006.

Slavlje Gladiatora

Kickboxing klub - "GLADIATOR", povodom proslave 1. godišnjice kluba i promocije sportskih uspjeha kluba na prvenstvima i kupovima Republike Hrvatske i osvojenog drugog mjesta na Svjetskom juniorskom prvenstvu 29. listopada 2006. organizirao je u Osijeku u sportskoj dvorani Građevvinsko - geodetske škole - kickboxing priredbu revijalnog karaktera pod nazivom - "NOĆ GLADIATORA".

Cilj priredbe je bio popularizirati kickboxing sport i promovirati klub. Valja naglasiti da je ovo jedini osječki klub koji je uspio sa svojim borcima organizirati priredbu.

Priredbu je otvorio dogradonačelnik Osijeka g. Gordan Matković, koji je po protokolu trebao biti 15-tak min., ali je ostao do kraja priredbe. I znimno pohvalno se izrazio o organizaciji priredbe.

Gost večeri bio je g. Vlado Premuž legenda osječkog boksa kojemu je uručen pehar - "NOĆI GLADIATORA" za uspomenu i zahvalnost razvoju borilačkih sportova u Osijeku. Vidno uzbuđen nije mogao zadržati suze.

Oko 500-tinjak gledatelja imalo je priliku vidjeti 7 borbi između, s jedne strane članova KBK "Gladijator", te gostujućih protivnika iz Valpova, Antunca, Požege i Beremenda u Mađarskoj.

Suci su bili: Dražen Vučički, Ivan Anušić, Ivan Barišić i Jozo Barišić, a službeni liječnik: dr. Vedran Orešković (službeni liječnik Kickboxing saveza Osiječko - baranjske županije)

1. borba - full contact, -75 kg, 3 x 1,5 min
Mato Vuletić - KBK "Gladiator" - Mladen Lončarić - KBK "Gladiator"
Borba koja nije pokazala puno tehnike s obzirom da se radilo o početnicima, ali srčanosti napretek. Lagana dominacije Mate Vuletića tijekom prve dvije runde dok se treća može proglasiti izjednačenom. Suci jednoglasno daju prednost daju Mati Vuletiću i Vuletić bilježi prvu pobjedu u ringu.

2. borba - low kick -75 kg, 3 x 1,5 min
Petar Spajić - KBK "Gladiator" - Mario Večerić - KBK "Antunovac"
Dva neiskusna borca. Prva i druga runda protječu u dominaciji Petra Spajića dok treću možemo proglasiti neodlučenom. Puno napada s pojedinačnim tehnikama i dosta promašaja, pokoji pogodak. Suci jednoglasno daju prednost Petru Spajiću.

3. borba - low kick, -81 kg, 3 x 1,5 min
Zdravko Vidaković - KBK "Gladiator" - Nino Vladušić - KBK "Valpovo"
Borba u kojoj se vidjelo da rade dva borca koji već duže vrijeme treniraju. Puno izmjena nožnih i ručnih tehnika. Vladušić tijekom tri runde marljivo skuplja bodove dok se kod Vidakovića, kako meč odmiče, vidi slaba fizička priprema. Jednoglasnom odlukom suci dodjeljuju pobjedu Ninu Vladušiću.

4. borba - low kick, -85 kg, 3 x 2 min
Marin Mandarić - KBK "Gladiator" - Luka Šimić - KBK "Bushido" Požega
Tijekom prve runde Mandarić pokazuje inicijativu i prvi kreće u napade ručnim tehnikama na koje veže nožne udarce, ali Šimić opravdava titulu Svjetskog juniorskog prvaka i u jednom naletu krošeom šalje Mandarića na pod koji se ustaje. Netom po nastavku borbe Šimić ponovno pogađa Mandarića rukom na isto mjesto koji opet završava na podu. Sudac broji, a ručnik iz Mandaričevog kuta prekida nastavak borbe.Efektna i uvjerljiva pobjeda Luke Šimića.

5. borba - low kick, -63,5 kg, 3 x 2 min
Josip Skender - KBK "Gladiator" - Branimir Farkaš - KBK "Bushido" Požega
Susret starih rivala s Kupa Hrvatske. Skender je dinamičniji i preuzima inicijativu, Farkaš svoju šansu vidi u presretanjima Skendera i mirno i staloženo čeka priliku. Razmjene udaraca podjednake, ali suci daju jednoglasnu prednost Josipu Skenderu radi inicijative koju je pokazao tijekom cijele borbe.

6. borba - low kick, -81 kg, 3 x 2 min
Zvonimir Čotra - KBK "Gladiator" - Marijan Barišić - KBK "Valpovo"
Barišić od početka skuplja bodove preciznim low kickovima i pokušava u klinču dovršiti započeto. Čotra svojom neaktivnošću i učestalim saginjanjima i hvatanjima Barišića to onemogućava i zbog takve neaktivnosti dobija i opomenu suca. Krajem druge runde Barišić midle kickom pogađa Čotru u slezenu, a gong u tom trenutku prekida borbu. Nakon odmora Čotra predaje meč.

7. borba - full contact, +91 kg, 3 x 2 min
Andrej Beck - KBK "Gladiator" - Dževad Smajić - KBK "Beremend" Mađarska
Prva runda protiče u ispitivanju snaga. U drugoj rundi Smajić pokazuje svu svoju kvalitetu i dominira. Preciznim front kickom pogađa Becka u nos te izaziva krvarenje Becka. Unatoč ozljedi, Beck nastavlja borbu do kraja. Do kraja meča Smajić rutinirano odrađuje borbu i koristi svaku priliku da poentira ručnim i nožnim tehnikama. Beck pruža otpor, ali otežano disanje uzima svoj danak. Suci jednoglasno proglašavaju Dževada Smajića za pobjednika.

Cijelim trajanjem mečeva publika je bila iznimno glasna i svojim navijanjem bodrila je borce "Gladiatora", ali su isto tako pozdravljali svaki lijep potez protivnika i bučnim aplauzima pozdravljali pobjednika.

Priredba je u svakom pogledu uspjela i daje poticaja da se i u buduće organiziraju priredbe takvog karaktera. Ne treba očekivati svaki puta vrhunski svjetske borce. Upravo ovakve priredbe pokazuju da i mlađi borci mogu pokazati lijepi kickboxing, te svima biti poticaj za daljnji rad.


Članovi KBK "Gladiator" - sudionici kickboxing priredbe "Noć Gladiatora"


Predstavljanje boraca na kickboxing priredbi "Noć Gladijatora"


Dževad Smajić (s crvenom kacigom) u napadu.


Eto, baš lijepo. I ja koristim priliku Slobodanu Panjkovu i svim članovima KBK "Gladiator" čestitati 1. rođendan kluba i zaželjeti im još puno, puno godina zajedničkog i uspješnog rada.



- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #