KICKBOXING

utorak, 07.11.2006.

Izvještaj iz Zadra - napokon

Napokon, sređeni su svi spiskovi i sačinjen je izvještaj sa Svjetskog kickboxing prvenstva za kadete i juniore koji je održan u Zadru i Benkovcu od 25. rujna do 1. listopada, a kojemu je domaćin bio Hrvatski kickboxing savez.

Uspjeh hrvatskih reprezentativaca je izniman - od mogućih 153 natjecateljskih kategorija, Hrvati su sudjelovali u njih 118 i ostvarili 25 zlatnih, 28 srebrnih i 47 brončanih medalja - ukupno 100 medalja. Ukupnim brojem medalja Hrvatska se plasirala odmah iza Rusije (33-33-39), a ispred Mađarske (24-13-34) i Velike Britanije (9-5-17) itd.

Hrvatska reprezentacija brojala je ukupno 153 sportaša pristigla iz 53 kluba - člana HKBS-a. Sportaši su imali 180 nastupa. U reprezentaciji je bilo i 97 službenih osoba, pa je tako hrvatska delegacije na ovom svjetskom prvenstvu brojala 250 članova. Naime, prema pravilima WAKO-a, u kadetskoj i juniorskoj dobnoj skupini moguć je nastup po dva reprezentativca iz svake zemlje, a kako bi se izbjegla napotrebna održavanja težine, pa čak i dijete kako bi ostali u težinskoj skupini, mladih sportaša koji su u razvoju.

Inače, na Svjetskom prvenstvu sudjelovao je 841 sportaš koji su imali 1031 startova. Pored sportaša bilo je i 538 službenih osoba i gostiju što predstavlja 1398 registriranih, a uključujući i ostale sudionike, registrirano je ukupno 1717 sudionika iz 42 zemlje s 5 kontinenata. Do sada najveće prvenstvo WAKO Svjetske kickboxing federacije ikada održano.

Ono što je posebno zanimljivo, na Svjetskom prvenstvu nastupila je reprezentacija Iraka s ukupno 10 članova, koji su se barem na tren odvojili od užasa rata u svojoj zemlji. Odmah do Iračana bili su i Izraelci. Bio je tu i predstavnik Irana. Posebnu pažnju u odnosu na ove arapske zemlje imala je delegacija iz Sjedinjenih Američkih Država. Zanimljivo svakako u sportskom smislu, ali vrlo nezgodno u sigurnosnom. Došla je i delegacija iz siromašnog Mauricijusa, pa predstavnici Trinidada i Tobaga kao i jedan sportaš sa Zelenortskih otoka, a iz najdaljega su došli Novozelanđani. Također, ostati će zabilježeno - prvi međunarodni sportski nastup u povijesti samostalne i neovisne Crne Gore imala je crnogorska kickboxing reprezentacija upravo u Zadru.



Kao što se vidi na gornjoj slici naziva "United colors of WAKO", autora Nikole Smernića iz firme SOHO sustavi koji su pokrivali akreditacije te sva foto i video snimanja - bilo je sudionika iz svih krajeva svijeta, svih boja kože, kosookih i crvenokosih, različitih i političkih i vjerskih uvjerenja, bogatih i onih siromašnijih, bližih, a i onih jako dalekih - ali svi ujedinjeni u sportu - kickboxingu kojom prilikom smo mi iz Hrvatskog kickboxing saveza položili ispit mira, tolerancije i gostoljubivosti. Dokazuju to brojne kasnije pristigle čestitke i od samog predsjednika WAKO svjetske kickboxing federacije - dr. Enija Falsonija koje su objavljene na službenim stranicama svjetske federacije www.wakoweb.com, kao i od mnogih dužnosnika nacionalnih federacija pa do sportaša i ostalih gostiju kojima je ovo prvenstvo i boravak u Zadru ostao u trajnom sjećanju.

Posebno se izdvaja čestitka Horsta Preloga, donedavno predsjednika IAKSA kickboxing federacije koja se ujedinila s WAKO, upućeni glavnom tajniku HKBS-a:
Dear Romeo,
I truly enjoyed your hospitality in Croatia. Thank you again. The tournament was a great experience for all our “young” generation.
For me personally, many memories came back when I drove along your beautiful coastline from Zadar to Karlobag and Zadar to Vodice. In my childhood and teenager years, I came with my parents on vacation to Croatia.
I had a great time.
Any time when your plans bring you to North America please do not hesitate to contact me.
All the Best and greeting from Canada
Horst Prelog


Baš u Zadru je održana izvanredna sjednica Skupštine WAKO-a na kojoj je prihvaćen novi statut nove, ujedinjene Svjetske kickboxing federacije - WAKO.

Inače, svi rezultati su dan nakon završetka Svjetskog prvenstva objavljeni na službenoj web stranici prvenstva: www.world-championships-croatia-2006.com, dok je nebrojeno slika objavljeno na stranicama firme SOHO sustavi iz Splita - www.sohosustavi.hr koji su bili zaduženi za izrade akreditacija kao i za sva foto i video snimanja. Izrađeni su foto albumi i pripremljeni DVD-i s 35 sati polufinalnih i finalnih borbi, kao i sve izvedbe aero kickboxinga i glazbenih formi. Na njihovim stranicama mogu se naći i dva video trailera sa skraćenim prikazom glazbenih formi.

kako drugačije ne znam, evo slikovnog prikaza izvještaja:





















Eto, a uskoro će i onaj svjetski.

- 01:03 - Komentari (7) - Isprintaj - #