KICKBOXING

petak, 27.10.2006.

Europsko prvenstvo - dan drugi

Osigurano srebro i 5 bronci



Tijekom današnjeg drugog dana kvalifikacijskih borbi nastupali su Miroslav Grgić, Zvonimir Gribl, Marko Deša, Pero Gazilj, Mario Samirić i Matea Malec u semi contactu te Stipica Duspara, Katarina Iličić, Mateja Blažević i Mandalena Misir u full contactu. Evo prikaza borbi:

Semi contact:
-63 kg - Miroslav Grgić (CRO) - Nico Thommen (SUI) - 21:17
Čudnim sudačkim odlukama započela je Grgićeva borba i od samoga početka negativan rezultat. Već nakon prve minute Grgić je gubio 1:5. Međutim, Grgić se vrlo brzo snalazi, rješava razliku te okreće rezultat u svoju korist. Do izražaja je i ovaj puta došla Grgićeva eksplozivnost i brzina. Ovom pobjedom Grgić je osigurao brončanu medalju, a u sljedećoj - polufinalnoj borbi dočekuje ga Mađar Viktor Hirsch.

-84kg - Zvonimir Gribl (CRO) - Andrea Ascione.(ITA) - 21:19
Susret boraca koji se očito dobro poznaju, posebno je dobro na sve Griblove napade odgovarao Ascione. U prvoj rundi Gribl gubi, a vodstvo reprezentacije izrazilo je ozbiljnu sumnju u rad zapisničkog stola. U drugoj rundi Gribl poništava negativnu razliku i osvaruje 1 bod prednosti, dok već na početku treće runde ostvaruje više bodova prednosti koju održava do kraja borbe. Gribl je osigurao brončanu medalju, a u polufinalu ga dočekuje Britanac Owen King.

-89 kg - Marko Deša (CRO) - Sergey Shitrikalkin.(RUS) - 20:14
Nakon jučeršnje borbe Rusa u kojoj je pobijedio odličnog Britanca Davida Samsuna, danas se očekivala brza borba koja Deši nikako ne bi odgovarala. Međutim Shitrikalkin započinje u čudnom stilu, vrlo nisko i sporo, Deša gubi prvih nekoliko bodova, ali vrlo brzo mijenja taktiku, izjednačava pa vodi i onda stalno održava pozitivnu bodovnu razliku do kraja meča. Cijelo vrijeme je kombinirao - brzi napadi s udarcima u glavu ili uspješno izbjegavanje napada s kontrama i udarcima nogama u glavu nažalost, nekoliko ih "nije viđeno" od sudaca. Deša je ovom pobjedom osigurao brončanu medalju i nastup u polufinalu gde ga dočekuje Njemac Daniel Weil.

-94 kg - Pero Gazilj (CRO) - Tibor Wappel (HUN ) - 14:4
Gazilj dobro poznaje Wapela - već ga je pobijedio na prošlom Svjetskom prvenstvu. Od samoga početka Gazilj je imao kontolu nad borbom i stalno je održavao bodovnu prednost.. Dapače, rezignirani Wappel jednostavno je prestao pružati otpor, a Gazilj je ostvario prednost od 10 bodova razlike i meč je prekinut već sredinom druge runde. Gazilj je ovom pobjedom osigurao brončanu medalju i plasman u polufinale gdje ga dočekuje Talijan Andrea Ongaro.

+94 kg - Mario Samirić (CRO) - Marco Culliersi (ITA) - 3:14
Na samom početku Samirić je poveo i iznenado Talijana Culliersija. Međutim Talijan vrlo brzo preuzima inicajativu i prvenstveno iznimno brzim udarcima postiže bodove i ostvaruje sve veću prednost. Bilo je tu i nekoliko Culliersovih vrlo brzih, gotovo neobranjivih udaraca nogom u glavu. Borba je završila udarcem nogom u glavu Samirića, čime je Culliersi ostvario bodovnu razliku višu od 10 te je time meč prekinut sredinom druge runde. Mario Samirić zauzeo je 5. mjesto.

-55 kg - Matea Malec (CRO) - Loreane McDermot (IRL) - 17:18
Vrlo dinamična i brza borba sa stalnim izmjenama vodstava. Borba neizvjesna do samoga kraja. Nažalost, samo je sportska sreća pobjedu donijela Irkinji. Matea Malec završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu na 9. mjestu.

Full contact:
-75 kg - Stipica Duspara (CRO) - Markus Hakulinen (FIN) - 0:3
Od samoga početka borbe, Finac vrlo oštro i vrlo snažno napada Dusparu koji ne nalazi pravi odgovor. Snažnim i preciznim udarcima Finac je ostvarivao značajnu bodovnu prednost tijekom cijele borbe. Kako je izjavio sam Duspara, ovakve udarce još nije nikada primio - jednostavno bili su presnažni. Nakon ove borbe Duspara je ostvario 5. mjesto.

-60 kg - Katarina Iličić (CRO) - Juliia Goeldner (GER) - 2:1
Vrlo ujednačene protivnice s ujednačenim učinkom. Sucima je bilo vrlo teško odlučiti pri stvarno izjednačenom rezultatu i izgleda da su samo nijanse odlučile u korist Katarine Iličić. Naravno, Nijemci su se žalili, ali obzirom da je sve bilo u skladu s pravilima žalba nije niti mogla biti usvojena već je rezultat potvrđen. U sljedećoj polu finalnoj borbi Katarina Iličić susreće se sa aktualnom svjetskom prvakinjom Monikom Florek iz Poljske.

- 60 kg - Katarina Iličić (CRO) - Monika Florek (POL) - 0:3
Sasvim drugačiji prikaz Katarine Iličić u odnosu na prethodnu borbu. Katarina je jednostavno blokirala pred činjenicom da se bori sa svjetskom prvakinjom. Katarina Iličić je izgubila jednoglasnom odlukom sudaca i time se plasirala na 3. mjesto osvojivši brončanu medalju.

-65 kg - Mateja Blažević (CRO) - Vera Avdeeva (RUS) - 0:3
Mateja Blažević dobro je odradila ovu borbu, vjerojatno bi ostvarila i više bodova da je više ulazila u blisku borbu, međutim protiv svjetske prvakinje Vere Avdeeve bilo je vrlo teško naći pravi način i pravi odgovor. Pokazalo se da je borba protiv Rusa gotovo nemoguća misija.

+70 kg - Mandalena Misir (CRO) - Karen Dews (GBR) - 3:0
Odlična izvedba Mandalene Misir. Dobro je održavala distancu, a posebno je bodove kombinacijom lijevi direkt i desni kroše. Cijelu borbu je Mandalena dominirala, imala kontrolu nad borbom, a nakon završetka borbe Britanka je potražija liječničku pomoć zbog iznimno velikog hematoma ispod lijevog oka. Ovom pobjedom Mandalena Misir osigurala je srebro i plasirala se u finale gdje je dočekuje pobjednica iz susreta Sebine Schnell (GER) i Adina Cocieru (ROM).

Na kraju dana možemo biti zadovoljni učinom Hrvatske reprezentacije - nakon kvalifikacijskih borbi ostvarena je jedna brončana medalja (Katarina Iličić) dok je osigurano još najmanje 1 srebro (Mandalena Misir) i 4 bronce (Miroslav Grgić, Zvonimir Gribl, Marko Deša i Pero Gazilj). Nadamo se da će svi oni povećati sjaj već osvojenih medalja, ali da će se osvajačima medalja pridružiti i naši iz aero kickboxinga i glazbenih formi, koji sutra nastupaju.



- 23:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #