KICKBOXING

četvrtak, 26.10.2006.

Europsko prvenstvo - dan prvi

Započele borbe



Danas su započele borbe. I na ringove i na tatamije su izašli hrvatski reprezentativci. Evo pregleda njihova današnjeg ostvarenja:

Semi contact:
-63 kg - Miroslav Grgić (CRO) - Robbie Haugh (IRL) - 14:10
Borba u kojoj je cijelo vrijeme Grgić dominirao i stalno održavao prednost od 4-5 bodova.

-63 kg - Miroslav Grgić (CRO) - Anthony Claydon ((GBR) - 15:5
Grgić u ovoj borbi još bolji i sigurniji, a borba je prekiuta prije kraja jer je Grgić ostvario prednost od 10 razlike. U sutrašnjoj 1/4 finalnoj borbi Grgića očekuje Švicarac Nico Thommen.

- 84kg - Zvonimir Gribl (CRO) - Christopher Steinlechner (AUT) - 17:11
Već na samom početku Gribl je ostvario prednost od 6 bodova te se je od tada kontrolirao i samo održavao bodovnu razliku, čuvajući se od eventualnih ozljeda i nepotrebnog trošnjea snage. U sutrašnjoj 1/4 finalnoj borbi Gribl se bori protiv Talijana - Andrea Ascione.

-89 kg - Marko Deša (CRO) - Ismail Cakmaz (TUR) - 15:5
Deša je imao kontrolu nad borbom cijeli meč, u početku se suzdržavao, a onda mu je trener "dozvolio" da meč okonča i prije isteka vremena te je zbog razlike od 10 poena u 3. rundi prekinut borba i Deša proglašen pobjednikom. U sutrašnjoj 1/4 finalnoj borbi očekuje ga Rus Sergey Shitrikalkin.

+94 kg - Mario Samirić (CRO) - Andrey Kotov (RUS) - 17:11
Cijelo vrijeme Samirić je bio nadmoćni protivnik Kotovu te je cijelo vrijeme održavao bodovnu prednost i kontrolu nad borbom. U sutrašnjoj 1/4 finalnoj borbi dočekuje ga talijan - Marco Culiersi.

-65 kg - Maja Cukrov (CRO) - Melanie Moder. (GER - 20:11
Mada rezultat daje dojam da je Moder bila znatno boja, borba je pokazala sasvim drugačije. U prvoj rundi podjednake, u drugoj rundi Cukrov u jednom trenutku gubi koncentraciju što je Moder iskoristila i u vrlo kratkom vremeno ustvarila razliku od 6-7 bodova. Nakon toga je Cukrov i dodatno popustila. Maja Cukrv zauzela je 9. mjesto.

Full contact:
-60 kg - Ante Juričev Sudac (CRO) - Paulo Oliviera (POR)
Sudac je započeo oštro i dobro je odradio prvu rundu. Ali, u nastavku sve je više gubio snagu i popuštao je pred napadima Oliviere koji je sve više jačao svoje napade. Sudac je svoj nastup na ovom Europskom prvenstvu završio na 9. mjestu.

-67 kg - Vinko Đirlić (CRO) - Zsolt Nagy (HUN) - 0:3
Od početka je Đirlić napadao i imao inicijativu, međutim svoju borbu koncipira na "jednom udarcu" želeći Nagyja knock out-irati. nagy cijelo vrijeme uspješno pogađa, a u trećoj rundi mijenja taktiku i nožnim udarcima u tijelo doslovce blokira Đirlića, ne dajući mu da priđe. Đirlić je zauzeo 9. mjesto.

-75 kg - Stipica Duspara (CRO) - Michael Gerdenitsch (AUT) - 3:0 (WO)
Austrijanac nije izašao u ring te je Stipica Duspara proglašen pobjednikom. U sutrašnjoj 1/4 finalnoj borbi susreće se Fincem - Markus Hakulinen.

- 86 kg - Luka Kalmeta (CRO) - Marion Hunt (GBR) - 0:3
Luka Kalmeta krenuo je u borbu oštro, ali vrlo brzo je izgubio snagu. Cijelu borbu usmjerio je na zadavanje "onog jednog" udarca, ali nikako da pogodi. Istovremeno, Hunt je cijelo vrijeme postizavao bodove i prilično oštro pogađao Kalmetu. Kalmeta nije odradio dovoljan broj udaraca nogom niti u jednoj rundi te je pored značajne bodovne razlike u korist Britanca Hunta, dobio još i 2 negativna boda. Luka Kalmeta zauzeo je 9. mjesto.

+91 kg - Tomica Paladin (CRO) - Gabor Meiszter (HUN) - 0:3
Paladin je odradio zadovoljavajuće, dok je u drugoj i trećoj rundi bio potpuno blokiran. Da li je bila rezignacija, strah od ponovne povrede nedavno slomljenog nosa, to samo on zna. povremeno je pokušavao kontrirati krošeima, djelovali su snažno, ali bili su vrlo neprecizni. Paladin je zauzeo 5. mjesto.

-48 kg - Vanja Radetić (CRO) - Carina Maia. (POR) - 0:3
Vanja Radetić je naletila na stroj - jednostavno nije bilo ni prilike, ni vremena, ni mogućnosti suprostaviti se Portugalki koja je jednostavno drobila ispred sebe. Vanja Radetić ostala je na 5. mjestu.

Ukupni učinak Hrvatske reprezentacije nakon prvog dana, nakon 12 borbi je niti polovičan - 5 pobjeda, ali još 5 natjecatelja sutra ima svoje prve borbe. za očekivati je da se nećemo kući vratiti praznih ruku. Mada, uz ovakvu konkurenciju - sve je moguće.


- 23:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #