KICKBOXING

subota, 22.04.2006.

Zašto samo amaterski?

Moja diskusija s Muayom na NOKAUT forumu se nastavlja, barem mene je navela na još razmišljanja o tajlandskom boksu i u svijetu i u Hrvatskoj. S nekim stvarima se s Muayem ne slažem, a to je njegov odnos prema Hrvatskom savezu tajlandskog boksa, jer mislim da to nije način rješavanja, odnosno neriješavanja evidentno prisutnih problema. No pročitajte, da ne prepričavam:

Muay:
Tajlandski boks volim najviše na svjetu, više i od žena smokin thai kickboxing smatram tajlandskim boksom koji ste malo reducirali (laktovi npr.) i prisvojili, ali pošto poštenije u Hrvatskoj organizirate natjecanja (pritom ne mislim na suđenje nut), poštenije sastavljate repku, naravno da mi se tajlandski boks pod okriljem kickboxing saveza više dopada wink

Od privatnika savez ne priznajem barem dok ga on managira, ne priznajem njegovu privatnu repku i ne želim raditi (kao u ostalom većina poštenih sportaša) s takvim likom.

Jednom davno, prije desetak godina, jedan ugledni sportski funkcioner mi je ljepo rekao: dok je njega (privatnika) u tajlandskom boksu, nema sreće za taj sport.....i bio je u pravu.


Lot333
Slažem se s većinom tvojih stavova, ali katkada se ne slažem kada djelomično koristiš neke činjenice, a druge ne uzimaš u obzir burninmad . Ali, zar svi to ne činimo? Dakle, što se toga tiče, idemo dalje, zar ne? mah

Ono što ovdje želim primijetiti jeste moje iznenađenje nonopostupkom svjetske Muay Thai organizacije što je postavila svoj zahtjev za članstvo u GAISF-u samo kao amaterska federacija, dok je profesionalni dio ostao "nepriznat", van organizacije.

To smatram velikim propustom i izvorom budućih velikih problema. Počevši od podjele na amaterski i profesionalni, kada je amater, kada je profesionalac, pa podjela ingerencija, pa sukobi interesa, pa muljanja managera i "managera" kao što se to sada događa u profi boksu. Zadnji primjer sramote u Ičićima dovoljna je ilustracije s kojom bi se sav boks u Hrvatskoj itekako trebao zabrinuti i zacrveniti puknucu.

OK, profi boks (onaj pravi) ima svoju povijest i što je tu je - s jedne strane tu je amaterska organizacija koja se sva okrenula zadovoljavanju olimpijskih zahtjeva, pa ni boks više nije boks, i istovremeno s druge strane imamo vrlo jake managere, profesionalne organizatore, ogromnu lovu i sve bi to bilo teško sada objediniti.

Ali, Muay Thai je na svjetskoj razini imao tu šansu - svoj sport staviti pod jedan krov i time uvelike riješiti mnoge probleme s kojima se susreću nacionalni savezi širom svijeta. Što će se sada događati u Hrvatskoj, kada koje kakvi lešinari nanjuše da je tzv. profi Muay Thai van ingerencije matičnog saveza? Nisam siguran u dobar ishod. I stvarno mislim da je tu napravljen veliki propust koji će imati puno loših posljedica.

I sada opet ja na tebe - ne slažem se s tvojim stavom da ne prilaziš savezu dok su neki "privatnici" tamo. To nije rješenje, nije način rješavanja niti će riješiti evidentne probleme s kojima se sada suočava Hrvatski savez tajlandskog boksa. Mislim da zbog nekih nebitnih neslaganja gube borci, a ima ih puno dobrih.

Da budem zločest, neka dobrih boraca, doći će oni na kickboxing natjecanja i zasigurno će podići kvalitetu naših borbi, i potjerati neke naše "veličine" da se ozbiljnije uhvate posla. A to je ono što svi želimo - bolju i jaču konkurenciju - veću kvalitetu.

Ali, gubi hrvatski Muay Thai no .

Šteta, zar ne? no

- 19:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #