utorak, 27.03.2007.

Anticelulitni tretmani & 60 dana dijete

Prosli utorak poceli smo govoriti o celulitu, kako nastaje i koja je preventiva protiv istog. Startali smo s anticelulitnim kremama, a danas nastavljamo s malo zescom borbom protiv celulita- anticelulitnim tretmanima koji se provode u kozmetickim salonima. Najbolji rezultati u tretiranju problema debljine i celulita postizu se kombinacijom nekoliko razlicitih metoda, od manuelnih do preparativnih i aparativnih.
Evo nekoliko raznih tretmana koji, u kombinaciji s pravilnom prehranom i vjezbanjem, daju izvrsne rezultate.


Elektrostimulacija je elektroterapijski tretman visokosofisticiranim aparatom koji putem niskofrekventnih struja djeluje na razgradnju masnog tkiva i celulita, misicima vraca tonus i cvrstocu, potice perifernu mikrocirkulaciju i otklanja "narancinu koru". Misicne kontrakcije poticu se putem elektroda koje se postavljaju na ciljane (problematične) dijelove tijela s nakupinama masnog tkiva i celulita. Tijelo se prethodno i nakon elektrostimulacije tretira odredjenim preparatom za drenazu ili se nanese anticelulitna krema, pojacava se razgradnja masnog tkiva jer je prodiranje preparata brze i bolje.
Image Hosted by ImageShack.us

Aromaterapija bandazama- metoda je koja se temelji na toplo-hladnom ucinku aromaticnih zavoja. Glavne supstance su termoaktivna ulja koja djeluju na snizavanje unutarnje temperature i tako stimuliraju tijelo na potrosnju dodatne energije, tj. razgradnju masnog tkiva. Ucinak je visestruk - razgradnja masnih stanica i celulita, limfna drenaza i vidno poboljsanje elasticnosti i tonusa koze. Termoaktivna ulja dolaze u obliku krema, losiona i ulja koji se umasiraju u problematicna podrucja ili cijelo tijelo, a tretirana zona omata (bandazira) elasticnim zavojima natopljenim u specificni losion za redukciju masnoca i celulita. Tijelo se potom umata u foliju radi boljeg termoucinka.


Terapija blatom jedna je od najstarijih metoda koja datira jos iz doba Kleopatre. Visokovrijedne supstance termalnog blata, termalne vode, aktivnog joda, brsljana, divljeg kestena, breze i guarane ( biljka koja potice iz Amazone), aktivno djeluju protiv masnih nakupina i celulita s izvanrednim ucinkom. Izvana djeluju poput pilinga, dajuci kozi dugotrajan osjecaj glatkoce i zategnutosti.
Image Hosted by ImageShack.us

Terapija algama je metoda u kojoj se najvise koriste dvije vrste algi - alga laminarija i alga morski hrast. Zahvaljujuci visokoj moci upijanja tekucine i vezanja toksina iz koze i potkoznog tkiva, alge doslovce cijede lokalizirane jastucaste nakupine, a zbog visokog sadrzaja joda i mnostva minerala otapaju celulit i masno tkivo.
Nacin primjene slican je terapiji blatom. Da bi se pojacalo prodiranje aktivnih supstanca, nakon nanosenja algi tijelo se umata u foliju i termodeku te zagrijava do odredjene temperature. Dok zbog pojacane cirkulacije aktivne supstance bolje prodiru, znojenjem se kroz kozu oslobadjaju mnogi toksini iz tijela.

Anticelulitna rucna masaza je vrlo ucinkovita metoda kojom poboljsavamo poremecenu mikrocirkulaciju, stimuliramo metabolizam i limfni sustav te ubrzavamo izlucivanje otpadnih tvari. Pomaze ubrzanom i poboljsanom prodiranju aktivnih supstanca iz anticelulitnih krema i drenaznih ulja.
Image Hosted by ImageShack.us

Lifting tijela je elektroterapijski tretman pomocu struja niske frekvencije koji se koristi kod mlohavog i opustenog tkiva, loseg tonusa misica te jastucastih masnih nakupina i celulita. Snazni elektroimpulsi dubinski razbijaju masno tkivo, pospjesuju cirkulaciju, obnavljaju (regeneriraju) oslabjela kolagenska i elasticna vlakna u kozi, a misićcma vracaju prirodnu napetost (tonus). Tretman se izvodi pomocu dvije elektrode kojima se, uz aktivni gel za ucvršcivanje tkiva, obradjuju problematicna podrucja.

Limfna drenaza je neizostavan tretman svakog programa mrsavljenja i uklanjanja celulita. Njome se potice protok limfe u tijelu i tako ubrzava izlucivanje toksina i otpadnih tvari iz organizma. Kolajuci cijelim tijelom, odnosi otpadne tvari i odlaze ih u limfne cvorove smjestene u odredjenim zonama po tijelu koji sluze kao filtri. Tijekom tretmana stimuliraju se upravo te zone kako bi se ubrzao protok. Moze se izvoditi rucno ili pomocu aparata za limfnu drenazu.

Body Former je aparat koji podrzava najsiri spektar mikro struja. Specijaliziran je za savrseno podizanje tonusa, zatezanja koze nakon anticelulitnih tretmana u kojima se gubi obujam tijela, a postize izvrsne rezultate kod podizanja straznjice i grudi. Podrzava i tretman limfne drenaze, pasivne gimnastike, jacanje muskulature i razbijanje celulita.

Aromawickel terapija se bazira se na toplo-hlanom efektu. Djelatne tvari u preparatima su etericna ulja metvice, eukaliptusa, ruzmarina, geranija. Ona na povrsini koze stvaraju osjecaj velike topline koji se nakon nekog vremena pretvara u intenzivan osjecaj hladnoce unutar tijela. Da bi se tijelo ponovno zagrijalo trosi dodatne kalorije. Ovom metodom mozemo obujam tijela smanjiti za 4-10 cm.
Image Hosted by ImageShack.us


Ovo su tretmani s kojima osobno imam odlicna iskustva i rezultate, a kako je danas u Rijeci, sto se nudi i po kojim cijenama, istrazila je za nas moja kolegica i nasa clanica kluba, Podloga.


Saloni u Rijeci uglavnom nude paket programe anticelulitnih tretmana po principu "platis 5, dobijes 6" ili za placanje u gotovini paketa od 10 tretmana daje se popust od 10%.

ANTICELULITNA RUCNA MASAZA 150 kn
masaza ugrozenih zona posebnim uljima i kremama
(trajanje tretmana 1/2 sata)

TOPLI TRETMAN
za smanjenje celulita 200 kn
Terapija losionom i kremama od morskih algi. Utrljavanje ampule na ugrozena mjesta,nanosenje maske
od algi, masaza cijelog tijela kremom, termo deka.

HLADNI TRETMAN
za smanjenje celulita 200 kn
oblik kompresivne terapije protiv celulita kod problema s venama i kapilarama
-lagano utrljavanje biljnih ulja i krema na ugrozene zone sa zamatanjem posebne kompresivne zavoje i najlon

TRETMAN ZA SMANJENJE OBUJMA 200 kn
Tretman za odstranjenje suvisne tekucine i otpadnih tvari iz organizma. Prvi korak kod kure mrsavljenja. Masaza esencijalnim uljima i sauna kremom za pojacavanje znojenja, umatanje u foliju plus termo deka.

TRETMAN APARATOM 100 kn
Stimulacija muskulature strujom. Potpuno kompjutoriziran program koji potice
kontrakciju i ucvrscivanje muskulature, ojacava vezivno tkivo i aktivira metabolizam masnoce, pokrece limfu.(Pozeljno je kombinirati s ostalim tretmanima.)

TRETMAN ZA UCVRSCIVANJE TIJELA 200 kn
Zadnji korak u programu mrsavljenja. Masaza posebnim uljima, losionom od algi, zamatanje u foliju i
zagrijavanje.

TRETMAN ZA GRUDI 100 kn
Tretman ucvrscivanja grudi. Nanosenje seruma, maska za ucvrscivanje, masaza kremom.


Tretmani se u pocetku provode svaki drugi dan, a kasnije 2 puta tjedno.Osim tretmana u salonu,klijentica kod kuce svakodnevno izvodi:
- Suho cetkanje tijela (masaza cetkom od prirodnog materijala) - potice perifernu cirkulaciju i otklanjanje mrtvih stanica
- Tusiranje ili kupka - u kombinaciji s posebnim aromaterapeutskim pripravkom
- Utrljavanje ulja - takoder se radi o posebnom aromaterapeutskom pripravku
Klijentica u salonu provodi od 1 do 2 i pol sata.


WELLNESS CENTRI U skladu s novim trendovima i stavovima koji se stalno
mijenjaju, njeguju tradicionalne vrijednosti ,ali i uvode nove trendove, koji ce nadmasiti i ocekivanja najzahtijevnijih. Wellness centri nude aktivnosti i relaksaciju koju svatko moze osmisliti na svoj nacin, a osoblje ce uciniti sve da vas uzitak bude jedinstven i neponovljiv. Program za mrsavljenje od 14 dana ukljucuje:
2 x Lijecnicki pregled
6 x Kontrola visine, tezine, BMI, opseg struka i bokova
2 x Rutinski laboratorijski nalazi
1 x Ergometrija
4 x Psihoterapijski tretman
1 x Savjeti nutricioniste
10 x Jutarnja gimnastika
4 x Limfna drenaza
4 x Redifine tijela
4 x Anticelulit
10 x Koristenje SPA relax zone

Cijena paketa po osobi: 4 560,00 Kn



Uz prethodne upute o prehrani i pijenju tekucine, ovakvim nacinima tretiranja masnog tkiva i celulita moze se znatno umanjiti tjelesna tezina i rijesiti celulit s problematicnih podrucja bez velikih odricanja.


Danas se moram osvrnuti i na nasu UN dijetu i mojih 60 dana nakon...
Mogu slobodno reci da sam prezadovoljna s mojih 11kg manje, sto mi se cak sini i previse za 2 mjeseca, ali je svakako stimulirajuce za dalje. Isto tako sam zadovoljna sa 70% "skinuto" trbuha. Body fat mi se najvise skupljao u trbusnoj zoni i bokovima, klasika. No, bez upornog svakodnevnog vjezbanja ne vjerujem da bi bilo ovakvog rezultata. Gotova i zadovolja izgledom tijela, svakako nisam jos jer imam jos dosta posla na sebi. A podrska svih vas i ovog kluba, tesko bi me dovela do ovih 2 mjeseca. Tako skupa s dijetom, vama i vjezbanjem prkosila sam gladi, nervozi, i onom famoznom vocnom danu koji mi sve teze i teze pada, i nekako ga mislim zamijeniti, barem za rucak, leso ribom i povrcem.

Idemo dalje do ostvarivanju cilja u zadnjih mjesec dana i polakoj pripremi sto nakon dijete koja nas je ipak naucila pravilnoj prehrani. Danasnji dan nam nosi skrob na jelovnik, pa pritom prilazem recepte iz nase knjigice, za sve one kojima vec ponestaje maste ;).

Dorucak: Priredite pire od 1 vece jabuke i srednje velike mrkve. Dolijte malo mineralne vode i kapljicu ulja te mijesajte mikserom dok ne dobijete pjenastu masu. Pijte polako!

Image Hosted by ImageShack.us

Rucak: Juha od cvjetace
Potrebno:
1 manja glavica cvjetace
3 krumpira
1 manja glavica luka
1 zlicica ulja
1 zlicica nasjeckanog persina
saka rize
1l vode ili temeljca
sol, papar, kim i muskatni orascic

Priprema: U vrelu slanu vodu dodajte cvjetove cvjetace i krumpir narezan na kockice. Kuhajte 10 min. Na ulju preprzite luk, kim i rizu te sve to dodajte juhi i kuhajte jos 10 min. Jelo obogatite muskatnim orascicem, paprom i persinom. Posolite po zelji. Uz juhu pojedite krisku kruha.

Image Hosted by ImageShack.us

Vecera: Manja porcija juhe od cvjetace, bez kruha.


Nadam se da sam vam danas malo pomogla u odabiru nekih anticelulitnih tretmana i danasnjeg jelovnika,
Ugodan dan i dobar tek!

Vasa prekooceanska dopisnica every tuesday :)

Lorraine

- 08:00 - Dodaj komentar (23) - Print - #

0

Rujan 2008 (1)
Studeni 2007 (1)
Listopad 2007 (9)
Rujan 2007 (5)
Lipanj 2007 (2)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (24)
Ožujak 2007 (32)
Veljača 2007 (31)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off





AJMO SKUPA?

Ovo je blog svih blogerica i blogera koji žele temeljito promijeniti svoj život ili samo kreću, recimo, na dijetu od... recimo...
BAŠ DANAS!

PRIJAVE ispod zadnjeg, najnovijeg posta.

Pišite nam na:

karakterclub@gmail.com
karakterclub1@gmail.com

Vaše priloge šaljite kao attachmente u Word formatu.


NE PROPUSTITE NAŠU ARHIVU:





UN dijeta
- link

Forum o UN dijeti - link

Drugih 90 dana - link

Recepti Karakter kluba - link



88 ČLANICA KARAKTER CLUBA

Wanda
Lorraine
101 dalmatinka
Nessa
Mala Mu
Malena
Žena s Balkana
Angie
Rahatli
Božica trenutne sreće
Podloga
Daisy Dee
Ledena
Demjan
Rubia
Neni iz bajke
Mama Bahama
Pupak svijeta
Zezalica
Tyche
Red Sonja
Zvrk
wizard lady
Klodica
Sabivena
Atlantik
Vesna
The one
Lafica
Kad kokica pukne
Ivette
Princhipessa
morfin@
Jana
Tedica
Archie The NeZaSiTnA
Tonkabest
Lina-ina
Suncokreta2
DabRicA
tenkgirl
sve za zdravlje
meredith_sa
Luki
mala debeljuca
studentica
YT
Duda
Brevis
Sarajka_djevojka
Bugenvilija
hellion
Kornati53
Windfucker-in memoriam
tAjNe JeDnE wJeShTiCe
Sultanija
trudnica na kvadrat( a nije trudna:))
*pupa*
Roxy6
Dream girl
bise
stella
tanjevka
Bezazlena
kao da je važno
Louise1
omekšivač
modri odsjaj
otherside2
piplica
M.aktualije
Simboli
Tender
Doda
bbw44
MiniMaxine
jg007
Distortion
odlucila sam smrsaviti
Ni na nebu, ni na zemlji
Lafica
Angelina
Carolica
maala
bez karaktera
kia85
kravica(:
Isabel
Andja24
Aura
Kaja

9 ČLANOVA KARAKTER CLUBA

Miško
Ribafish
Holyfighter - vuk samotnjak
Izazov
Sadistico Shy
BMI 37
Dragi Moj Junac
Shinzo
Bez!Komentara
... i ne zamjerite im ako su zli u postovima ili komentarima, jer oni su na dijeti smijeh i jebeno su ponosni na sebe zbog toga!


ČLANOVI RADI ČLANSTVA I POTPORE

Lipa Mare
Penellope
Ljelja
Rudarka
Juliere
brod u boci
...Jani29...
Gali
Orange Boy
tratinchica
Kirshna
Silvija4
Likma
CHOCO
Majstorica
Amberka
loveaddict
Florena
Big mamma

PRAVILA:

1. U klub se primaju samo oni članovi koji zaista imaju višak tjelesne mase. Dakle, to se ne odnosi na one koji su npr. visoki 175 cm, imaju 55 kg, a žele smšaviti na 45. To znači da ne primamo one koji su debeli u glavi. Kod nas se cijene cice i guzice!




Webdesign: T-MARK

Header: RUBY









Number of online users in last 3 minutes Number of online users in last 3 minutes






Free Website Counters












































































































































































































eXTReMe Tracker