The end blog

ponedjeljak, 24.03.2014.

Facebook citat




"Probijanje kroz život, trka za uspjehom, želja da se bude na vrhu ... sve je to uzalud. Ako želite uspjeti, naučite se penjati. A to podrazumijeva biti dolje, na koljenima pa i na leđima ako treba. Ako ste strpljivi, kad se najmanje nadate naći ćete se na vrhu. Pa makar se u prijelaznoj fazi našli i na sve četiri."

Traci Lords, "U tom grmu leži Zen - savjeti za poduzetnice"

24.03.2014. u 17:17 • 0 KomentaraPrint#

subota, 15.03.2014.

Kutak za mudrijaški trenutak




"Osnovno načelo u provedbi društvenog interesa treba biti: provesti ono što je u interesu društva. U tom smislu ne smije se osnovno zamijeniti onim što je sporedno, točnije: izvršiti zamjenu sporednog za osnovno.
Što mislim pod tim?
Prvo, da je društveni interes društvu interesantan.
Drugo, da je osnovno manje sporedno u odnosu prema sebi negoli je to sporedno u odnosu prema, također, njemu.
Sjećam se fantastične večere s hrvatskim predsjednikom I. u restoranu P.S.K. u glavnom gradu Hrvatske, nazovimo ga: Z. Predsjednik je, nakon odmjerenog gutljaja izvrsnog vina l'chateau-shta-ti-ja-zhnam-khoji-je-ovo -khurac, zamišljeno pogledao u mom pravcu i izrekao misao što me danas inspirira: "Kanimo li ostati sjediti, ne bismo smjeli ustati".
Očigledno?
Možda. Ali razmislimo: rijetki su naši dužnosnici koji znaju da ako samo mrdnu onda čine štetu. Hrvatski političar u današnjoj socio-ekonomskoj situaciji mora znati prakticirati zen budizam nalik mojem pisanju ako želi zadržati povjerenje glasača.
Što to znači?
U novinskoj analizi se zadržati na bitnome, odnosno očiglednom, a u politici se zadržati na očigledno probitačnome, odnosno ostati sjediti na stolici, u fotelji ili pak trosjedu i što manje se mrdati.

A jebemu miša, moje bogato ljubavno iskustvo mi kaže da je nekad u skladu s okolnostima bolje jebati miša nego mišolovku.
Mislim da Hrvatska javnost može puno naučiti iz ovog zaključka."

kolumnist, nazovimo ga D.

15.03.2014. u 18:15 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 04.03.2014.

Tjelesna obrana i duhovna samozaštita








"Prevashodno svaki pojedinac - a to važi kako za običnog redova, tj. druga ili drugaricu, tako i za strarešinu, tj. duhovno naprednog oficira - mora biti svestan one stare: 'Neprijatelj nikada ne spava!' Šta to znači, pitate se. Evo šta. Nedostatak samouverenosti, podrivačke misli, oslabljena muškost ili ženska spremnost na izlaženje istoj u susret, postale su svakodnevni unutarnji neprijatelj svakog pojedinca. Kako je do toga došlo? Slabljenjem uverenja i materijalne baze naše socijalističke svesti. U danima kad sam vodio 'Institut za razvođenje ljubavi a ne rata JNA', ta je baza bila kontinuisano ojačavana sledovanjima halucinogena kojima smo obogaćivali jugoslavenske vodovode, bunare, lokve kao i sledovanja popularnih marki piva. Sada svi pričaju, 'tada je Bog hodao zemljom'. Jest bre, a ko vam ga je implementisao? Mi, starešine JNA, pioniri pozitivnog mišljenja i proširenja svesti. Danas kad delujemo u kapitalizmu, moramo trgovati nečim što je zapravo društveno dobro. Bilo kako bilo reći ću vam kako se boriti protiv navedenog unutrašnjeg neprijatelja kroz zen priču iz moje vojne karijere:

"Bila jednom devojčica i imala baku u kolibi u šumi. Krenula da joj odnese dnevno sledovanje i bocu šljive. Kadli naleti na vuka. Vuk će njoj: gde ćeš mala? A ona će: dođi da vidiš. Vuk priđe i vidi košaru punu gljiva. 'Podelimo jednu', reče devojčica. Vuk se maši gljive ... i probudi se posle nedefinisanog broja časova s bolovima u rektumu i usnom šupljinom koja vapi za ispiranjem varikinom. Devojčica je u međuvremenu ispunila svoj zadatak i uspešno se vratila u bazu."

Ovo je istinita priča s vojne vežbe iz 1989. Devojčica je moj drug Stanoje koji je igrao ulogu domaćeg, dok sam ja - vuk - bio agresor. Proširene svesti usled konzumiranja tripa tipa "california sunshine" uverili smo se da smo crvenkapica i vuk. Stanoje me je uspešno naveo na konzumiranje halucinogene gljive, uz 5-8 dcl šljivovice. Na taj način me je kao agresora imobilisao i prepustio narodnom sudu. O presudi neću da govorim, jer pomenute posledice govore same za sebe. Dostaje da kažem kako sam mesecima veliku nuždu dejstvovao uz znatne gubitke u udobnosti i sedativima, a kobasicu nisam mogao da okusim do sredine ovog desetljeća.

Naravoučenje priče je sledeće: svaki pojedinac mora da širi svoju svest na dnevnoj bazi uz pomoć halucinogenih sredstava prirodnog i sintetičkog porekla, da bude otvoren za nova iskustva u ljubavi i gaji nepokolebljivu radničku i patriotsku svest. Samo na taj način eliminisat će neprijatelja bez nasilja i na obostrano zadovoljstvo. Osnova pozitivnog mišljenja je da ono što nas smeta naučimo prihvatiti u sebi i drugima. Izbaciti neprijatelja iz stroja mora biti obostrano zadovoljstvo, a to je moguće samo vodeći se idejama iz '68. i primenom sredstava proširenja svesti. Samo tako možete razviti unutarnji osmeh nalik ovome mome na fotografiji. Vi to možete, drugovi! Istorija vas gleda."

Džim "Bluberi" Šajnbrd, poručnik JNA u penziji, "Pozitivna vojna dejstvovanja u uslovima okupacije", Institut za šarene pilule, psihodeliju i bitničku arhitekturu "Grejtful ded", Čačak 2014.

04.03.2014. u 10:05 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.



< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Kolovoz 2014 (1)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (3)
Veljača 2014 (5)
Prosinac 2013 (3)
Studeni 2013 (2)
Listopad 2013 (10)
Rujan 2013 (3)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Lipanj 2013 (4)
Svibanj 2013 (3)
Travanj 2013 (4)
Ožujak 2013 (2)
Veljača 2013 (3)
Siječanj 2013 (8)
Prosinac 2012 (23)

Opis bloga

Blog o početku kraja
mahmahmah

mail The_end_blog

kowalsky191@gmail.com