Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Kutak za mudrijaški trenutak




"Osnovno načelo u provedbi društvenog interesa treba biti: provesti ono što je u interesu društva. U tom smislu ne smije se osnovno zamijeniti onim što je sporedno, točnije: izvršiti zamjenu sporednog za osnovno.
Što mislim pod tim?
Prvo, da je društveni interes društvu interesantan.
Drugo, da je osnovno manje sporedno u odnosu prema sebi negoli je to sporedno u odnosu prema, također, njemu.
Sjećam se fantastične večere s hrvatskim predsjednikom I. u restoranu P.S.K. u glavnom gradu Hrvatske, nazovimo ga: Z. Predsjednik je, nakon odmjerenog gutljaja izvrsnog vina l'chateau-shta-ti-ja-zhnam-khoji-je-ovo -khurac, zamišljeno pogledao u mom pravcu i izrekao misao što me danas inspirira: "Kanimo li ostati sjediti, ne bismo smjeli ustati".
Očigledno?
Možda. Ali razmislimo: rijetki su naši dužnosnici koji znaju da ako samo mrdnu onda čine štetu. Hrvatski političar u današnjoj socio-ekonomskoj situaciji mora znati prakticirati zen budizam nalik mojem pisanju ako želi zadržati povjerenje glasača.
Što to znači?
U novinskoj analizi se zadržati na bitnome, odnosno očiglednom, a u politici se zadržati na očigledno probitačnome, odnosno ostati sjediti na stolici, u fotelji ili pak trosjedu i što manje se mrdati.

A jebemu miša, moje bogato ljubavno iskustvo mi kaže da je nekad u skladu s okolnostima bolje jebati miša nego mišolovku.
Mislim da Hrvatska javnost može puno naučiti iz ovog zaključka."

kolumnist, nazovimo ga D.

Post je objavljen 15.03.2014. u 18:15 sati.