Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kalitribune

Marketing

Tjelesna obrana i duhovna samozaštita








"Prevashodno svaki pojedinac - a to važi kako za običnog redova, tj. druga ili drugaricu, tako i za strarešinu, tj. duhovno naprednog oficira - mora biti svestan one stare: 'Neprijatelj nikada ne spava!' Šta to znači, pitate se. Evo šta. Nedostatak samouverenosti, podrivačke misli, oslabljena muškost ili ženska spremnost na izlaženje istoj u susret, postale su svakodnevni unutarnji neprijatelj svakog pojedinca. Kako je do toga došlo? Slabljenjem uverenja i materijalne baze naše socijalističke svesti. U danima kad sam vodio 'Institut za razvođenje ljubavi a ne rata JNA', ta je baza bila kontinuisano ojačavana sledovanjima halucinogena kojima smo obogaćivali jugoslavenske vodovode, bunare, lokve kao i sledovanja popularnih marki piva. Sada svi pričaju, 'tada je Bog hodao zemljom'. Jest bre, a ko vam ga je implementisao? Mi, starešine JNA, pioniri pozitivnog mišljenja i proširenja svesti. Danas kad delujemo u kapitalizmu, moramo trgovati nečim što je zapravo društveno dobro. Bilo kako bilo reći ću vam kako se boriti protiv navedenog unutrašnjeg neprijatelja kroz zen priču iz moje vojne karijere:

"Bila jednom devojčica i imala baku u kolibi u šumi. Krenula da joj odnese dnevno sledovanje i bocu šljive. Kadli naleti na vuka. Vuk će njoj: gde ćeš mala? A ona će: dođi da vidiš. Vuk priđe i vidi košaru punu gljiva. 'Podelimo jednu', reče devojčica. Vuk se maši gljive ... i probudi se posle nedefinisanog broja časova s bolovima u rektumu i usnom šupljinom koja vapi za ispiranjem varikinom. Devojčica je u međuvremenu ispunila svoj zadatak i uspešno se vratila u bazu."

Ovo je istinita priča s vojne vežbe iz 1989. Devojčica je moj drug Stanoje koji je igrao ulogu domaćeg, dok sam ja - vuk - bio agresor. Proširene svesti usled konzumiranja tripa tipa "california sunshine" uverili smo se da smo crvenkapica i vuk. Stanoje me je uspešno naveo na konzumiranje halucinogene gljive, uz 5-8 dcl šljivovice. Na taj način me je kao agresora imobilisao i prepustio narodnom sudu. O presudi neću da govorim, jer pomenute posledice govore same za sebe. Dostaje da kažem kako sam mesecima veliku nuždu dejstvovao uz znatne gubitke u udobnosti i sedativima, a kobasicu nisam mogao da okusim do sredine ovog desetljeća.

Naravoučenje priče je sledeće: svaki pojedinac mora da širi svoju svest na dnevnoj bazi uz pomoć halucinogenih sredstava prirodnog i sintetičkog porekla, da bude otvoren za nova iskustva u ljubavi i gaji nepokolebljivu radničku i patriotsku svest. Samo na taj način eliminisat će neprijatelja bez nasilja i na obostrano zadovoljstvo. Osnova pozitivnog mišljenja je da ono što nas smeta naučimo prihvatiti u sebi i drugima. Izbaciti neprijatelja iz stroja mora biti obostrano zadovoljstvo, a to je moguće samo vodeći se idejama iz '68. i primenom sredstava proširenja svesti. Samo tako možete razviti unutarnji osmeh nalik ovome mome na fotografiji. Vi to možete, drugovi! Istorija vas gleda."

Džim "Bluberi" Šajnbrd, poručnik JNA u penziji, "Pozitivna vojna dejstvovanja u uslovima okupacije", Institut za šarene pilule, psihodeliju i bitničku arhitekturu "Grejtful ded", Čačak 2014.

Post je objavljen 04.03.2014. u 10:05 sati.