Jure Divić - PRIČE

ponedjeljak, 24.02.2020.

"Tamo doli" intervju Jure Divića u Večernjem listu

O novoj knjizi "Tamo doli", jeziku, pisanju, psovanju, dijaspori, sexu i svemu ostalom u velikom intervjuu na duplerici Večernjeg lista

Oznake: tamo doli, jure divić, Večernji list

- 12:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.12.2019.

Tamo doli u knjižarama LjevakNajnovija knjiga Jure Divića "Tamo doli" od danas može se kupiti u Knjižari Ljevak na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu i naručiti na njihovoj web stranici, https://www.ljevak.hr/publicistika/23929-tamo-doli.html

.

Oznake: jure divić, tamo doli, ljevak

- 20:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.12.2019.

Jure Divić predstavio knjigu "Tamo doli" u PločamaU Narodnoj Knjižnici Ploče sinoć je predstavljena knjiga „Tamo doli“ pisca i novinara Jure Divića.
Ravnatelj knjižnice Jurica Karamatić okupljenima je predstavio autora koji po prvi put gostuje u Pločma, a predsjednik Društva prijatelja vrgorske starine ukratko je predstavio rad DPVS koje se brine o očuvanju starina, tradicije i običaja i upravo stoga je izdavač knjige „Tamo doli“, jer se Divić u svojim djelima bavi jezikom svog kraja i kroz kratke satirične priče pokušava održati izvorni vrgorski govor i humor.
Program predstavlja u Pločama vodila je Željka Opačak, a vrgorski satiričar čitao je svoje priče koje su naišle na odličan prijem publike. Puno smijeha prosulo se knjižnicom u Pločama nakon čitanja priča „Triba ženit kineskinje“, neki u publici su jedva izdržali da se ne uguše od smijeha na „Baladu o svjećici“, veliki aplauz dobila je „Najljepša ljubavna priča“, da bi večer kulminirala „Katoličkom misijom“ i izvrsnom reakcijom na „Fakultet“. Obostrano zadovoljstvo pisaca i publike u Pločama završilo je potpisivanjem knjiga i fotografiranjem s autorom.
Predstavljanje nove knjige Jure Divića u Pločama nastavak je započete suradnje Društva prijatelja vrgorske starine i Narodne knjižnice Ploče, koja je krenula izložbom DPVS prošle godine a već su najavljeni novi projekti na području kulture i baštine.

Oznake: tamo doli, jure divić

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.12.2019.

Tamo doli u PločamaU četvrtak 5.prosinca 2019. u 19 sati u Narodnoj knjižnici Ploče bit će predstavljanje najnovije knjige Jure Divića, Tamo doli.

Oznake: tamo doli, jure divić

- 20:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tamo doli na natječaju za najljepšu hrvatsku knjigu objavljenu u 2019. godiniNa ovogodišnjem natječaju za najljepše knjige objavljene u Hrvatskoj u 2019. godine naći će se i knjiga Jure Divića, Tamo doli, čiju je koricu osmislio i dizajnirao vrgorački grafički dizajner Dražen Cvijetković.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu na poziv Zaklade Stiftung Buchkunst organizira natječaj Hrvatska lijepa knjiga, kojem je svrha odabir najljepše oblikovanih hrvatskih knjiga za međunarodni natječaj Best Book Design from all over the World, koji će se održati tijekom Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu Book Art International u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu. Riječ je o natječaju i izložbi posvećenim međunarodnom predstavljanju stvaralaštva likovnih urednika i dizajnera, kao i tiskarskog umijeća.
Knjiga Tamo doli koju je objavilo Društvo prijatelja vrgorske starine natječe se u kategoriji književnost.
Tamo doli, petu knjigu Jure Divića tiskala je tiskara Jafra iz Solina.

Oznake: tamo doli

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.11.2019.

TAMO DOLI U ONLINE PRODAJI NA KNJIGOLOVUNova knjiga Jure Divića "Tamo doli" ali i prethodne dvije, "Rakija za plućne bolesti" i "Vrgoračka kronika" mogu se naručiti putem interneta na stranici Knjigolov.hr


Knjigolov.hr

.

Oznake: jure divić, tamo doli, vrgoračka kronika, rakija za plućne bolesti

- 12:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #