13

četvrtak

listopad

2011

JURE DIVIĆ - MEĐU ODABRANIMA ZA NAGRADU FRAN GALOVIĆ



KOPRIVNICA - 18. Galovićeva jesen, manifestacija posvećena velikom književniku Franu Galoviću, ove će se godine sastojati od tri dijela – već uobičajenog festivala književnosti, koji će biti od 27. do 29. listopada te njegovog pred i post programa. Priredbe će se odvijati u Koprivnici, Peterancu i Đurđevcu. Na manifestaciju će doći brojni istaknuti književnici, poput Jakše Fiamenga, Krešimira Bagića i Stanislava Marjanovića, a budući da poetika Galovićeva djela ima nešto od duha europskog ekspresionizma, organizatori su pozvali i po jednog pjesnika iz Njemačke, Austrije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Vojvodine, rekla je predsjednica organizacijskog odbora Enerika Bijač.
- Usudim se reći, s obzirom na sva ova imena koja ovdje sudjeluju, na sve subjekte koji su suorganizatori na neki način, da je ove godine Galovićeva jesen postala zapravo jedna institucija koja je objedinila kulturu i prosvjetu Podravine, kazala je Bijač.

Za nagradu 'Fran Galović' za najbolju knjigu zavičajne tematike odabrani su finalisti, koji konkuriraju za nagradu od deset tisuća kuna.
To su Ludwig Bauer s knjigom 'Zavičaj, zaborav', Silvija Benković Peratova i 'Tetin luštrin', potom Jure Divić 'Rakija za plućne bolesti', Miro Gavran 'Kafkin prijatelj', Miroslav Slavko Mađer i knjiga 'Domaće stvari', Ljiljana Matković 'Muška krv' i Helena Sablić Tomić 'Grad koji šarmira'. Na Galovićevoj jeseni bit će dodjeljena nagrada i za kratku on-line priču, kao i nagrada 'Mali Galović' u kojoj se likovnim i literarnim radovima natječu učenici sedmih i osmih razreda te srednjoškolci.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.