Jure Divić - PRIČE

ponedjeljak, 24.06.2019.

Jure Divić predstavio petu knjigu kratkih priča u MakarskojJure Divić predstavio petu knjigu kratkih priča u Makarskoj

Sinoć je u Makarskoj na završnoj večeri Šumoteke, knjižnice na otvorenom, predstavljena knjiga „Tamo doli“ Jure Divića, objavljene u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine, u biblioteci Augustin.
U organizaciji makarske turističke zajednice i Gradske knjižnice Makarska, održana je trodnevna kulturna manifestacija u Parku fra Jure Radića, koja je završena s dvije promocije knjiga: „Tamo doli“, Jure Divića i „Južina“ Nebojše Lujanovića.
U programu kojeg vode Ana Duvnjak, ravnateljica makarske gradske knjižnice i Hloverka Novak Srzić direktorica Turističke zajednice Makarska, predstavljena je peta knjiga vrgoračkog književnika, novinara i fotografa, koji se makarskoj publici predstavio s novim ciklusom kratkih priča, među kojima je bila i „Katolička misija“, kratka priča za koju je Divić osvojio nagradu WH Festa za najbolju kratku priču.
Predstavljanje knjige započela je Ana Duvnjak čitanjem priče po njenom izboru, „Dorin dnevnik“, nakon čega je Divić pročitao nekoliko priča iz knjige Tamo doli, uz super reakciju publike koja je smijehom pratila svaku rečenicu i svaku priču nagradila aplauzom.
Nakon čitanja Jure Divić je potpisivao knjige posjetiteljima koji su pohodili park fra Jure Radića, gdje je sinoć završila izvrsna trodnevna manifestacija Šumoteka, koja se po prvi put organizira u gradu podno Biokova.
Makarsko predstavljanje knjige „Tamo doli“, pretpremijera je nove Divićeve knjige, koja će uskoro premijerno biti predstavljena u Vrgorcu u galeriji Društva vrgorske starine.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.06.2019.

PROMOCIJA KNJIGE "TAMO DOLI" JURE DIVIĆA U MAKARSKOJ

Šumoteka, Makarska, 23.lipnja 2019. u 18 sati promocija nove knjige Jure Divića "Tamo doli"

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.06.2019.

JURE DIVIĆ OBJAVIO KNJIGU "TAMO DOLI"Iz tiska izišla nova knjiga Jure Divića „Tamo doli“.

„Tamo doli“ peta je knjiga Jure Divića, prva objavljena u izdanju Društva prijatelja vrgorske starine, i prva knjiga u Biblioteci Augustin.
U knjizi na 150 stranica se nalazi 41 satirična kratka priča, pripovijetka, novela, neke koje ste imali priliku čitati na Jure Divić-priče, neke nove, neobljavljene priče i nagrađena priča „Katolička misija“ koja je osvojila nagradu za najbolju kratku priču na WH Festu.
Naslovnicu knjige „Tamo doli“ uredio je grafički dizajner Dražen Cvijetković, textove je lektorirala Nada Šimić, fotografije su uradili Mate i Jure Divić, tiskana je u splitskoj tiskari Jafra i katalogizirana u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

- 12:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #