11

nedjelja

siječanj

2009

IDEMO DALJE


Evo, završili su svi božićni i novogodišnji blagdani i uplovili smo u novu, 2009. godinu. I sad «idemo dalje»! Kako je dr. Ivo i najavija na ovin prošlin izborima, i to «petom brzinom». U međuvremenu se je dr. Ivo opet malo pojavljiva na dragom nam ekranu HTV-a di nan je rekao kako malo moramo stegnit kaiše. Sad, ne znan je li to u programu «idemo dalje» ili u programu «petom brzinom», samo znan da ne mogu dalje stegnit kaiš jer san i ovako mršav.
Za razliku od proteklih godina, kada te od oni predbožićnih dana počmu obasipat poklonima, ove godine nema ništa. Prije di god sidneš na kavu daju ti upaljač, ovi iz osiguranja odma ti pošalju kalendar, poslovni partneri šalju ti lipe kemijske olovke i rokovnike, a članovi Gradskog vijeća, prije nego što odu na božićni ručak, dobiju lipo jednu kesu s poklonim ko gradske glavonje, u kojoj ima svega, od lipe kravate Croata do rokovnika s grbon grada. Firma u kojoj radiš 10 ili 20 godina da ti sat jer si bija vridan i vjeran firmi. I onda mi triba sve to raspakirat i slagat do Tri kralja. Tek tada možeš počet funkcionirat.
A vidiš kako nam je sad lipo ove godine. Kojih smo mi samo briga oslobođeni! Nisan iša na božićni ručak jer je dr. Ivo svojin HDZ-ovcima naredija da nema ića ni pića. Kako su ovi su to ozbiljno svatili nije bilo ni za one koji nisu HDZ. Automatski se nisan priždera niti san se opija. Znači, nisan mora u apoteku po Rupurut ili Gastal. Odma san uštedija nešto kuna koje nisan da za tablete. Nisan se opija, tako da me sutra nije bolila glava, niti san mora slušat ženu kako mi objašnjava da nije alkohol za svakoga, i da ko oporbeni političar i neman pravo na prižderavanje i opijanje, jer je to samo za vladajuće. Što se vidi i na TV-u jer samo oni imaju podvoljak, i stalno su zamantani.
Kako nisan dobija sat, ne moran stalno gledat u njega i stalno negdi žurit jer kasnin. Ovako uopće neman pojma koja su doba i da kasnin. Nisan uopće svjestan da kasnin jer neman sata. Svi poslovi su ležerni jer ništa nisan planira niti zapisa u rokovnik. Niti iman kemijske niti rokovnika, pa ni rokova.
I napokon, ne moran nosit kravatu, jer san onu lanjsku fleka pečenom janjetinon, a novu nisan dobija. I još sad, kad je ovo uvelo da se ne radi nediljon, mogu odmarat koliko god oću. A ne onako svaku nedilju u crkvu snimat neko krštenje. Sada će valjda i te mise bit ponediljkon. Na HTV-u. U sedan i po.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.