14.05.2014., srijeda

Penthouse

Potkrovlju, koje sam zadnjih godina ionako koristio isključivo sâm, nije trebalo puno da bi postalo potpuno funkcionalno kao zaseban stan, odvojen od prizemlja.

Krenuo sam od posebnog ulaza - probušen zid, postavljena dva pregradna i riješena priča. Malo sam uredio stubište, na zid stavio vješalice, ofarbao nešto namještaja, prenamijenio mu funkciju pa ono što nije ostalo u hodniku, bilo je jednostavno rješenje za dnevni boravak. Stari krevet je uz novu boju i par novih jastuka postao prostran kauč, pomalo starinski pisaći stol nakon kraćenja nogu ispao je perfektan stolić, a stari kuhinjski stol koji se godinama povlačio po garaži uz jednostavnu restauraciju postao je solidan stol za ručak.

Kuhinja je bila najzahtjevniji prostorni zahvat. Elemente i aparate kruto standardnih dimenzija (60×60) trebalo je ukomponirati u vrlo skučeni prostor nestandardnih dimenzija (186×174) i nespretno pozicioniranih vrata (38 cm od zida). Za to mi je valjalo prvo naći nestandardne kućanske aparate. I standardni koštaju enormno, znate i sami, možete samo pretpostaviti cijene nestandardnih. U uži frižider, užu indukcijsku ploču (na kojoj se istovremeno mogu grijati tri pa čak i četiri manje rajngle), nisku pećnicu, napu bez ventilacijskog odvoda i sudoper s dizajnerskom pipom uloženo je pravo malo bogatstvo na 24 rate i tri kredita. Bogatstvom sam usput kupio i superduper televizor, s četiri ulaza za usb i wifijem - kakav bi to prozor u svijet bio kad ne bi bio povezan na internet!?

Već sam pozvao društvo na tulum useljenja kad sam shvatio da zapravo nemam sređenu najvažniju prostoriju - spavaću sobu. Poanta cijele priče zapravo je bila stvaranje playboyskog penthousea. Nema penthousea bez sobe za karanje. Odradio sam te palačinke što sam brže mogao, servirao ih napola sirove s pokvarenim pekmezom, (a i smjesa je, da budem iskren, bila od sumnjivo svježeg mlijeka), pozvao se na redukciju struje u večernjim satovima zbog radova na trafostanici i ispričao se zbog ludih susjeda koji ne toleriraju ni najmanju buku zbog čega ne možemo druženje nastaviti na terasi pod mjesečinom. Pohitao sam u dućan s namještajima pola sata prije zatvaranja i odabrao luksuzan krevet za dvije i pol osobe s mjedenim uzglavljem. Tu je još, jasno, došao i beskrajno udoban madrac s podnicama i svilena posteljina. Ništa ne bi imalo smisla bez popluna i ogromnog jastuka ispunjenih pravim perjem, a još bi manje imalo smisla da je sve to bilo za manje od 36 rata. Uz duplo skuplju dostavu, sve je za već pola sata bilo na mojoj adresi, spremno za upotrebu.

Potkrovlje, tip-top sređeno, jednostavno je žudilo da se netko poseksa u njemu. Da začinim atmosferu, na zidove spavaće sobe sam povješao nekoliko uokvirenih slika sa slikama iz meni omiljenih pornića. Neće mi valjda na zidu visiti plakat E.T.-ja ili Kuma. Nismo u srednjoj školi. Poslao sam cirkularni SMS svim svojim frendicama, oglasio na svim krajevima interneta da je soba za karanje spremna, no te sam noći usnuo sam.

Shvatio sam ubrzo ono što sam oduvijek i znao, univerzalne metode nisu za mene, seks ne dolazi tek tako, sam, nakon jednog SMS-a. Moram smisliti svoj sistem, svatko mora pronaći svoj ključ za seks. Nisam se dugo domišljao, napravio sam deset kopija ključa od stana i svaki zakačio za privjesak s ispisanom adresom.

Ionako uzaludne večernje ulete i neperspektivna upucavanja zamijenio sam frajerskim poziranjem i šibanjem cura zagonetnim pogledima. Sulude priče i fore, smiješne samo meni, zamijenio sam škrtim zavodljivim frazama: "Ti i ja, nas dvoje, ti i ja, jedna noć" ili nečim već u tom stilu. Ako bih vidio iskricu u njenim očima, samo bih joj pružio ključ s privjeskom i rekao: "Čekam te".

Iskrice su frcale posvuda i ključeve sam razdijelio prije ponoći. Kroz glavu mi je odmah prošlo: "tko ne kara do ponoći...", licem razvuklo smiješak i natjeralo me što brže doma. Zaogrnuo sam se baršunastim kućnim ogrtačem i zavalio se na svilenu posteljinu tako da je iz baršuna virilo samo moje golo koljeno. Prisjećajući se iskrica u očima zagrebačkih koketuša zabavljao sam se mišlju koja će se od njih deset uspeti stubama i nahraniti potkrovlje znojem golog ženskog tijela. Nakon sve te vatre u očima i te sam noći na kraju usnuo - sam. Srećom, usnuo sam sa sretnim mislima, prije nego što sam mogao shvatiti da su iskrice u očima zapravo bili odrazi uličnih svjetala ili farovi taksija koji su se zrcalili u očima Zagrepčanki te večeri.

Ako ću računati samo sa Zagrepčankama, neću daleko doći, moje potkrovlje zauvijek će ostati prazno i gladno seksa. Treba proširiti horizonte i povećati vjerojatnosti. Napravio sam novih pedeset kopija ključeva s privjescima. Na privjesku je sada s jedne strane bila ispisana adresa, a s druge nacrtana karta mog dijela grada s ulicama i jasno naznačenom lokacijom moga stana.

Ključeve sam tada dijelio nešto sporijim i opreznijim tempom. Nisam se toliko bazirao na frazama o fatalnosti našeg fizičkog susreta, već sam zaigrao na priču o interijeru, lucidnom dizajnerskom rješenju ekstra male kuhinje, indukcijskoj ploči vrtoglave cijene i još skupljem retro frižideru. Sedmog dana podijelio sam i posljednju, pedesetu kopiju ključa i zadovoljno krenuo doma. Ključ mog stana imala je gotovo svaka žena koja je izašla van proteklog tjedna, i gotovo svaka je znala da kod joj kod mene, na mojoj indukcijskoj ploči, mlijeko neće pregoriti ako zaboravi da ga je stavila grijati, svaka je znala da se preko moje telke može spojiti na YT ili Skype, da u spavaćoj sobi svjetlo može upaliti samo pljeskom dlanova. Tko zna, možda je neka već u stanu, možda me već čeka gola u krevetu! Toliko me zabavilo niskostrasno maštanje i iščekivanje da nisam ni registrirao da su me ulazna vrata dočekala otključana. Čudno mi je bilo tek što bicikl nije bio u hodniku, no smirio sam se zaključivši da sam ga vjerojatno spremio u garažu. Kad sam se zavalio u kauč ne bih li provirio kroz prozor u svijet shvatio sam da televizora nema. Nije bogme bilo ni DVD playera na kojem je stajala. Provirio sam u kuhinju da bih shvatio da nedostaje i mikrovalna, toster, pećnica, indukcijska ploča, napa, dizajnerska pipa, a bogami i frižider. Nestala je čak i po mjeri skrojena hrastova radna ploha. U sudoperu je ostavljen tek skromni sadržaj hladnjaka: par sirovih palačinki od prošlog tjedna, pekmez kojem je gornji sloj popljesnivio i pokvareno mlijeko. Daljni razgled stana pokazao je da je otuđen i mjedeni okvir bračnog kreveta, zajedno s podnicom i svilenom posteljinom. Ostao je samo goli madrac na parketu.

Legao sam u nevjerici na madrac i stao neutješno prebrojavati rate otplate, jednu po jednu, od prve do šezdesete, jedna do druge, sve uzaludne. Stigao sam negdje do četrdeset i pete kada je iznenada i sasvim nečujno u sobu provirila dugokosa blond glava. Jedna joj je pletenica bila kao vijenac povezana oko glave dok su se druge dvije, još duže, spuštale niz leđa gotovo do guzice. Veselo je upala u sobu.

"Bok, frendica mi je dala ključ... baš ti je super uređen stan", okretala se oko sebe i ogledavala sobu, "Onak je nekak... naturalistički... nema telke, nema frižidera, nema nikakvih aparata. Ugodan prostor, baš da bi se čovjek ovdje samo družio...", sjela je na madrac do mene, "...i seksao!", duboko je udahnula zrak skupivši i istegnuvši ruke, "Seksao! Onak, cijeli dan i noć, bez prestanka!", kako je nastavila okretati glavu tako su me njene pletenice gladile po desnoj ispruženoj ruci. Tad je lupila dlanovima o madrac, naglo se ustala i skočila do vrata sobe proviriti u hodnik. "No, di je taj kreten zapeo!?", vikala je u hodnik, "Dominik, di si? Daj dođi! Kaj kopaš čovjeku po kuhinji!? Pa nemoj pit iz tetrapaka, glupane!" Okrenula se s vrata natrag meni, "Joj, sori, uvijek to radi." Tren kasnije je i on ušao u sobu, "Stari, dobar ti je ovaj kefir!"

"Kefir?", napokon sam uspio nešto izustiti, "Nije to kefir, to je pokvareno mlije...", ali ne do kraja. Zlatokosa mi je upala u riječ: "Nego, kaj onda? Se možemo mi ovdje poseksat? Buš nas pustio pol sata? Možemo i u dnevnoj sobi, kak ti god paše...", upitno je raširila ruke, "nama je svejedno".

Povukao sam se u kuhinju k starim palačinkama i pljesnivom pekmezu. Bilo mi je u neku ruku i drago. Bar se netko seksa u tom potkrovlju. Bilo mi je i drago što se moja teorija pokazala točnom: mliječni proizvodi se zbilja ne kvare, već samo pretvaraju iz jednog u drugi. Od svježeg mlijeka do kefira. Između je sigurno bilo kiselo mlijeko. Na staklu krovnog pokrova začuo sam udarce kapljica kiše. Ubrzo se začulo kako kiša lupa i po crijepovima i taj je zvuk, zajedno s onim otjecanja vode u žlijebovima, ispunio cijelo potkrovlje. Lijep, romantičav i beskrajno sanjiv zvuk. Zvuk koji je sama suština života u potkrovlju. Kiša vani pada, a ti si u kući, zaštićen, na toplom. Shvatiš da ti zapravo ništa više ne treba. Ni televizor ni retro frižider ni indukcijska ploča, ni dizajnerska pipa. Potpuno sam zaboravio na sve otuđene stvari, ionako mi je materijalno oduvijek previše značilo, ovo je vrijedna lekcija. Uzet ću palačinke, umotat se u deku, zavalit na kauč i gledati kako kiša lupa po krovnom prozoru koji sam, nisam vam to ni rekao dosad, ugradio točno iznad kauča da se mogu od tamo noću gledati zvijezde i mjesec ako prođe. U trenu kad sam bezbrižan skočio na kauč, shvatio sam da je kišu zamijenio pljusak. Nisam to shvatio toliko po zvuku koliko po tušu koji me zapljusnuo. Prozor (104×150, s energetski učinkovitim samozatamnjujućim staklom i daljinskim upravljanjem) je po svoj prilici isto bio otuđen.

- 10:09 - Stavi u košaricu (6) - Sadržaj košarice - Blagajna

07.05.2014., srijeda

Jebeš ovo, preskoči priču i odskrolaj do kraja

Pita me zaljubljena frendica: "Što da mu kažem? Što bi ti htio da ti cura kaže?"

Još tamo u pubertetu, kad sam valjda shvatio da to sa ženama i ne ide tako jednostavno kako sam naivno očekivao, počeo sam maštati o curi koja će pojednostavniti život, pojaviti se niotkuda, baciti me na krevet i skinuti sve sa sebe. Bez muke, bez komplikacije, bez riječi, bez činova ravno do finala.

(Zanimljivo i nevezano, baš sinoć sam sanjao da mi [zauzeta] frendica žiletom brije zonu povrh genitalija. Koja romantika, ha? Koji um!? haha... Diskusija je bila brijemo li onda sve skroz do pupka ili radimo postepeni prijelaz.)

"Reci mu nešto direktno, tipa: 'Poljubi me' ili... hm, ne znam..." Nisam zapravo imao neku pobjedničku ideju. (Možda zato što sam luzer, haha) Kužim da ni curama, koliko god im uspješnost bila velika, nije baš lako izreći direktne stvari. Iako kad ti cura kaže: "Poljubi me", 95% je vjerojatnosti da ćeš učiniti što te zamolila.
"A ne mogu, imam curu."
"Joj, kak si glup, uopće me ne zanimaš, imaš samo lijepe usne, a ja bih se samo malo ljubila. Daj, ajde, samo kratak poljubac..."
Tko bi se iz tog mogao izvući? Ni hetero cura. Ako se izvućeš, izvući ćeš se s osjećajem inferiornosti, a možda čak i žaljenja jer nisi imao ili imala muda poljubit frajericu koja se ne libi zatražiti što želi.

Koliko god mi lagali sebi i drugima, uvjeravali se koliko je cijela ta debilna "igra" zavođenja zanimljiva i uzbudljiva, zapravo je svima dosta pronalaženja srodnih duša i nalaženja s nekakvim čudacima. Zapravo je svima pun kurac i kava i cuga i dejtova i kina i kazališta. Svi bismo mi bar jednom u životu da se to odvije jednostavno, bez komplikacija, bezbolno i brzo. Ako već ne može tako, a onda barem kad bismo mogli preskočiti vrijeme, teleportirati se u budućnost ili bar isključiti svijest za vrijeme tog stresnog perioda i jednostavno se probuditi u krevetu taman na vrijeme za predigru. Svi smo to zažaljeli, zar ne? Muškarci, žene, svi?

Morali su svi. I žene, jelda? To me zapravo zanima.

Neki dan ispadnem na stanici ispred neke ženske, profinjeno zgodne, prođe ispred mene nijansu bržim korakom. Na skorašnjem račvanju ulica, koje zapravo ne vode toliko daleko jedna od druge, odabere lijevu i pritom se osvrne za mnom koji sam naumio desnom. Par metara kasnije, predomisli se i skrene na desnu putanju, vrati na pet koraka ispred mene. Jako je mala vjerojatnost da je to učinila zbog mene, ne bi li me isprovocirala da joj pristupim, da joj se obratim, gotovo nikakva je vjerojatnost, ali ideja je sasvim zanimljiva da čovjek o tom intenzivno razmišlja tih pet minuta pješačenja.

Možda je baš nesretna i usamljena, umorna od ljigavih frajera s masnom kosom, i mašta kako će joj uletit neki fini tip, pokupit je s par lijepih riječi na ulici i odvesti u potkrovlje gdje će se ona napokon čitavu noć osjećati kao - ah - žena.

Osjećala se ona tako, maštala o tome ili ne, da joj, samo-tako, u predvečer po dnevnom svjetlu, usred grada, uleti nepoznati muškarac, obrati joj se, pozove na cugu ili pita za broj, najvjerojatnije bi ga odbila, čisto iz straha pred luđacima.

Kako bi zbilja izgledalo da sam ubrzao korak, sustigao je i počeo nešto pričati? Ne mogu zbilja zamisliti, zato valjda nisam to ni učinio.

Stvorili smo te loše zakonitosti zavođenja, upoznavanja i flertanja koja se odvijaju na strogo određenim mjestima u strogo određeno vrijeme. Ne govorim o ljudima koje susrećemo na dnevnoj ili tjednoj bazi, u kvartu, u dućanu, na stanici, na poslu. Ne govorim ni o iznimkama kada upoznamo nekog u knjižari, u čekaonici kod liječnika ili za nekakvog jednokratnog stručnog ispita u kakvoj instituciji. To su sve neznanci čija nam je prisutnost uvjetovana mjestom stanovanja, sličnim navikama ili istim liječnikom. Uzdati se da je "ljubav života" u tom krugu ljudi, vrlo je ograničavajuće i naivno. Govorim o upoznavanju apsolutno nepoznatih osoba. Vidjeti prvi put osobu na trgu, ulici, u tramvaju ili dućanu, i samo doći, predstaviti se, pitati kaj ima, progovoriti par riječi i zamoliti broj, to naprosto nije u skladu s normativima ponašanja. Moramo pričekati mrak, uljepšati se, urediti, naći s prijateljima, obično prvo popiti par cuga na "običnom" mjestu (onakvom gdje se sjedi za stolovima i društva se u pravilu ne miješaju) i tek onda otići na mjesto gdje se društva lakše miješaju i gdje je prihvatljivo pristupati nepoznatim osobama. Ali kad smo konačno tamo, opet se trudimo glumiti da nam nije to bitno, da smo se došli samo zabaviti, rasplesati i malo opustiti.

Uvijek se sjetim pandi. One ne samo što im se ne da seksati i jako se teško napale, nego k tome imaju i mala spolovila pa kada im se i javi želja za seksom zapravo im je to teško izvesti i potrebna pomoć sa strane.

Ako nemate sreće nabasati na privlačnu osobu u krugu svog dnevnog kretanja ili svojih poznanika, ostaje vam čekati mrak, našminkati se, staviti košulju ili samostojeće štrample i krenuti u lov. Zvuči glupo koliko zbilja i jest.

Obično, u zgodama kao s ovom gore profinjeno zgodnom, vidim da se ne mogu natjerati uletiti, nije kakti prikladno, a ne znam ni izbiza što bih rekao. Ali kopka me, "što ako?", što ako baš to čeka, što ako bi baš bilo filmski. Tada se, ne bih li si umirio dušu, zavjetujem da joj uletavam kad je vidim sljedeći put, i uzdam da će nas sudbina opet nanijeti na isto mjesto u isto vrijeme. Jedna od najglupljih i naivnijih stvari koje prakticiram.

Ali ajmo zbilja...

Kolika je vjerojatnost da se curi ulet potpuno slučajnog i nepoznatog frajera svidi? Da se ne uplaši, da je to zapravo upravo ono o čem se jedva usudi maštati, jednom u životu da je netko direktan samo pokupi i preskoči sve te dosadne i nepotrebne pizdarije?

- 12:45 - Stavi u košaricu (12) - Sadržaj košarice - Blagajna

< svibanj, 2014 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.