16.12.2008., utorak

Jednog dana kad ću ja imat svoju firmu...

...kakva će to firma bit!

- U uredima će se sjedit po dvoje, sjedi se jedan nasuprot drugome.

- Zato kaj će svaki ured imati pikado. 2 pikada. Po jedan iznad glave svakog uposlenika. Ali samo tri strelice (ostalo ide na privatan trošak). 2 pikada su jasno tu da bi olakšala prijenos strelica. Kad jedan pobaca sve tri, drugi ih vadi sebi iznad glave i sad on gađa. Vrši se bodovanje, tko na kraju dana sakupi manje, plaća drugi dan ručak. No, korist je možda čak i veća ako ste loš strijelac (i ako imate tendenciju ciljati nešto niže od table) – izravno se riješavate konkurencije i otvarate prostor za strmoglavo napredovanje svoje karijere. A i protok vaših cimer-kolega je sve veći pa imate više šanse da ćete dobiti nekog zgodnog.

- Bit će tu i mini koš za mini košarku. Tek tolko da svako malo kad vam je dosadno okinete iz stolice par trica, ispustite par sportskih krikova oduševljenja i popravite si raspoloženje. Jedino je potrebno osmisliti tehniku vraćanja lopte k vama (nekakvi žlijebovi npr.) da se ne ustajete bezveze svaki puta po loptu.

- Sva računala će biti umrežena i igrat će se svakodnevno neka igrica dobra, koja – ne znam još, to ćemo razmisliti. I direktor (dakle, ja) će inzistirati da date sve od sebe, znači nema puštanja. Jedino vodite računa da direktor kad gubi, lako se oneraspoloži, a kad je takav, mora se na nekome iskaliti, a na kome će nego na...

- Postojat će soba za opuštanje. Lijepo uređena; čajni stolić, kauč, fotelja, telka... da se može nakon ručka pol sata odrijemati ili čisto malo opustiti.

- Ako vam nije do opuštanja, možete se zabaviti u sobi za rekreaciju: biljar, stolni nogomet, ping-pong, opet košarka (ali ne mini, velika na jedan koš), rukomenti gol ali namijenjen nogometu tj. "penziću", penalima i sl... a bit će tu i ono čudo za ispucavanje golf loptica koje sadrži i onaj ekran pa kad puknete lopticu i ona dotakne ekran, vi dalje fino gledate projekciju svoje loptice koja leti 200-tinjak metara prek nekakve lijepe livade.

- Hodnici će biti dugi i dovoljno široki za mini golf.

- Ako ste toliko vrijedni da radite prekovremeno, vaš fantastični direktor će vas nagraditi relaksacijom: sauna i masaža. Ako ste neodoljivo zgodni ili sretni možda vam i pravi društvo u sauni. Ne masira bogzna kaj pa se tu ne nudi. Osim ak si baš nemre pomoć.

- Teretanu nisam ni spomenuo, no ona se podrazumijeva. Iako, kome se uopće da visiti u teretani pored biljara, košarke i golfa? Ne, niš od teretane. Egoiste i narcisoide željne gledanja svoje istesane figure u zrcalu dok se mišići naprežu i istežu, takve uopće ne želimo u firmi. Makar, bilo bi lijepo da sve zaposlenice imaju zategnute noge i dupe... hm, možda samo sprave za takve stvari... dakle, teretanica.

- Svaki ured će imat balkon s ležaljkom za sunčane dane i s njega će se lijepo moći bacati avioni i rakete od papira na livadu (bit će i natjecanja, koji avion najdalje leti, koji najljepše i sl.).

- I to je to. Aha, da! I fini restoran, naravno. S besplatnom i finom hranom i 10 različitih menija s tim da se nijedan ne smije ponoviti više od dvaput u jednom mjesecu.

- Al kad bolje razmislim, koliko bi kuhara i konobara trebalo za takav restoran? I tko bi kuhao svakodnevno toliko različitih jela? I koliko bi to sve koštalo? Jasno da će firma dobro poslovati, ali ne baš toliko dobro. Žao mi je, niš od besplatnog restorana, ak svi drugi mogu plaćati ručak, e pa možete i vi! Budite sretni kaj uopće imate restoran u firmi, neki nemaju ni to!

- Ma i ovo s avionima nije najpametnije; niti imalo ekološko; priroda se onečišćava, a o nepotrebnom trošenju papira da ni ne govorim! Izležavanje na suncu nije zdravo, a ni te ležaljke nikad nisu dobre za kralježnicu. Niš od balkona! Budite još i sretni što vam direktor brine o zdravlju i ekologiji!

- U biti, nema mjesta za teretanu, saunu i masažu. Negdje moram i ja ured imati, a direktoru pristoji imati lijep i velik ured. Ne zbog njega samoga, već zbog ugleda firme, jasno. Njemu to sve nije potrebno.

- I mini golf po hodnicima nije nimalo praktičan, pa gdje će se hodati!?!?

- Kad bolje razmislim, soba za rekreaciju sa svim tim glupostima (biljar, ping-pong, koš, gol, itd.) bi bila prevelika i po definiciji bliža dvorani. Krajnje nepraktično. Taj veliki prostor radije možemo (tj. mogu) iznajmljivati i još zarađivati na njemu! Daleko pametniji poslovni potez. Za rekreaciju vam uvijek ostaju pikado i mini-koš u uredu. A direktor će si uzeti stolni nogomet; zbog ugleda firme, naravno.

- Makar, i pikado i mini koš bi, čini mi se, malo previše odvraćali pažnju i remetili koncentraciju. Pa niste se došli na posao zajebavati! Da ne govorim o troškovima ugradnje sistema žljebova za povrat loptice bez ustajanja... To će samo direktor imati; zbog ugleda firme, naravno.

- A i svakodnevno umreženo igranje igrica bi također bilo previše dekoncentrirajuće. A kako direktor i nije prevješt u tim igricama (osim Championship menagera), rezultiralo bi i s previše otkaza. Bit će zabranjeno bilo kakvo instaliranje igrica i ostalih gluposti. Osim direktora, on si može instalirati kaj god hoće. Nije zbog razonode, o ugledu firme se radi!

- I kaj će vam zapravo soba za opuštanje? Tak i tak nemate tam kad biti; pol sata pauze na koje imate pravo ionako potrošite na ručak. Kauč i čajni stolić idu kod mene! Ured direktora mora bit na visini. Zbog ugleda firme.

- Ajde, ne kukajte! Ogranizirat ću vam jednom godišnje sportske igre negdje na moru pa se zabavite tih par dana! Firma plaća sve! Rekao sam vam da je firma ugledna! Naravno, ti dani vam se odbijaju od godišnjeg.

- Al moram vas pohvalit za skromnost; barem niste imali nikakve sulude ideje o plazmi obješenoj u uredu i nekakvoj automatizaciji kojom bi se telka zgasila čim bi se vrata otvorila (kad netko ulazi) i preko telke se isti čas odmotala (i tako je sakrila) nekakva stručna karta ili mapa... iako... kad bolje razmislim, direktoru ne bi loše došlo takvo što. Jesmo ugledna firma il nismo!?


Ljubazan pozdrav,

gdin dir. Junac (i zahvaljujem svih uposlenicima na divnom božićnom poklonu - majici "Najbolji direktor na svijetu", predivni ste!)

- 13:53 - Stavi u košaricu (13) - Sadržaj košarice - Blagajna

< prosinac, 2008 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Loading

junac04 pri yahoo.com


- Tko je?
- Nitko, prijatelju, samo koraci u noći.


Koji smo kurac mi! Po nama se ništa neće zvati...

Tribuson


Nekad je jednostavnije odustati.

Iva


"Life," said Marvin dolefully, "loathe it or ignore it, you can't like it."

Douglas Adams

Šima 2010./2011.
Šima i Ribac 2009./2010.
Šima i Ruska 2008./2009.
Smisaoživota42 2007./2008.
Bamby 2006./2007.

Do povećanja popularnosti i broja redovitih komentatora, tron drži Šima i natjecanja se neće niti održavati.

.