25.04.2005., ponedjeljak

Opet desmozgensi

:). Nije da mi se neda pisati... već želim malo promijene.
Čisto da nekome vratim smile na lice.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com


- 16:52 - Prosvjedne note (10) - Crno na bijelo - #

22.04.2005., petak

Mislio sam ovo dodati u box

Mislio sam ovo dodati u box, ali pomislio sam da pored onoga što već stoji napisano ovo novo nebi primjetili. Zato, prvo vi ovo primjetite, a ja ću to onda dodati u svoje boxeve :)

TEMELJNI ZAKON ŽIVOTA JE RADOST
MISLI NA USPJEH I BITI ĆES USPJEŠAN
MISLI NA SREĆU I BITI ĆES SRETAN
MISLI NA ZDRAVLJE I BITI ĆEŠ ZDRAV
TVOJ ŽIVOT JE PRODUKT TVOJIH MISLI!
MISLI IMAJU SNAGU OSTVARIVANJA!


- 11:33 - Prosvjedne note (9) - Crno na bijelo - #

20.04.2005., srijeda

Dva vuka

Nekada davno je stari Cherokee svome unuku ispričao jednu životnu istinu.
- U nutrini svakog čovijeka se vodi bitka. Kao borba između dva vuka. U nutrini svakoga od nas. Jedan vuk predstavlja zlo. Predstavlja bijes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivnju, grijeh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam... Drugi vuk predstavlja dobro. Predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobrohotnost, srdačnost, darežljivost, istinu, suosječanje i vjeru.»

Mali indijanac se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vrijedno usmjeri u dubinu djedovih riječi, te ga zapita;
- Koji vuk na kraju pobijedi?
Stari Cherokee odgovori sa smiješkom na svojem starom licu;
- Pobijeđuje uvijek onaj kojega hraniš...

Ova me priča podsjetila na slučaj onih egzotičnih i agresivnih algi koje uništavaju raznolikost našeg prelijepog jadranskog podmorja. Ekolozi ih uništavaju najjednostavnije da ih prekrivaju crnom folijom te im tako uskrate sunčevu svijetlost, svijetlost koja im je izvor hrane. Tako je i s vašim osiječajima, zamislite si koje osiječaje duboko u sebi pokrivate crnom folijom? Hranite li tugu ili radost, mržnju ili ljubav? Vaše oči i vaše lice, vaše usne i vaše riječi, vaše ruke i vaša dijela. Sve je to ogledalo vaše duše.

p.s. Ja mislim da je ovaj novi, ajd, uvijetno rečeno novi dizajn bolji od prethodnog... nisam imao volje za neke radikalnije promijene. Napraviti ću još jedino novu slikicu na vrhu, i još neke detaljchiche.. :)!


- 10:22 - Prosvjedne note (12) - Crno na bijelo - #

18.04.2005., ponedjeljak

Cijena? - prava sitnica

Jeste čuli kada za program WordTran/NeuroTran? E da... ako niste, nema veze, niste ništa propustili. Evo kako funkcionira:

Engleski text:
"How we handle stress depends upon our attitude. Attitude can also affect the way stress handles us. Optimists are able to cope more effectively with stress. It also reduces their chances of developing a stress-related illness. When optimistic people do become ill, they tend to recover more quickly.

Pessimists are likely to deny the problem, distance themselves from the stressful event, focus on stressful feelings, or allow the stressor to interfere with achieving a goal. People with a more pessimistic attitude tend to report poorer health compared to people with optimistic attitudes."

Hrvatski prijevod:
"Kako mi hvataljka napor ovisiti na naš držanje. Držanje može isto tako afekt put napor hvataljka nas. Optimiziran jesu u mogućnosti to uhvatiti se ukoštac više efektivno sa napor. Internet isto tako vratiti njihov Chanel od razviti napor - povezivati se bolest. Našto optimistički narod obaviti porazboljevati se, oni inklinirati obnova više brzo. Pesimist jesu poput to poreći problem, daljina oni sami from napor događaj, fokusirati na napor osjećaj, ili dopustiti napor to sukobljavati se s ostvarujući cilj. Narod sa više grubo realističan držanje inklinirati izvještaj siromašan zdravlje naprema narod sa optimistički držanje."

He he.. ovaj "ja tarzan ti jane" prijevod možete imati ako kupite software koji stoji cca 1200 kn. Cijena, prava sitnica. Nebojte se.. ja sam ga testirao bez da sam morao iskrcati tu jednu basnoslovnu svoticu za jednu prosječnu hrvatsku dušu. Uglavnom mi hrvati smo ionako poznati poligoti pa vjerujem ovakvi programi neće nikada imati veću prođu... Ukoliko želite sam testirati ovaj multizbunjujući translator, možete to učiniti na www.foreignword.com

- 10:49 - Prosvjedne note (5) - Crno na bijelo - #

15.04.2005., petak

Post o sreći

Image hosted by Photobucket.com

:)!!! Već sam dva puta produžavao knjige koje sam posudio iz knjižnice. U ponedjeljak ću ih morati nekako vratiti. Nešto ću smisliti... hm... ima li dobrovoljaca? :). Ma znam da ću morati nagovoriti mog vječito mrzovoljnog brata da ih ode vratiti. Uglavnom, prenijeti ću vam dio iz knjige koja se zove "Moć pozitivnog razmišljanja", od Normana V. Peale-a. Već sam prije imao ovu knjigu u rukama, imam ju sada, a siguran sam da ću je uskoro ponovo posuditi. Prenjeti ću vam odlomak iz knjige, da vam dam malo na razmišljanje.

"Moja devetogodišnja kći Elizabeth ima rješenje za sreću. Jednoga dana upitao sam je:
- Jesi li sretna, dušo?
- Naravno da sam sretna - odgovorila je.
- Jesi li uvijek sretna? - upitao sam.
- Naravno - odgovorila je - uvijek sam sretna.
- Što te čini sretnom? - upitao sam je.
- Pa, ne znam - rekla je. Jednostavno sam sretna.
- Zacijelo postoji nešto što te čini sretnom - ustrajao sam.

- Dobro - rekla je. Reći ću ti što je to. Moji drugovi u igru. Oni me čine sretnom. Volim ih. Moja škola čini me sretnom. Volim ići u školu. (Nikada joj nisam to govorio. To nije čula od mene.) Volim svoje učitelje. Volim i ići u crkvu. Volim nedjeljni vjeronauk i vjeroučitelja. Volim svoju sestru Margaret i brat Johna. Volim mamu i tatu. Oni se brinu za mene kada sam bolesna, vole me i dobri su prema meni."

Ja sam svijestan i često kažem da onaj tko nemože biti sretan s malim stvarima nemože biti sretan ni s onim velikima. Dapače mislim da onaj koji je sretan i s malim stvarima neteži previše onim velikima. Što vi mislite, zašto s vremenom postajemo sve nezahvalniji?


- 14:48 - Prosvjedne note (10) - Crno na bijelo - #

04.04.2005., ponedjeljak

Zar nam treba znanstvena potvrda ovoga?

Tajna dužeg života vrlo je jednostavna. Treba samo voljeti, čak nije ni bitno da je to ljubav života. Ljubav ispunjuje sve čime se strastveno bavite. Zbog ljubavi vrijeme nestaje, a oni koji vole žive duže.

Oni koji su upoznali ljubav vjerojatno će živjeti duže od onih koji nisu, zaključio je australski znanstvenik nakon analize istraživanja o povezanosti ljubavi i dugovječnosti.

p.s. Preneseno s iskona. Nepotrebno komentirati. Mislim, možete ako hoćete... a ako nećete nema veze... mislim... mogli bi ste. Ako hoćete. Nego, radije pročitajte prethodni post, tj. onaj dio s porukama (ako niste). :)!


- 11:09 - Prosvjedne note (2) - Crno na bijelo - #

03.04.2005., nedjelja

Hvala Ivane Pavle...

Pokušati ću pronaći riječi, ali biti će mi teško. Iako ovaj trenutak za mene nije težak, jednostavno ovo je vrijeme moralo doći. I nije tragedija... jer znam da te On nebi pozvao da svoj zadatak nisi obavio. A obavio si ga dobro, obavljao si ga sa srcem. I kada bi tebe sada pitali da li si zadovoljan, znam da bi pomislio i rekao da si mogao učiniti više. Jer mnogo je onih i uvijek će ih biti koji su žedni utjehe, koji su žedni milosrđa. A ti, ti nebi osijećao potrebu da im pomogneš zato što si bio Sveti Otac, zato što si bio kardinal, biskup ili svečenik. Činio bi to jer si bio čovjek. Nisi ništa činio što drugi čovijek nemože. Ono najvažnije što si činio, može činiti svaki čovijek bez iznimke. Volio si. Ljubav, jedina stvar koja se množi kada se dijeli. Svojim riječima i dijelima si mnogima dao shvatiti da svoje živote mogu promijeniti ako promijene svoje duhovne stavove. Ti nisi otišao, jer tvoja prisutnost će ostati u srcima milijuna ljudi. Sijao si sjeme ljubavi, oprosta i povijerenja. Od pustinja si činio plodne livade. Na mijestima koja su presušila danas se nalaze oceani. I ako si samo jednom čovjeku pomogao, ti si ispunio svoj zadatak. A budi siguran da jesi. I zato ti hvala!

Image hosted by Photobucket.com

Krist jednom stade na žalu
tražeć ljude za velika djela
da love srca božanskom Riječi.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ja sam siromašan čovjek.
Moje blago su predanost Tebi
i srce čisto da idem s Tobom.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ti trebaš dlanove moje,
moga srca ražaren plamen
i kaplje znoja, samoću moju.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,

odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ti i ja krećemo danas
lovit' srca na moru života
a mreža bit će Riječ Božja prava.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,

odsad idem kamo šalješ me Ti.

PORUKA MLADIMA - "Ljudski život na zemlji nosi sa sobom raznovrsne teškoće. One se sigurno ne mogu rješavati bijegom u hedonizam, u konsumizam, u drogu ili u alkohol. Potičem vas da se odvažno suočavate s protivštinama i da rješenja tražite u svjetlu Evanđelja. Znajte ponovno otkriti bogatstvo vjere te iz njega crpite snagu za odvažno i dosljedno svjedočenje." (Zagreb, 2. listopad 1998)

PORUKA MLADIMA - "Isus Krist je 'put, istina i život' (usp. Iv 14, 6). On neće nikoga iznevjeriti i najbolji je prijatelj mladeži. Dopustite da vas zahvati (usp. Fil 3, 12) kako bi mogli postati nositelji glavne uloge velike i divne pustolovine, ispletene ljubavlju prema Bogu i bližnjemu (usp. Mt 22, 37-40). Budućnost je u vašim rukama: vaša budućnost, ali i budućnost Crkve i vaše domovine. Sutra ćete se morati suočavati s velikim odgovornostima. Bit ćete na razini svojih budućih zadataka, ako se sada na odgovarajući način pripravite uz pomoć svoje obitelji, Crkve i odgojnih ustanova."

PORUKA MLADIMA - "Kad čovjek odbacuje ili zapostavlja Boga, skoro se neminovno počinje klanjati ispraznim idolima. Počinje čak i obožavati idole jedne nacije, jedne rase, jedne stranke, da bi potom, u njihovo ime, opravdao mržnju, diskriminaciju i silu. Samo je Bog siguran temelj života i nepovredivog dostojanstva svakog čovjeka. Predragi, Krist od vas danas traži da odbacite te napasti. Dapače, on vas zove da budete svjedoci i graditelji mira." (Pleso, Zagreb, 11. rujna 1994.)


- 08:18 - Prosvjedne note (7) - Crno na bijelo - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>