Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joy4share

Marketing

Hvala Ivane Pavle...

Pokušati ću pronaći riječi, ali biti će mi teško. Iako ovaj trenutak za mene nije težak, jednostavno ovo je vrijeme moralo doći. I nije tragedija... jer znam da te On nebi pozvao da svoj zadatak nisi obavio. A obavio si ga dobro, obavljao si ga sa srcem. I kada bi tebe sada pitali da li si zadovoljan, znam da bi pomislio i rekao da si mogao učiniti više. Jer mnogo je onih i uvijek će ih biti koji su žedni utjehe, koji su žedni milosrđa. A ti, ti nebi osijećao potrebu da im pomogneš zato što si bio Sveti Otac, zato što si bio kardinal, biskup ili svečenik. Činio bi to jer si bio čovjek. Nisi ništa činio što drugi čovijek nemože. Ono najvažnije što si činio, može činiti svaki čovijek bez iznimke. Volio si. Ljubav, jedina stvar koja se množi kada se dijeli. Svojim riječima i dijelima si mnogima dao shvatiti da svoje živote mogu promijeniti ako promijene svoje duhovne stavove. Ti nisi otišao, jer tvoja prisutnost će ostati u srcima milijuna ljudi. Sijao si sjeme ljubavi, oprosta i povijerenja. Od pustinja si činio plodne livade. Na mijestima koja su presušila danas se nalaze oceani. I ako si samo jednom čovjeku pomogao, ti si ispunio svoj zadatak. A budi siguran da jesi. I zato ti hvala!

Image hosted by Photobucket.com

Krist jednom stade na žalu
tražeć ljude za velika djela
da love srca božanskom Riječi.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ja sam siromašan čovjek.
Moje blago su predanost Tebi
i srce čisto da idem s Tobom.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,
odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ti trebaš dlanove moje,
moga srca ražaren plamen
i kaplje znoja, samoću moju.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,

odsad idem kamo šalješ me Ti.

Ti i ja krećemo danas
lovit' srca na moru života
a mreža bit će Riječ Božja prava.

O Bože, zar si pozvao mene?
Tvoje usne moje rekoše ime.
Svoju lađu sada ostavljam žalu,

odsad idem kamo šalješ me Ti.

PORUKA MLADIMA - "Ljudski život na zemlji nosi sa sobom raznovrsne teškoće. One se sigurno ne mogu rješavati bijegom u hedonizam, u konsumizam, u drogu ili u alkohol. Potičem vas da se odvažno suočavate s protivštinama i da rješenja tražite u svjetlu Evanđelja. Znajte ponovno otkriti bogatstvo vjere te iz njega crpite snagu za odvažno i dosljedno svjedočenje." (Zagreb, 2. listopad 1998)

PORUKA MLADIMA - "Isus Krist je 'put, istina i život' (usp. Iv 14, 6). On neće nikoga iznevjeriti i najbolji je prijatelj mladeži. Dopustite da vas zahvati (usp. Fil 3, 12) kako bi mogli postati nositelji glavne uloge velike i divne pustolovine, ispletene ljubavlju prema Bogu i bližnjemu (usp. Mt 22, 37-40). Budućnost je u vašim rukama: vaša budućnost, ali i budućnost Crkve i vaše domovine. Sutra ćete se morati suočavati s velikim odgovornostima. Bit ćete na razini svojih budućih zadataka, ako se sada na odgovarajući način pripravite uz pomoć svoje obitelji, Crkve i odgojnih ustanova."

PORUKA MLADIMA - "Kad čovjek odbacuje ili zapostavlja Boga, skoro se neminovno počinje klanjati ispraznim idolima. Počinje čak i obožavati idole jedne nacije, jedne rase, jedne stranke, da bi potom, u njihovo ime, opravdao mržnju, diskriminaciju i silu. Samo je Bog siguran temelj života i nepovredivog dostojanstva svakog čovjeka. Predragi, Krist od vas danas traži da odbacite te napasti. Dapače, on vas zove da budete svjedoci i graditelji mira." (Pleso, Zagreb, 11. rujna 1994.)



Post je objavljen 03.04.2005. u 08:18 sati.