Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/joy4share

Marketing

Post o sreći

Image hosted by Photobucket.com

:)!!! Već sam dva puta produžavao knjige koje sam posudio iz knjižnice. U ponedjeljak ću ih morati nekako vratiti. Nešto ću smisliti... hm... ima li dobrovoljaca? :). Ma znam da ću morati nagovoriti mog vječito mrzovoljnog brata da ih ode vratiti. Uglavnom, prenijeti ću vam dio iz knjige koja se zove "Moć pozitivnog razmišljanja", od Normana V. Peale-a. Već sam prije imao ovu knjigu u rukama, imam ju sada, a siguran sam da ću je uskoro ponovo posuditi. Prenjeti ću vam odlomak iz knjige, da vam dam malo na razmišljanje.

"Moja devetogodišnja kći Elizabeth ima rješenje za sreću. Jednoga dana upitao sam je:
- Jesi li sretna, dušo?
- Naravno da sam sretna - odgovorila je.
- Jesi li uvijek sretna? - upitao sam.
- Naravno - odgovorila je - uvijek sam sretna.
- Što te čini sretnom? - upitao sam je.
- Pa, ne znam - rekla je. Jednostavno sam sretna.
- Zacijelo postoji nešto što te čini sretnom - ustrajao sam.

- Dobro - rekla je. Reći ću ti što je to. Moji drugovi u igru. Oni me čine sretnom. Volim ih. Moja škola čini me sretnom. Volim ići u školu. (Nikada joj nisam to govorio. To nije čula od mene.) Volim svoje učitelje. Volim i ići u crkvu. Volim nedjeljni vjeronauk i vjeroučitelja. Volim svoju sestru Margaret i brat Johna. Volim mamu i tatu. Oni se brinu za mene kada sam bolesna, vole me i dobri su prema meni."

Ja sam svijestan i često kažem da onaj tko nemože biti sretan s malim stvarima nemože biti sretan ni s onim velikima. Dapače mislim da onaj koji je sretan i s malim stvarima neteži previše onim velikima. Što vi mislite, zašto s vremenom postajemo sve nezahvalniji?



Post je objavljen 15.04.2005. u 14:48 sati.